כעת מצאתיהו https://tora-forum.co.il/threads/הדלקת-נר-חנוכה-לבני-ישיבות-ספרדים.74043/היה אשכול בפורל''ת שהובא כל הראיות של יחו''ד והר' עדס ודנו ביניהם, האשכול נטה חזק לטובת הרב עדס. אולם אחד מתלמידי הרב יצחק שליט''א מאד נפגע וקינא לכבוד רבו ותקף בחריפות במילים בוטות את כל מי שכתב שם, והמנהלים, מחוסר רצון לעימותים מסגנון זה מחקו את כל האשכול, וכפי שכתבו לי בהודעה פרטית. וכעת אין למצאו.
אתה בטוח שהוא זעום?!כך שבחור שמקבל אוכל בישיבה ולינה עם מקלחת וכו' - זה בדיוק נקרא מה שכתבת "התפרנסו מהישיבה" , הכסף שהורי הבחור משלמים כל חודש הוא זעום לעומת המאות אלפי שיש הוצאות לשיבה מידי חודש בחודשו, כך שהמציאות האוכל והלינה וכו' שבחור מקבל מהישיבה זה הוצאות על הישיבה ופרנסיה כתורמים וכו'
לעומת הוצאות הישיבה.זעום
זאת בדיוק שאלתי מנין זאת?לעומת הוצאות הישיבה.
אני לא יודע סכומים.את בדיוק שאלתי מנין זאת?
האם אתה יודע כמה עולה לישיבה אחזקת הבחור לחודש?
וזאת כמובן חוץ משאר ההוצאות של הבחור כביגוד וכו' וכו' שהם רק על הוריו.
פעם זה לא היום, גם לגבי השכ"ל.אני לא יודע סכומים.
פעם שמעתי מר"י אחד, שכל התקציבים למיניהם + שכ"ל לא מגיע אפילו ל40% מהחזקת הישיבה.
אתה בטוח שהוא זעום?!
אשמח אם מישהו שיודע נתונים יכתוב כמה עולה לישיבה כל בחור לחודש.
ישיבה שאני מכיר 75% יש להם כיסוי על הבחור גם מהתקציבים וגם מהשכר לימוד.לעומת הוצאות הישיבה.
הוספתי,75% משלמים ההורים, או ראש הישיבה?
יש להם כיסוי על הבחור גם מהתקציבים וגם מהשכר לימוד.
זה מאוד משתנה מישיבה לישיבה.אשמח אם מישהו שיודע נתונים יכתוב כמה עולה לישיבה כל בחור לחודש.
מידיעה?עלות ארוחות לבחור בערך 40-30 ש"ח ליום
במקום טוב.מידיעה?
כן.מידיעה?
אכן,כן.
[אבל שוב - זה מאוד תלוי ברמת האוכל, ובכמות הבחורים - כי אינו דומה עלות טבח שמכין ל- 200 בחורים, לטבח שאמור להכין ל- 80 בחורים שהעלות עולה יותר לבחור, וכן הלאה, אבל זה פחות או יותר הממוצע]
מצורף העלון המלא (באוצר גליונות הובא רק מקצתו), עלון תורת ציון להגרא"צ סופר זצ"ל ראש ישיבת רכסים.
ושמא כוונתו לר' עובדיה יוסף רא"י אוהל יוסףאולי כוונת הרב יצחק יוסף לרב חנוך כהן? הוא נחשב צעיר?
ומורה להדליק בברכה?ושמא כוונתו לר' עובדיה יוסף רא"י אוהל יוסף
שגם הוא צעיר
לא על זה דיברתיומורה להדליק בברכה?
מישהו מכיר ראשי ישיבות 'צעירים' שמורים להדליק עם ברכה?
אולי כוונת הרב יצחק יוסף לרב חנוך כהן? הוא נחשב צעיר?
וסתם שאלה, הרב אלישיב, הרב משאש, ישכיל עבדי וכו' לא נחשבים פוסקים?
אתה יודע כמה עוד דברים צריך שימסרו לו?וחבל שלא מסרו לו את הדברים הנ"ל.
אתה יודע כמה עוד דברים צריך שימסרו לו?
תקצר היריעה מלהכיל - רק תעלעל כאן בפורום ותמצא נהרות ונחלים שרק הולכים ומתווספים