בירור שיטת הלימוד ודרך העיון של רבינו מאיר מאזוז זצ"ל

באנר תרומה
תראה לי עוד אברך צעיר שמרן גדול הדורות בכה בהספדו...............
למען הדיוק, מצו"ב הספדו של מרן, והרואה יראה שלא בכה. (בלויה כידוע לא היה, אני זכיתי להיות).
ועדיין אני ממתין לתשובה על שאר דבריך:
מה מצאת מיוחד בהסכמת מרן לספרו? ודאי שיש הסכמות יותר מיוחדות. (לאנשים שודאי קטנים טובא מהרב משה לוי זצ"ל).

למען הדיוק, מצו"ב הספדו של מרן, והרואה יראה שלא בכה. (בלויה כידוע לא היה, אני זכיתי להיות).

אני זוכר, שראיתי בעיניי, באחד ההספדים על מהרמ"ל, שמרן יושב על כסאו וגופו מירטט בבכי, אני לא מוצא את זה עכשיו, אבל אם זה מאוד חשוב - אחפש שוב.
אבל, כל כך חשוב לך לדייק בפרט הדי שולי הזה?!...

לא מספיק לך כל המקומות שדן בדבריו ופלפל בהם משל הוא אחד מגדולי הדורות?!
לא מספיק שמרן היה מבקש כל ספר שיצא לאור לאחר פטירתו שיביאו לו אותו?!
כאשר בכל פעם שיצא ספר חדש התקשר הוא בעצמו למשפחתו של מהרמ"ל כדי לבקשו?!

כמו שאי אפשר להסתיר את השמש,
אי אפשר להסתיר את הערכת מרן למהרמ"ל!

לא יעזור לכם!

ועדיין אני ממתין לתשובה על שאר דבריך:
בכה כתינוק.
אני הייתי שם. אבל לא בהספדו שלו עצמו, אלא בהספד אחר כמדומה של מרן הנאמ"ן או אחיו הגר"צ.
יש גם תיעוד מהדמעות בספר והאיש משה.
אני חוזר שוב:
בכה כתינוק!
הוריד משקפיו על אפו וקינח דמעותיו, הציבור התקרב לראות, מחזה שלא ישכח.

אני זוכר, שראיתי בעיניי, באחד ההספדים על מהרמ"ל, שמרן יושב על כסאו וגופו מירטט בבכי, אני לא מוצא את זה עכשיו, אבל אם זה מאוד חשוב - אחפש שוב.
אבל, כל כך חשוב לך לדייק בפרט הדי שולי הזה?!...

לא מספיק לך כל המקומות שדן בדבריו ופלפל בהם משל הוא אחד מגדולי הדורות?!
לא מספיק שמרן היה מבקש כל ספר שיצא לאור לאחר פטירתו שיביאו לו אותו?!
כאשר בכל פעם שיצא ספר חדש התקשר הוא בעצמו למשפחתו של מהרמ"ל כדי לבקשו?!

כמו שאי אפשר להסתיר את השמש,

לא יעזור לכם!

לגבי מעלתו וגדולתו של הגר"מ לוי כבר כתבתי זאת בעצמי, ראה לעיל.

לגבי הבכי כעת בדקתי בהסרטה הנ"ל, וכנראה כוונתכם לדקה 2:45.

הדיוק הוא כמו שכתבתי, שמרן לא בכה בהספדו.
חבל שאין באוצר החכמה את הס' והאיש משה על הגרמ"ל
שם יש תיעוד מצולם מדמעותיו של רבנו הגדול מרן הגרע"י בהספד, דמעות שמסתמא ממשיך להוריד בג"ע על אלו שמבזים את הגרמ"ל.
בס' הנז' יש גם כמה אמירות עסיסיות של מרן הגרע"י על הגרמ"ל, וכמה החשיבו וכו', וחבל שאמ"א.

יש גם כמה אמירות עסיסיות של מרן הגרע"י על הגרמ"ל, וכמה החשיבו

ראיתי קטע מתוך "דרשו"

שבו הם מביאים מעשה עם הר' עובדיה והר' משה לוי

פשוט מבהיל- שהר' עובדיה אמר לו שכשהיה צעיר בגיל 31 שאנשים חושבים שאתה בן 70 ומחשיבים אותך "כגאון עולם"

[איני יודע אם זה אמיתי, מ"מ זה משקף הרבה]

דרשו- על הר' משה לוי.JPG

חכה, עוד מעט יגיעו התירוצים, שבדיוק כאב לו העין, וגם לא הגרמ"ל חיבר את הספר הזה וא"א לסמוך שמא זה בינה מלאכותית.
אחר כך יגיע תור ה'סקרים', אח"כ יאמרו שהוא חזר בו וכך אמר במפורש ל... וכל ראיה שתביא תדחה על אתר בטענות מגובבות.

