עת שערי רצון
חבר ותיק
בתור אחד מחברי המערכת, אני יכול להעיד שמה שכתבת אינו נכון. בירחון האוצר מתפרסמים מאמרים ממגוון מאוד רחב של בתי מדרש, אולי הכי רחב מכל הקבצים התורניים בימינו. ולצד הערכה גדולה לרב עובדיה זצ"ל, אנו נותנים במה למאמרים שחולקים עליו. לדוגמא, מאמריו הרבים של הרב עמנואל מולקנדוב, מאמרו של הרב עידוא אלבה שטוען שעוגיות פפושדו אינן כשרות לפסח (ובגליון הקרוב יפורסמו עוד מאמרים בנושא זה), ואפילו אני הקטן פירסמתי מאמר שטוען שיש לברך ברכת חתנים גם לא בבית החתן, ועוד.יש לציין שלמרות שהירחון נקרא ע"ש אוצר החכמה והוא כביכול אובייקטיבי ונותן במה לכותבים מכל החוגים, למעשה עורך הירחון ומייסדו הוא הרב משה בוטון, תלמידו של הרה"ר לשעבר הרב יצחק יוסף, וכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע יוסף, הוא דואג שהם לא יופיעו בגיליון, בתואנות שונות ומשונות.
ולדוגמא כאשר הרב עזרן מח"ס חן וכבוד שלח אליו מאמר עם שמונה סתירות חזקות כברזל בשו"ת יביע אומר לפרסום בירחון האוצר, הוא דחה אותו בקש, מבלי לגלות לו את האמת, ולאחר מכן הלך ופתח אשכול בפורום מורשת מרן וכתב שם "קבלתי שהוא כעת מחפש לפרסם מאמר על סתירות בדברי מרן הגרע"י", כביכול אין לו שום קשר לאותו מאמר שהוא מנע את פרסומו...
בהמשך עוד כתב "ומחה"ס הנ"ל חזר להפיץ את דבריו במאמר ארוך "ליומא דהלולא ג’ מר חשון תש"פ", כאשר למעשה הדברים לא "הופצו" ולא נדפסו בשום ספר או קובץ תורני, למעט אותו מאמר שנשלח אליו לפרסום, ומי שפירסם אותו הוא הרב משה בוטון בעצמו.
וכפי שניתן לראות בקישור הנ"ל, הפרכתי כל מילה ומילה שכתב, וגם כאשר הסתעף לעניינים אחרים, הפכתי לו שלייתו על פניו והוכחתי לו שאין שחר לדבריו (בעבר כתבתי שם בכינוי "ספרדי טהור", מאז החלפתי כמה וכמה כינויים בגלל מנהגם של מנהלי הפורום לחסום כל אדם שכותב להעיר על תורת הגר"ע בכבוד ובדרך ארץ. ויש להם פטנט מיוחד במינו: הם אינם חוסמים את הניק, רק מאיטים לו את הגלישה לרמה בלתי נסבלת עד שיעזוב מעצמו...)
ולמרות שהכל הופרך ונטחן עד דק, הלך הלה והעתיק הכל ככתבו וכלשונו לקובץ "בית יוסף", מבלי ששינה מאומה מהטקסט המקורי... להודיעך עד כמה "מבקש אמת" הוא, ועד כמה אפשר למכור לציבור הקוראים כל תירוץ דחוק ומופרך ויקבלו בשמחה.... וכן אמר שהרב יצחק יוסף נהנה מאוד מהתירוצים שכתב... (מעניין גם מדוע לא השיב בעצמו, כאשר הסתירות הללו נשלחו אליו לפני שנים רבות...)
למעשה, בחכמתו המופלגת דאג הרב בוטון לפרסם את הסתירות הללו לכל חסידי הגר"ע, גם בפורום מורשת מרן וגם בקובץ "בית יוסף" (למרות שלא הציג את הסתירות בלשונם אלא בקיצור נמרץ ובהשמטת פרטים מהותיים כמנהג רבו בשיעור מוצ"ש ביזדים...) כאשר כל הקורא את תירוציו הדחוקים והמופרכים נשאר עם הקושיות. אבל המעשה שעשה, במניעת פרסום המאמר בירחון "האוצר" מבלי גילוי נאות מינימלי על עצמו ועל מהותו כחסיד של הרה"ר לשעבר, ופתיחת אשכול בעילום שם כשהוא מצרף את אותו מאמר "שקיבל" כביכול, ללא רשותו של המחבר.
כוונתו כנראה על דברים אלו:אני מוחה על הזלזול החוזר ונשנה במרן הראש"ל שליט"א. [ולגבי הגילוי נאות שלמדתי אצלו, הלואי עלי. ואם רק להיותי חסיד נתכוונת, אז למה לשעבר?].
