ה החש בראשו סייג לחכמה שתיקה! הצטרף 22/12/24 הודעות 363 מיקום אורו של עולם יום שלישי ב-20:00 #2 בקצרה ממש אמר: מדוע נוהגים לומר "יהי שם" במקום תחנון? לחץ כדי להרחיב... במרוקו לא אומרים יהי שם.
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 367 יום שלישי ב-20:02 #3 בקצרה ממש אמר: מדוע נוהגים לומר "יהי שם" במקום תחנון? לחץ כדי להרחיב... כדי שיהיו כמה פסוקים לפני הקדיש, כי א"א לומר קדיש בלי תהילה שלפניו (כמו שכתב הרמ"א בסי' נד ס"ג).
בקצרה ממש אמר: מדוע נוהגים לומר "יהי שם" במקום תחנון? לחץ כדי להרחיב... כדי שיהיו כמה פסוקים לפני הקדיש, כי א"א לומר קדיש בלי תהילה שלפניו (כמו שכתב הרמ"א בסי' נד ס"ג).
מ משיב כהלכה חבר ותיק הצטרף 18/12/24 הודעות 1,259 יום שלישי ב-20:15 #4 החש בראשו אמר: במרוקו לא אומרים יהי שם. לחץ כדי להרחיב... יש שנהגו רק פסוק אחרון, ה' אדוננו.
ה החש בראשו סייג לחכמה שתיקה! הצטרף 22/12/24 הודעות 363 מיקום אורו של עולם יום שלישי ב-20:25 #5 בסידור נחלת אבות של הספריה הספרדית מובא שלא אומרים כלל, וכן בקהילה שבה אני מתפלל. מה כתוב בתפלת החודש המקורי?
בסידור נחלת אבות של הספריה הספרדית מובא שלא אומרים כלל, וכן בקהילה שבה אני מתפלל. מה כתוב בתפלת החודש המקורי?
ר רק תורה חבר פעיל הצטרף 17/12/24 הודעות 392 יום שלישי ב-20:40 #6 החש בראשו אמר: בסידור נחלת אבות של הספריה הספרדית מובא שלא אומרים כלל, וכן בקהילה שבה אני מתפלל. מה כתוב בתפלת החודש המקורי? לחץ כדי להרחיב... כמדומני לא כתוב כלום. לגבי מנהג ירושלים:
החש בראשו אמר: בסידור נחלת אבות של הספריה הספרדית מובא שלא אומרים כלל, וכן בקהילה שבה אני מתפלל. מה כתוב בתפלת החודש המקורי? לחץ כדי להרחיב... כמדומני לא כתוב כלום. לגבי מנהג ירושלים:
אור נאמן חבר פעיל הצטרף 8/1/25 הודעות 68 יום שלישי ב-21:14 #7 מדברי מרן הגאון הנאמ"ן שליט"א בהגהות לסדר התפלה (תשמ"ה): וגם באור תורה תשע"ח:
אור נאמן חבר פעיל הצטרף 8/1/25 הודעות 68 יום שלישי ב-21:18 #8 וראה עוד מאמר מקיף בזה: קבצים מצורפים אוצר החכמה_-_ ויען שמואל - יז - ספר זכרון__ 471_475.pdf אוצר החכמה_-_ ויען שמואל - יז - ספר זכרון__ 471_475.pdf 2.2 מגה-בתים · צפיות: 2