באנר תרומה

בוגרים תחי"ם בסדר גודל של ישיבות ספרדיות

באנר
יוצא שאף אחד לא מצא ר"מ או ר"י בוגר ישיבות ספרדיות..
הדיון על הרב לב התפתח משאלה זו והלאה -
ולא מהשאלה שפתחה את האשכול.
מי מראשי ישיבות ספרדיות מנחיל דרך וקו ייחודי בלימוד כמו הרב ויסבקר הרב שמואל ביץ ר‘ בערל פוברסקי אנשים עם חותם אישי מבין הראשי ישיבות המבוגרים והצעירים?

חרטטן ברמות
תודה על המחמאה
אין הבדל בין אילו לאילו הכל עניין דל קשרים וסגנון - לזה אתה קורה 'בחירי' ...
פוק חזי
ואגב אני בטוח שבשנים הקרובות ייצאו תלמידי חכמים מופלגים בהתאם לדור כמובן לא פחות מליטאים
נחיה ונראה

עולם התורה התקדם ולא בגלל שהיה לו אנשים שרק חשבו כמוך אלא גם שעשו מעשה
והתוצאה - שהיום כבר לא זוכרים את האנשים כאלו
אני לא אומר שלא צריך לעשות שום דבר
אלא שבפועל אם נרצה לקבל את אותה תוצאה כמו שמציעות ישיבות ליטאיות, אין הרבה תקווה. חיקוי לעולם לא עקף את המקור.

אני לא אומר שלא צריך לעשות שום דבר
אלא שבפועל אם נרצה לקבל את אותה תוצאה כמו שמציעות ישיבות ליטאיות, אין הרבה תקווה. חיקוי לעולם לא עקף את המקור.
ישיבות ספרדיות הם לא חיקוי של אשכנזיות כמו שלפתוח מפעל לייצור כובעים אחרי שיש עוד מפעל לייצור כובעים זה לא חיקוי
לפעול לפי אותה שיטה שהצליחה ומקובלת זה לא נקרא חיקוי
אנחנו מקבלים את אותה תוצאה ואפילו יותר (ואני אומר את זה בזהירות והמבין יבין לאן שיבין)
לא רק שיש תקווה התקווה כבר הגיעה מזמן
וזה מציאות שא"א לסתור רק משום שאתה בעל מקלדת !

שנים רבות רציתם שבחור ספרדי לא יתבייש לדבר בלימוד עם בחור ליטאי באוטובוס
גדולי עולם רבים באו וחוללו מהפכה
מהפכה שכעת מתעצמת עם ישיבות עילית שטרם נראו במגזר הספרדי
אבל משום מה כמה אברכים לא שינו את התפיסה ביחס לזה הם עדיין נשארו עם טעם של פעם
אז בוקר טוב ! ומאוד טוב !!!

סליחה אני רוצה לשאול שאלת תם, על מה הדיון? האם ישנם תלמידי חכמים ספרדים? התשובה חיובית, האם ישנם בוגרי ישיבה ספרדית פורת יוסף הרב עובדיה יוסף זצ"ל ועוד..., האם יש בוגרי ישיבות ספרדיות מהשנים האחרונות? התשובה היא חיובית יש רשימה ארוכה, מה גם שרוב ככל הספרדים באותה התקופה למדו אצל האשכנזים, אז עדיין לא היו כמות גדולה כמו היום של ישיבות ספרדיות
אני שואל האם יש הנחת יסוד שמי שלומד אצל האשכנזים הוא יותר, ואז מחפשים מה יותר? ולכן בדיון כאן יש מלא כיוונים למה מי שלומד שם הוא יותר
נשאל הפוך מה המעלות של הישיבות הספרדיות?
שאלה יש עצני'ק שמתפאר שהוא לומד בישיבה שלא מהמגזר שלו? גם אם היא נקראת חברון? אז מה קורה לנו?

סליחה אני רוצה לשאול שאלת תם, על מה הדיון? האם ישנם תלמידי חכמים ספרדים? התשובה חיובית, האם ישנם בוגרי ישיבה ספרדית פורת יוסף הרב עובדיה יוסף זצ"ל ועוד..., האם יש בוגרי ישיבות ספרדיות מהשנים האחרונות? התשובה היא חיובית יש רשימה ארוכה, מה גם שרוב ככל הספרדים באותה התקופה למדו אצל האשכנזים, אז עדיין לא היו כמות גדולה כמו היום של ישיבות ספרדיות
אני שואל האם יש הנחת יסוד שמי שלומד אצל האשכנזים הוא יותר, ואז מחפשים מה יותר? ולכן בדיון כאן יש מלא כיוונים למה מי שלומד שם הוא יותר
נשאל הפוך מה המעלות של הישיבות הספרדיות?
שאלה יש עצני'ק שמתפאר שהוא לומד בישיבה שלא מהמגזר שלו? גם אם היא נקראת חברון? אז מה קורה לנו?
אנו לא מרגישים עצניקי‘‘ם
אלא חלק מכלל בני התורה
גם אם יש לנו ייחודיות
איננו מובדלים ביסודי הדעת והדת משאר בני התורה

לא חוזר בי מה שהוא כתב זה חירטוט ברמות
מי שכותב שאין סחורה טובה בשיבות ספרדיות כמו שכנזיות זה חרטה !
(אלא בשביל התנהלות הפורום מחקתי)

ראשי תחתית