אבל מה שייך מחאה, הרי זה ידוע לכל מי ששומע את הלוין, למה אנחנו צריכים לסתום את הפה, ולא לומר מה קורה כאן, ובמקום לענות עניינית (או לענות שאין מה לענות...) במקום זה למחות על זלזול חכמים. עד מתי התמימות תחגוג.(למרות שלא הציג את הסתירות בלשונם אלא בקיצור נמרץ ובהשמטת פרטים מהותיים כמנהג רבו בשיעור מוצ"ש ביזדים...)
להלן הודעת המערכת לרב ליאור עזרן:
בס"ד
שלום לכת"ר
מחילה על האיחור, ראינו שההערות כבר נכתבו בספרך ואף שכאן הדברים באו קצת יותר באריכות, האריכות היא מפני הציטוטים נוספים, ובדעתנו היה לבקש להסירם מ"מ, גם כדי שלא להכנס לפולמוס הכללי של הפאה נכרית. כך שעל אף שספרך עדיין לא נדפס אבל הוא כבר מפורסם בכל האתרים, ואיננו רואים לנכון לפרסמו בירחון.
בכבוד רב
[אחד מחברי המערכת כתב שברצונו להשיב על הסתירות, אולי יצור איתך קשר]
ולצד הערכה גדולה לרב עובדיה זצ"ל, אנו נותנים במה למאמרים שחולקים עליו. לדוגמא, מאמריו הרבים של הרב עמנואל מולקנדוב, מאמרו של הרב עידוא אלבה שטוען שעוגיות פפושדו אינן כשרות לפסח (ובגליון הקרוב יפורסמו עוד מאמרים בנושא זה), ואפילו אני הקטן פירסמתי מאמר שטוען שיש לברך ברכת חתנים גם לא בבית החתן, ועוד.
נושא היתר המכירה לא היה פחות רגיש אצלו. ושם נכתב גם כנגד זה.כבר השבתי על זה לעיל, שאינה דומה סתם מחלוקת למאמר המכיל שמונה סתירות חזקות כברזל בשו"ת יביע אומר מיניה וביה. ובפרט בנושא שהיה מאוד רגיש אצלו.
אז למה דוקא על פ'ן הם לא רוצים לדבר ? (לפי טענת המשיב כהלכה כמובן)נושא היתר המכירה לא היה פחות רגיש אצלו. ושם נכתב גם כנגד זה.
גם נושא הפפושדו לא היה פחות רגיש אצלו.
ענין חתימת מלך אוהב צדקה ומשפט בעשי"ת, ברכת נר יו"ט, ברכת נר יוה"כ, ברכת שעשה לי כל צרכי ביוה"כ, נר חנוכה בשקיעת החמה, שכח יום אחד בספירת העומר [בשני הדברים האחרונים הוא כתב דברים קשים מאוד כנגד הרב יצחק ירנן שסבר כמו הכותבים במאמרים הנ"ל], ברכות על מ"ע שהז"ג לנשים, צה"כ דר"ת, תפילין דר"ת, ועוד ועוד. כל אלו נושאים לא פחות חשובים שמסר נפשו עליהם והרבה לדבר עליהם השכם והערב.
הירחון הנ"ל לא נושא פנים לאיש, ובתנאי שהדברים כתובים בצורה מכובדת וראויה. ויעידו על כך כל הכותבים הנכבדים בירחון.
עיין מה שהשיב העורך של הירחון לעיל.אז למה דוקא על פ'ן הם לא רוצים לדבר ?
נושא היתר המכירה לא היה פחות רגיש אצלו. ושם נכתב גם כנגד זה.
גם נושא הפפושדו לא היה פחות רגיש אצלו.
ענין חתימת מלך אוהב צדקה ומשפט בעשי"ת, ברכת נר יו"ט, ברכת נר יוה"כ, ברכת שעשה לי כל צרכי ביוה"כ, נר חנוכה בשקיעת החמה, שכח יום אחד בספירת העומר [בשני הדברים האחרונים הוא כתב דברים קשים מאוד כנגד הרב יצחק ירנן שסבר כמו הכותבים במאמרים הנ"ל], ברכות על מ"ע שהז"ג לנשים, צה"כ דר"ת, תפילין דר"ת, ועוד ועוד. כל אלו נושאים לא פחות חשובים שמסר נפשו עליהם והרבה לדבר עליהם השכם והערב.
הירחון הנ"ל לא נושא פנים לאיש, ובתנאי שהדברים כתובים בצורה מכובדת וראויה. ויעידו על כך כל הכותבים הנכבדים בירחון.
את דבריי על הפצת המאמר כתבתי רק אחרי שהתברר לי מעוד אברכים שראו את המאמר הנ"ל.
עיין מה שהשיב העורך של הירחון לעיל.
