הרב פייבלזון
חשוב להדגיש עוד כמה דברים על הצבא. הצבא הוא בשום אופן לא מערכת אינסטרומנטלית. הצבא חייב להיות כור היתוך. מסיבה פשוטה. כי כשאתה שולח אנשים ובמקרה הטוב אתה שולח אותם להרוג את האויב,  אז אתה לא יכול להגיד, תראה, כדאי לקדם את התהליך הזה והזה... איך אמר לי פעם אדם שמשתתף? אומר, אני יכול לדבר על האויב כל מיני דיבורים עד הרגע שאני מוציא את האקדח, חייב לפלוט קללה.... כן? אני צריך... אין אין אופציה להרוג אנשים בלי....
ולכן עולם הערכים של הצבא חייב להיות נשען על הערכים של מדינת ישראל. שמה הם הערכים של מדינת ישראל? הם ערכים חילוניים באופן מובהק.
 אני אמחיש את זה. היה אירוע בחודש אפריל חודש ניסן הקודם כן היה שישראל התקיפה באיראן וברוך השם הצליחו ברוך השם בחסד השם עלינו הם הצליחו ואחר כך חיל האוויר הוציא תמונה של שני טייסים ושתי נווטות כאילו כדי לחגוג את האירוע. אחד מרבני הציונות הדתית הרב לונשטיין אומר להם אתם מטורללים. זה הנושא? התשובה היא כן. זה הנושא. לא בגלל שהם רשעים . זה כי זה העולם שלהם. ואני אסביר את זה.
 אם שואל את עצמו קצין בצבא, למה אנחנו מייצגים את הטוב ואיראן מייצגת את הרע? אז הוא עונה את זה בשלושה שלבים. שלב ראשון אנחנו מדינה דמוקרטית והם מדינה דיקטטורית. שתיים אנחנו מדינה שוויונית והיא מדינה מפלה. שלוש אנחנו מדינה נאורה חילונית והם מדינה חשוכה דתית.  
המערכת פועלת לפי הערכים האלה והשאלה שצריך להישאל אם אנחנו מדברים על על אפשרות להגיע לסיכום זה האם מישהו מהם יכול לעלות על הדעת להזיז הצידה את ערכי היסוד.
  אין כזה אין כזה אין כזה דבר באופק.
 האפשרות להקים איזשהיא יחידה היא היא ליצור מקום שבו מבחינת כשרות ואולי גם צניעות אפשר או אי אפשר אני לא יודע אבל...
פעם עם יהודי שהיה חבר בדירקטוריון של האוניברסיטה העברית דיברו על מסגרות שאוניברסיטה העברית בונה עבור חרדים האם הם יכולות להיות נפרדות לגברים ונשים אז הוא אומר לי הפרדה מגדרית זה צלם בהיכל אמרתי לו הבנתי אתה בן אדם דתי. אומר לי לא אני חילוני אמרתי לו לא לא מי שאומר צלם בהיכל הוא לא אדם חילוני אתה אדם דתי ויש לך דת אבל אתה צריך להבין שגם לי יש דת אמרתי לו יש רק הבדל אחד אני מבין שאני דתי ואני יודע שאתה לא ואתה חושב שגם אני צריך להיות דתי בדת שלך כן איך אומרים אתה אתה פונדמנטליסטי ואני פחות. זה זה מה שאמרתי לו.
 חשוב להבין את הדבר הזה וחשוב להבהיר את הדבר הזה לכולנו.
הבחירה להיות חרדי היא לא בחירה של נוחות. יהודים בחרו בדרך החרדית לאורך עשרות שנים ושילמו מחירים אישיים כבדים. חיו בעוני. אני לא כל כך זקן ואני זוכר את הימים שבהם הציבור החרדי היה ציבור קטן ועלוב עלוב וחלש. ברוך השם חסד השם עלינו. אז הציבור החרדי גדל  והוא הגיע להיות ציבור גדול מאוד וזה חסד השם באופן כללי. כן, זה חלק מהשפע שהקדוש ברוך הוא נותן לנו, צריכים תמיד להודות על זה להשם אבל אבל הבחירה בציבור החרדי, בחירה של אנשים לעזוב מקורות עבודה,  לעזוב גם בחלק מהמקרים לעזוב משפחות בחלק מהמקרים כן אנשים עשו את זה מתוך מסירות מתוך הבנה שאין עתיד אחר ליהדות.
