ביטאון מן המאור שע"י בוגרי ישיבת מאור התורה

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אני חושב שמרן שליט"א בשיעורים שלו עונה תמיד בצורה עניינית, וכמעט אף פעם לא "סותם" את הדברים בכך שאין אברך חולק על מרן זצוק"ל וכדו'.
טמינת ראש בחול אינה סגולה להבנת עומק הענין

אם היית שומע את השיעורים של מרן הגרע"י זצוק"ל, היית מבין איך מרן שליט"א מדבר בצורה "עדינה" לעומתו. (וכן בספרים)
חמודי, לא נפלתי מהירח, אתה רוצה שאני יחזור לך בעל פה על דרשות מרן זצ"ל. אם אתה לא מבין תורת החילוק, לך ללמוד קצות ונתיבות.

אני חושב שמרן שליט"א בשיעורים שלו עונה תמיד בצורה עניינית, וכמעט אף פעם לא "סותם" את הדברים בכך שאין אברך חולק על מרן זצוק"ל וכדו'.
גם וגם. והגם השני רק גורע. לענ"ד.
אם היית שומע את השיעורים של מרן הגרע"י זצוק"ל, היית מבין איך מרן שליט"א מדבר בצורה "עדינה" לעומתו. (וכן בספרים)

(ואיני צריך להגיב על "השקרים" שכתבת.)
א. לשיעור של הגרע"י לא היה במה כמו שיש לרב יצחק. לא היו לו עלונים, ולא כותבי שיעורים, היה רק את הלוין. ופעמים ספורות היה יוצא משם כותרות.
ב. אפשר לספור על האצבעות כמה פעמים הגרע"י תקף משהו באופן אישי, הן בשיעורים והן בספרים. אצל הרב יצחק הגישה שונה. אינני מפקפק על הנהגת הרב יצחק, והריני עפר תחת כפות רגליו. אבל במציאות זה גורם רק להתרחק מפסקי הגרע"י. אני מבין שדעתו היא שכך הפסקים של אביו ישתרשו, אבל זה לא עובד.
ג. די לחשוב שכל מי שמביע דעה הוא משתכנז, מרביצי, וכו'. רוב הציבור הספרדי (בכלל, וגם אלו שכאן בפורום) מורכב מבני תורה שהגרע"י הוא נשמת אפם, וצועדים לאורו. אם יש הערות זה בריא, ל"צ לטמון את הראש בחול. ודו"ק.

תלוי, כל אחד לוקח את זה למקום אחר.
(מעניין שכמה וכמה מתלמידי מרן שליט"א, שמרן מזכיר אותם בשיעור בתור "חכם אחד" וכדו' וכן בספרים, אף פעם לא "נפגעו" מזה. וכנראה מי שרוצה להפגע מכל מילה, יפגע בכח)
צדיק, תכבד את זה שאני לא ניק נסתר, ואני כותב מנהמת לבי, ואל תענה לי בדמגוגיה זולה.
מרן, הוא זה שתמיד נפגע שאומרים עליו איזה ציוץ.
ולומר 'חכם אחד' זה באמת לא פוגע, אבל על מישהו שיש לו נכדים והוא ראש ישיבה וכדומה כשאתה קורא לו 'אברך אחד', הוא אמור להיפגע.
אגב, הרבה לא נפגעים (הם מבינים את המצב), אלא משיבים לענין, אבל אז אומרים שהם נפגעו, כדי לעשות את כל דבריהם מתוך נגיעה, עוד סוג של דמגוגיה.
וסתם מעניין אותי, אם מישהו יחלוק על מורך ורבך ויאמר "איזה אברך אחד אמר"... בו נראה אם לא תפגע, במקום יוציאו מודעת "רבם דקרו"...

בגלל המחלוקת בתשנ"ב אם להיכנס לממשלת רבין, פתאום כבר אין לו דעת תורה והתחילו לחפש בספריו ופסקיו, ולכתוב בלשונות של זלזול כידוע

לא זכיתי להבין כיצד הפכת את היוצרות, אינני מכיר אף אחד מגדולי ישראל שאמר בדרשה בריש גלי על גדול אחר "איזה שוטה, איזה בהמה" בגלל מחלוקת בהלכה (שכמותו פסקו גדולים רבים), או "מתיימר להיקרא רב, כל השומע ישחק לו" בגלל דיון הלכתי בהלכות ברכות.

שלא לדבר על בנו ממשיך דרכו רבי יצחק שעשה לו נוהג של קבע לדבר על החולקים עליו בלשונות גנאי מבהילים.

מרן לא רק מעתיק מספרי אביו זיע"א, אלא מכל חכמי הדור. מרן חריף ובקי ומשנתו זך ונקי!