אשית, אינו דומה מכמה בחינות. היתר מכירה לא היה אכפת לו מי יאכל ומי לא, ועל אחת כמה וכמה פפושדו
התמקדת בטפל (נושא רגיש או לא רגיש) ועזבת את העיקר
תודה רבה על העלאת הקובץ, וברשותכם אפרט את שמות המאמרים והמחברים:ירחון האוצר גליון 101
מלא וגדוש כדרכו!!!
זכור לי שהטענה היתה שהתוכן כבר נמצא בספר חן וכבוד
הוא בעל מזג נפלא ומתנהל להפליא עם יהודים שפוסקים אחרת ללא שום בעיה
כמו כן הציבור צריך לדעת על התנהלותו המכוערת של @משיב כהלכה, אשר נודע לעיל ששיקר וכתב כמה וכמה דברים לא מדוייקים (בלשון המעטה).הציבור צריך לדעת על התנהלותו המכוערת של בעל הירחון.
בזמן שכל אחד מבני הפורום דנן מבין מה בא הכותב לרמוז בזה...תלמידו של הרה"ר לשעבר הרב יצחק יוסף
וזה שקר גמור, כפי שציין הרב @כהן לעיל שיש מאמרים רבים שונים שהם לא כהגר"ע יוסף, כגון ענין חתימת מלך אוהב צדקה ומשפט בעשי"ת, ברכת נר יו"ט, ברכת נר יוה"כ, ברכת שעשה לי כל צרכי ביוה"כ, נר חנוכה בשקיעת החמה, שכח יום אחד בספירת העומר, ברכות על מ"ע שהז"ג לנשים, צה"כ דר"ת, תפילין דר"ת, ועוד ועוד. ולא "דאגו שהם לא יופיעו בגיליון בתאנות שונות ומשונות".וכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע יוסף, הוא דואג שהם לא יופיעו בגיליון, בתואנות שונות ומשונות.
א. המציא ש:
בזמן שכל אחד מבני הפורום דנן מבין מה בא הכותב לרמוז בזה...
והשיב העורך: [ולגבי הגילוי נאות שלמדתי אצלו, הלואי עלי. ואם רק להיותי חסיד נתכוונת, אז למה לשעבר?]
אכן, צודק. אבל אתה מתמקד בדבר הכי שולי. עיקר הטענה היא כלפי הדבר השני והשלישי.תלמידו פירוש הדבר חסידו, והוא הודה בזה.
והוא לא הבין ש"לשעבר" כוונתי על הרה"ר לשעבר.
וזה שקר גמור, כפי שציין הרב @כהן לעיל שיש מאמרים רבים שונים שהם לא כהגר"ע יוסף, כגון ענין חתימת מלך אוהב צדקה ומשפט בעשי"ת, ברכת נר יו"ט, ברכת נר יוה"כ, ברכת שעשה לי כל צרכי ביוה"כ, נר חנוכה בשקיעת החמה, שכח יום אחד בספירת העומר, ברכות על מ"ע שהז"ג לנשים, צה"כ דר"ת, תפילין דר"ת, ועוד ועוד. ולא "דאגו שהם לא יופיעו בגיליון בתאנות שונות ומשונות".
כאשר כתבו את הדברים הנ"ל, לא התנצל כלל על שקרו והשמצת הירחון שהם מסננים כביכול כל דבר שנוגד את הגר"ע,
גם אם אצל הכותב פאה זה העיקר בראש מעייניו
"שקר גמור"...
אני דיברתי על מאמרים כהאי גוונא המציגים סתירות חזקות מיניה וביה בשו"ת יביע אומר, כאן אסר וכאן התיר, כאן אסר וכאן התיר, כאן חש לחרם וכאן לא חש כלל, כאן מצטט בלהט "עתידין ליתן את הדין" וכאן לא חש כלל ללשון כזה, וכו' וכו'.
השגות בעלמא על דברי הגר"ע יוסף יש לרוב, ופשוט שאין בכוחו למנוע כל השגה, וגם לא אכפת לו מהשגות כאלה שכבר דנו בהם ונשתברו הרבה קולמוסים.
וראיה פשוטה לזה, שרק בענין זה של הסתירות הלך הרב משה בוטון בפחד ובהלה לפורום מורשת מרן וחיפש מי יכול לענות, ולא נהג כן בשום ענין אחר.
פסלת את הירחון באופן כללי. שהוא חד צדדי עם הגר"ע. כל האמתלאות שאתה כותב אחר כך הם רק כדי להצדיק את דבריך הקודמים ואין בהם ממש כידוע לכל מבין.וכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע יוסף, הוא דואג שהם לא יופיעו בגיליון, בתואנות שונות ומשונות.
ואילו "העיקר" זה האם הירחון מקבל מאמרים שהם לא תואמים את פסקי הגרע"י
שקר גמור