... חשוב להגיד את האמת הפשוטה. יש כאן דרך שהציבור החרדי בחר בה, דרך שבחרו בה גדולי חכמי ישראל, כן? חלקם אנשים שכל עם ישראל מכיר אותם ויודע אותם ונשען על תורתם. אין כאן שום החלטה לא של השתמטות, לא של חוסר רצון לקחת אחריות. הנושא הוא שכולם צריכים לדעת עם ישראל צריך לדעת את זה והיום כרגע המצב הוא שמערכת המשפט אמורה להבין את הדבר הזה. 
יש פה ציבור שלם. אתם יכולים לא להבין אותו בכלל. אתם יכולים לחשוב שהוא לא צודק בכלל. זה לא משנה את התמונה. יש פה ציבור שאתם דורשים ממנו להתנער מיסודות הקיום שלו. כן. אתם פונים לציבור. אני אמרתי את זה לאחד מרבני הציונות הדתית שדיבר בכל מיני הזמנויות בשנתיים האחרונות נגד הציבור החרדי. אמרתי לו זה שאתה חושב שאנחנו לא צודקים בסדר. אבל אתה פונה לציבור שלם ואומר לו תפסיקו להתקיים. זו המשמעות. תפסיקו להתקיים. זה כמו לבוא לחב"ד ולהגיד להם חבר'ה אני אוהב אותכם לגמרי הכל טוב ויפה רק תוציאו שני דברים את האדמו"ר אחרון מחב"ד וסוגיה של משיח וגאולה חוץ מזה הכל בסדר. זה שאתם גם אוכלים וגם ישנים אני לגמרי מסכים...
או לבוא למרכז הרב ולהגיד להם אני לגמרי איתכם אתם לומדים תורה ומתפללים והכל טוב יפה רק תוציאו את הספרים של הרב קוק מאהרון תשימו שם את ספרי הרבי מסטמר...
מדינת ישראל עומדת כיום על הבסיס של התפיסה שככל הגויים בית ישראל. זה רעיון פשוט. כן. ומי שישמע כל נאום של ראש הממשלה שמדבר על על זה נמצא בכל מקום... אני מוכן לוותר למדינת ישראל על הזכות להשתמש לשרת בצבא, כי אני מבין שאני מיעוט ואני לא יכול לקבוע את הערכים של המדינה אבל שהם יבינו טוב. אם הם רוצים להוביל את עם ישראל, והם מבינים נכון את הסיפור. העובדה שעם ישראל היה ודאי נאמן להשם ולתורה אנחנו מייצגים את הדרך הזו ובשביל לקיים אותה אנחנו נאלצים ללכת לצדדים. ללכת בשפה של למדבריות של דורינו להשתמש במינוח הזה.
הם צריכים להבין שהדילמה הזאת היא בעיה שמי שרוצה לפתור אותה לא משתמש בכלים של כוח. מי שרוצה לפתור קונפליקט עמוק בעם ישראל וזה הייתי אומר את זה במשפט פשוט. העצרת היום בבחינתי קודם כל באה לומר משפט אחד פשוט מאוד. תקשיבו הציבור שעומד מולכם זה לא כמה אנשים זה לא אנשים שחלק מהם כך וחלק מהם כך. יש פה ציבור גדול ומשמעותי. שהכוח הוא לא הנושא. כוח, איך אומרים? אם תכניסו את המשוואה של כוח לסיפור, לא תרוויחו מזה. אני לא מאיים בזה שאנחנו ניתן מכות למישהו, לא יודע אם אם אם צריך להגיע לכזה דבר. לא נראה לי שזה הדבר הנכון. אני חושב שאם הם אנשים אחראים באיזשהו מקום ואכפת להם מבני אדם והם פועלים לפי כללים, מדינה לא יוצאת למלחמה נגד מיליון אנשים. אני חושב שהדבר הזה הוא דבר פשוט.