מה שהעתיק והדביק לא מעיד על חריפות ובקיאות. ובוודאי שלא העתק הדבק ללא הבחנה כלל, כמו תכלא דפזלון.

הרי אם היה נמצא כזה דבר בספרו של אחד מגדולי האשכנזים, היה מתעטף שחורים ועוזב את הארץ מרוב בושה, וזה שלח להדביק מדבקות ושב ורפא לו!

לא זכיתי להבין כיצד הפכת את היוצרות, אינני מכיר אף אחד מגדולי ישראל שאמר בדרשה בריש גלי על גדול אחר "איזה שוטה, איזה בהמה" בגלל מחלוקת בהלכה (שכמותו פסקו גדולים רבים), או "מתיימר להיקרא רב, כל השומע ישחק לו" בגלל דיון הלכתי בהלכות ברכות.
הרב עובדיה אמר את זה פעם אחת במשך עשרות שנים של הרבצת תורה. בעידנא דריתחא. די לקשקש.

בודאי שיש. צריך שבכל ספר תוחדר ההשקפה הנכונה כלפי כמה חכמים מרבני הרדיו ועוד.

מה דעתך שבכל ספר מספרי החולקים יסופר מעשה תכלא דפזלון ועוד הרבה שגיאות וטעויות חמורות פי כמה וכמה מהשגיאה הטכנית בהעתקה שאירעה להגר"ש טולדנו בספרו?

הרב עובדיה אמר את זה פעם אחת במשך עשרות שנים של הרבצת תורה. בעידנא דריתחא. די לקשקש

רק במה שכתבתי היו שתי דוגמאות. ויש עוד.

ואם זה פעם אחת זה בסדר? נתעלם מזה ונמשיך לטעון שאחרים מזלזלים בו?

ראית את החוברות המדוברות? אם לא עדיף שתשתוק, ואם כן אז המצב יותר קשה...
לא יודע אל איזה חוברות מדובר.
דיברתי בסך הכל על זה שכבר נתפסים על כל מילה של מרן שליט"א, למה הוא אומר "חכם אחד" וכדו' בתורת זלזול. (מה שאינו כנ"ל)
וסתם מעניין אותי, אם מישהו יחלוק על מורך ורבך ויאמר "איזה אברך אחד אמר"... בו נראה אם לא תפגע,
אתה יודע מי זה "מורי ורבי"???
מעניין...
ובכל מקרה מרן שליט"א הזכיר את "מורי ורבי" כמה פעמים בתור "חכם אחד" "אברך" וכדו', ולא ראיתי בזה סוג של זלזול.
מי שרוצה לראות בכח, שיראה.
אתה רוצה שאני יחזור לך בעל פה על דרשות מרן זצ"ל. אם אתה לא מבין תורת החילוק, לך ללמוד קצות ונתיבות.
כרגיל...
אין מה לענות.
מעניין שאם מרן הרב יצחק יוסף שליט"א היה אומר על הבא"ח "וכמה כרכורים כרכר", או על האור לציון "שרא לי מריה" או על ת"ח אחר "חוזר כמו תוכי" או עוד עשרות לשונות אחרים שמרן הגרע"י זצוק"ל נקט אותם בספריו, מה הייתה התגובה שלכם.
(כמובן התגובה הייתה, שלמרן הגרע"י זצוק"ל מותר להתבטא כך, ולמרן הרב יצחק יוסף שליט"א אסור)

א. לשיעור של הגרע"י לא היה במה כמו שיש לרב יצחק. לא היו לו עלונים, ולא כותבי שיעורים, היה רק את הלוין. ופעמים ספורות היה יוצא משם כותרות.
ב. אפשר לספור על האצבעות כמה פעמים הגרע"י תקף משהו באופן אישי, הן בשיעורים והן בספרים. אצל הרב יצחק הגישה שונה. אינני מפקפק על הנהגת הרב יצחק, והריני עפר תחת כפות רגליו. אבל במציאות זה גורם רק להתרחק מפסקי הגרע"י. אני מבין שדעתו היא שכך הפסקים של אביו ישתרשו, אבל זה לא עובד.
אם הייתי מוציא את כל הלשונות של מרן הגרע"י מספריו, הייתי מגיע לאלפים.
וספריו יותר "מפורסמים" מהשיעור השבועי.
והגם השני רק גורע.
אתה חושב ככה.
וישנם שחשבו זאת גם על מרן הגרע"י זצוק"ל. (עד היום)

אז בגלל שאין לך פנאי אתה מרשה לעצמך להגיב ולהביע דעה מבלי לראות את הדברים בפנים???
כתבתי לעיל כבר שמה שהגבתי זה על מה שמרן שליט"א אומר כמה פעמים "אברך" שאין כוונתו לזלזול.

ולגוף העניין בחיפוש באוצר החכמה, לא מצאתי משהו בזלזול כעין הנ"ל.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית