באנר תרומה

בוגרים תחי"ם בסדר גודל של ישיבות ספרדיות

באנר
הרב @יסודותיך חזקי עונת הרישום עוד לא נפתחה ממש, כרגע לדעתי יש רק גישושים, אפשר להרגיע.
לא חושב שיש למישהו כאן עניין לקדם את יסודות במושב, או עניין לקדם מקום אחר, אחרת המקום האחר היה מוזכר...
אם באמת אתה מצוות הרשמים או מצוות הישיבה אנחנו כנראה מכירים, ואם היית יודע מי אני, היית בוודאות מדבר אחרת, אני מחזיק מאוד מהמקום הזה, ומהרב לב עצמו, אפשר להביע עמדה מורכבת בלי שורה תחתונה צעקנית וחד משמעית, ועדיין להיות בעד הישיבה מכל הלב.
ואם כבר משהו גורם נזק למי ששוקל לשלוח לשם את בנו או את עצמו, זה לא הצד שאתה מתווכח נגדו...
אם הייתי מהצוות או מהרשמים ודאי שלא הייתי חושב שכאן זה הבמה ליח"צ ...
סה"כ מקורב מאוד לישיבה שלמד בה גם כן
ומתפלץ מהתפיסה הלא נכונה של כמה פה
בטח שזה על קודש הקודשים של העולם היהודי

כמדומני שהוא מרבה לשבח את הרב אנגלנדר, א"כ הוא קשור בצורה כזאת או אחרת לבית שמעיה, וכבודו פסק בסכינא חריפא שרק ביסודות ומאור התורה, אפשר להבין שזה לא ישר בעיניו, ואולי הוא צודק...
יש מקום לכולם
לא הייתה כוונתי בכי הוא זה לזלזל בישיבה המעטירה "בית שמעיה"
שגידלה עשרות ת"ח עצומים ומופלגים ולא ספק היא אחת הישיבות המובילות בציבור.
ויעיד ע"כ המבחן שערך מרן הגרד"ל, לעילויי הישיבה, וכמו שהעלה הרב ה- @בני ברקי.
רק בלמדנות החדשנית המצויה כיום, פחות מצוי בבוגריהם, ואין זה מעיד על חסרון כל שהוא.

נערך לאחרונה:
לא הייתה כוונתי בכי הוא זה לזלזל בישיבה המעטירה "בית שמעיה"
שגידלה עשרות ת"ח עצומים ומופלגים ולא ספק היא אחת הישיבות המובילות בציבור, ויעיד ע"כ המבחן שערך מרן הגרד"ל, לעילויי הישיבה וכמו שהעלה הרב ה- @בני ברקי,
רק בלמדנות החדשנית המצויה כיום, פחות מצוי בבוגריהם, ואין זה מעיד על חסרון כל שהוא.
אכן, דייקת את הדברים בצורה מושלמת, אם זה אני מסכים, חד משמעית.

בכל הישיבות המובילות
קו זה אינו קיים
פונוביז'
תפרח
חברון
ומה התרעם כבודו פתאום על ישיבה מזרחית בודדת.
נכון כמו שכתבתי זו בעיה של הדור.
ולא התרעמתי כלל וכלל עיין לעיל שהשבתי לשאלה הבאה
מי מראשי ישיבות ספרדיות מנחיל דרך וקו ייחודי בלימוד כמו הרב ויסבקר הרב שמואל ביץ ר‘ בערל פוברסקי אנשים עם חותם אישי מבין הראשי ישיבות המבוגרים והצעירים?
אם היה שואל על ישיבות באופן כללי ברור שחברון פוניבז' לא היו בכלל זה [תפרח בדור שלי כן היה קו אחיד אצל מי שהכרתי].

אם הייתי מהצוות או מהרשמים ודאי שלא הייתי חושב שכאן זה הבמה ליח"צ ...
סה"כ מקורב מאוד לישיבה שלמד בה גם כן
ומתפלץ מהתפיסה הלא נכונה של כמה פה
בטח שזה על קודש הקודשים של העולם היהודי
יכול להיות שיש למישהו תפיסה לא נכונה על הרב לב ועדיין הוא מעריך את קודש הקדשים של העולם היהודי...

ראשי תחתית