אנחנו חייבים להבהיר גם לעצמנו וגם לאנשים שעומדים אולנו. חבר'ה, תקשיבו טוב, לא מדובר פה על איזשהי גחמה, לא מדובר פה על איזשהו רצון להרוויח רווחים כאלה או אחרים, אתה יודע, בפוליטיקה כמו בפוליטיקה, יש מצבים שאני רוצה להרוויח ככה ורוצה להרוויח ככה. יש אינטרסים של כל צד וכל צעד רוצה להרוויח. זה ככה העולם מתנהל וזה טבעי. אלא מדובר פה על דבר שמבחינתנו הנשמה תלויה בו. מדובר פה על דבר שהקיום שלנו וזה אמיתי לגמרי.
יהודים חילוניים הסכימו איתי שהם גם הם צריכים שהציבור החרדי ימשיך להישאר הוא אחד ממקורות הכוח של עם ישראל במובן הכי פשוט כן במובן הכי פשוט אם מדברים על השאלה למה אנשים לא מתבוללים
כמה ימים אחרי שמחת תורה הזמינו אותי למלון היה יהודים שפונו מניר עוז... תיאר לי במילים האלה אני אגיד במחילה מכבודכם הוא אמר לי תראה אני אדם בן 80, הכל הכל נמחק. אין. ואבל זה לא הבעיה הגדולה. מה שאני הכי חמור הוא אמר במילים שלו, האלוהים שלי מתו. האלוהים שלי היה קיבוץ. האלוהים שלי היה צהל. האלוהים שלי הייתה מדינת ישראל. הכל הכל נחרב. אז הוא אומר לי מה הסיבה שביקשתי שיבוא לפה רב ביקשתי שיבוא לפה מישהו שהאלוהים שלו לא יכול למות אולי הוא יוכל לעזור לי...
אמרתי לו אני רוצה לשאול אותך. הנכדים שלך יש להם זהות יהודית? אומר לי כן לא כל החברים שלי הצליחו אני הצלחתי. שאלתי יש לזה קשר לחרדים? הוא אומר כן, כי אתם מרגיזים אותנו... הסיבה היא כי ...כן יש לנו סיפור משותף, והסיפור הוא מאוד יקר לנו ולכן ...
לא יודע מה החוק שאולי יעבירו או לא יעבירו. המערכת המשפטית ואלה שעומדים מאחוריה אומרים כדבר ברור: כל חוק שיכיר בייחודיות של הציבור החרדי בנושא הזה הוא לא יעבור. במילים פשוטות לא להכיר במורכבות שיש לציבור החרדי בסיפור הזה. זאת העמדה שלהם וזאת עמדה שאומרת אין יותר חרדים.
אם הציבור החרדי יתגייס כמו שהמערכת המשפטית רוצה תוך לא יודע כמה זמן לא יהיו חרדים.
 יכול להיות שיש אנשים שיגידו אנחנו לא רוצים שיהיו חרדים אבל תהיו אנשים כנים. תגידו את האמת.
יש פה ציבור שבנה במסירות נפש את החיים שלו במשך דורות ובנה מערכת ענקית וגדולה שיושבת על עקרונות מסוימים. רוצים להפסיק את הקיום שלהם ואנחנו פונים אליהם ודורשים מהם את את זה.
זה הסיפור זה בעצם התוכן של העצרת היום.
כמובן אנחנו עושים את העצרת כעצרת תפילה אני מניח שאם היינו רוצים רק להתפלל אז היינו מתפללים כל אחד בבית שלו בבתי הכנסת שלנו המטרה היא לא רק התפילה..