ישיבת כסא רחמים

ואני מבין שאין עוד נכדים שגרו עם סביהם?
היכן ראית כזה דבר?
דווקא כזה ממש ממש - לא זכור לי משהו, אבל כעין זה, מכר שלח לי כעת תזכורת לחתונה הראשונה שהייתה במשפחת מרן הגרע"י לאחר פטירתו. מה היה שם אשאיר לך להשלים.

אכן, בדיוק. בחתונת בתו של הרב משה יוסף הראשונה לאחר פטירת מרן הגרע"י שורר שיר לזכרו, שממש דימע את כל המשתתפים, לבקשת כלתו.
כאן גם שמעתי שהתמונה היה גם לבקשת בת מרן הגרמ"מ (צריך לאמת את העניין), אבל אם זה אכן מה שיעשה לה הרגש טוב, למה לא?

הצג קובץ מצורף 14843
.

ובאותה נשימה קרעה את הציבור הספרדי לשניים במפלגה שאין לה תכלית ומטרה אמיתית.
היא אולי קרעה (בל' עבר), היום יש מי שקורע בכל שבוע מחדש וד"ל.

שם זה קצת פחות איכפת לכם.

טלו קורת בית הבד מבין עיניכם!

כמדומה שאין ישיבה שמפמפמת על עצמה ללא הרף, בירחונים ובעלונים ובדרשות ובהילולות כמו כסא רחמים [וזו זכותם המלאה, בצדק רב. יש להם ת"ח גדולים מאוד], ובאותה נשימה גונחת ונאנחת שהם צנועים ולא מחפשי כבוד.

מה לעשות שכל חומר שיוצא מכסר"ח - כולם - כולל אתה כנראה - ממהר לצרוך אותו?!

מה לעשות שכסר"ח זה לא רק ישיבה, זה הרבה יותר מזה, מוסדות בכל הארץ ממעונות ועד בתי אבות (ולא עד בכלל..)

אם תכיר ת"ח אחד משם ברמה האישית, תקבל קצת מושגים אמיתיים על ת"חים צנועים וענוותנים שלא מחפשים כבוד!!!

יש דבר כזה!

את הרב חורב הכרתי היטב מספריו על התורה ומשיעור שמסר פעם בבית וגן עם הרבה מראי מקומות.
אז אני לא הכרתי ולא שמעתי, עד שנפטר והתגלגלה לידי חוברת שלהם "מדי חודש" עם כתבה וסיפורים עליו ומאוד התפעלתי.
אם כבר הזכירו את הרב משה חורב,
וכבר דיברו על הצניעות של הת"חים שם,
אספר לכם מי הוא הרב חורב שראיתי בהיותי נער,
יהודי, שיכול היה ללכת ברחוב גם ללא כובע וחליפה,
בפשטות נדירה,
לעיתים מפייט לעצמו...
וכשאתה שואל אותו על מקור בכל התורה כולה,
שולף לך בחביבות את המקור, בציטוט מדוייק, כולל אזכור דף, עמוד ושורה!
בבלי, ירושלמי, תוספתא, מדרשים, מים שאין להם סוף כפשוטו!

אלו דברים שראיתי בעיני, שאתה מתפעם מזה בכל פעם מחדש.

כמדומה שצריך לפתוח אשכול על הישיבה
מעלותיה וייחודה
מלבד הדברים המפורסמים של שיטת העיון
והדקדוק
היא מתייחדת בהמון היבטים
כמו לדוג' היחס למדינה
והצורה בה היא מתנהלת
והצורה בה רבניה מדברים
לדוג' זה שבאים ח"כים לאירועים בצורה הרבה יותר גדולה משאר הישיבות
וכן מורגש לי הסמנטיקה כלומר בול לזכרו
כסא בחתונה
מכתב על הקבר
ככר לזכרו
וכו'

מכתב על הקבר: זה מנהג שכתוב בספרים הקדושים, הם לא חידשו בזה דבר.

ככר לזכרו: לכל רב (ובר בי רב) יש את זה היום.

כל שאר הדברים שהזכרת, אפשר לתמצת את זה במילה אחת "ספרדית".

כסא רחמים היא הישיבה היחידה שהיא באמת ספרדית בכל ההיבטים. בין לטוב ובין למוטב....
ולא רק בדרך הלימוד שבזה פשוט שהיא היחידה שהיא ספרדית באמת (פורת יוסף עיר העתיקה רחוקה מלהיות ספרדי, ואפילו פורת יוסף גאולה הולך ומתרחק במשך השנים).
אלא גם בענייני הנהגת הישיבה, היא הרבה יותר ספרדית. היא איננה נתונה לחוקים ולמשפטים שנהגו בהם בשאר הישיבות (כולל "הספרדיות" שדומות ונוהגות כהאשכנזים).
וכבר כתבתי כן בקצרה באשכול אחר.

ולפני שכל מיני חברים פה בפורום יקפצו עלי, אני מדגיש שוב, שזה בין לטוב ובין למוטב. אני לא אומר שאני מסכים לכל דרכיהם, אני רק אומר שזה בודאי בא מזה שהם לא נתונים תחת ההשפעה (ו\או הכח) של הישיבות האשכנזיות ורבניה.

וצריך להבין עוד שכסא רחמים היא לא רק ישיבה, היא מערכת שלמה של מוסדות וקהילות ועוד, ברחבי הארץ עם תלמידים ומעריצים לרוב מכל הסוגים והגוונים. וזה גם משפיע על צורת הנהגת הישיבה ומעשיה. וד"ל.

מה לעשות שכל חומר שיוצא מכסר"ח - כולם - כולל אתה כנראה - ממהר לצרוך אותו?!

מה לעשות שכסר"ח זה לא רק ישיבה, זה הרבה יותר מזה, מוסדות בכל הארץ ממעונות ועד בתי אבות (ולא עד בכלל..)

אם תכיר ת"ח אחד משם ברמה האישית, תקבל קצת מושגים אמיתיים על ת"חים צנועים וענוותנים שלא מחפשים כבוד!!!

יש דבר כזה!

א. אני צורך כל דבר חכמה.

ב. מסכים בהחלט שגם שם יש ת"ח מופלגים מאוד הרב מדר ועוד. בהרבה מאוד ישיבות יש תלמידי חכמים גדולים. מאי אולמיה.

ג. זה לא סותר שהם נהנים להראות שהם מסכנים, איך מזלזלים בהם, וזה גרם להם להיסחף להרפתקה מביכה והרסנית שהיום מעדיפים לטשטש ולשכוח.

ד. לגבי מה שקורה היום, אין לי קשר מיוחד עם מי שרמזת עליו, ועדיין מה, האם זה מצדיק את הבכיינות והפלגנות?

בהודעה זו 'גילית' את מטרת האשכול.

שכוייח.
ממש ממש לא
זה מה שעורר אותי
אבל ידידי
אני שנים רבות מאוד עוקב אחר הישיבה
ומכיר כמעט כל חומר כתוב ממנה [וזה המון]
ובכ"ז העיקר היה שיביאו את הרוח של הישיבה
אתה מוזמן

ראשי תחתית