חכה, עוד מעט יגיעו התירוצים, שבדיוק כאב לו העין, וגם לא הגרמ"ל חיבר את הספר הזה וא"א לסמוך שמא זה בינה מלאכותית.
אחר כך יגיע תורה ה'סקרים', אח"כ יאמרו שהוא חזר בו וכך אמר במפורש ל... וכל ראיה שתביא תדחה על אתר בטענות מגובבות.
אם הייתי רוצה יכלתי פשוט שלא לציין היכן זה בדיוק!!!

על הדיון הזה היה ראוי לבכות.
חכם עצום כהגר"מ לוי, שפער חלל גדול בעולם בלכתו, ויש דיון על דמעה באיזו עין אם היתה אם לאו.
לנו ראוי לבכות עליו.
כל מילה בסלע
מוחין דקטנות ממש

על הדיון הזה היה ראוי לבכות.
חכם עצום כהגר"מ לוי, שפער חלל גדול בעולם בלכתו, ויש דיון על דמעה באיזו עין אם היתה אם לאו.
לנו ראוי לבכות עליו.
על הדרך לדיון הזה - שנסללה בתילי תילים של דרשות עלונים הסכמות ואגרות - יש לבכות.

אולי תפסיקו עם זה?!
הבנו כבר שיש לכם ביקורת חריפה עליו.
אז בשביל זה תכתבו האשכולות של ההערות על השיעור השבועי, תציינו מקורות בילקוט יוסף שיש בהם שגיאות, טעויות בסברא או ביטויים קשים כלפי רבנים.
אבל אין עניין לקחת אשכול שעוסק בנושא אחר לגמרי ולכתוב "ירידות" עליו בלי שום תוכן.
המטרה של הפורום היא להיות מקום תורני, לא פוליטי. (כדאי שתלמדו מפורום מורשת מרן, שלאחר שהפסיקו להיות בו כמעט דיונים תורניים, רוב הכותבים הפסיקו להכנס אליו והוא נעשה משעמם)

וּשְׁמוּאֵל בְּקֹרְאֵי שְׁמוֹ: הגאון רבי שמואל רוזובסקי זצ"ל, ראש ישיבת פוניבז' • חידושים שהעלה חתנו של מרן עלי ירחון "אור תורה" לבקשתו, מאשר חידשו כאשר מרן זצוק"ל למד יחד עימו "מעט מדרך לימודם של אחינו האשכנזים" בספרי חידושיו של הגר"ש רוזובסקי | כ"ז תמוז: מ"ו שנים לפטירתו. זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל.
IMG-20250722-WA0007.jpg

אגב, ברצוני להעיר על טעות היסטורית חמורה מאוד שיצאה מפיו של הרב יצחק בהילולא של הבא"ח בסרטון הנזכר.
הסיפור של הרב שחשב שהרב פעלים היה רב בהונגריה, היה עם הגאון רבי ראובן כץ בעל הדגל ראובן רבה של פ"ת.
כך שמענו ממרן זיע"א שנים רבות. והדברים מתאימים לגאון ליטאי שקיבל תורה מהגר"ח מבריסק.
ופלא עצום שמיחס את הסיפור להגאון הנודע בעל הציץ אליעזר, שהיה בקיא מאוד מאוד בכל ספרי הספרדים וגדל בירושלים [הלואי עלי] מילדותו ממש
והכיר את כל ספרי הגר"ח פלאג'י [במיוחד ועוד רבים רבים] בצורה מעוררת השתאות, ולא יתכן שיצאו דברים כאלו מפיו.
וספריו העצומים צי"א יוכיחו.
ויבואו היודעים ויביאו תיעודים ממרן זיע"א שסיפר זאת על הגר"ר כץ.
ושוב חזר על הטעות הנ"ל במוצ"ש האחרון.

ראיתי קטע מתוך "דרשו"

שבו הם מביאים מעשה עם הר' עובדיה והר' משה לוי

פשוט מבהיל- שהר' עובדיה אמר לו שכשהיה צעיר בגיל 31 שאנשים חושבים שאתה בן 70 ומחשיבים אותך "כגאון עולם"

[איני יודע אם זה אמיתי, מ"מ זה משקף הרבה]

הצג קובץ מצורף 8244
א. לימוד מוסר השכל לא לגרום חלישות הדעת לחבירו... היום יש כאלה בלא דעת שכל היום חושבים איך לגרום חלישות הדעת לאחרים...
ב. עצם הענין על איש האלוקים מורנו הגה"ק רבי משה הלוי זצ"ל, יעוין בספר 'בתורתך' (כמדומני) שמרן הגרע"י זצ"ל אמר עליו, שהספרדים לא יודעים להעריך את חכמיהם, כי אם היו יודעים היו נושאים את אותו גאון וקדוש זה על הידיים.

ראשי תחתית