ישיבת שער המלך - ירושלים

יש לי שאלות על הנציגים שלנו,
שמלבד מה שכתוב כאן, דאגו לעוד ישיבה למבנה, והיא מוזכרת בכתבה.
והיא גם שייכת לעבר המתרס.

כמדומה ששער המלך, ועוד כמה, עדיין לא קיבלה הקצאה.
בעטרת שלמה ירושלים יש הרבה ספרדים
סביר להניח שלא פחות מהכמות בחורים הספרדיים שלומדים בשער המלך

בכל אופן מגעיל להתעסק בזה

*ישיבת שער המלך*

נחשבת לישיבה קטנה הספרדית המבוקשת ביותר, כזו שכל בחור בכיתה ח' חולם להתקבל עליה.

אמנם הישיבה הוקמה לפני סך הכל כארבע שנים, אך למעשה, אפשר לומר שזאת הישיבה בה"א הידיעה שהצליחה בשנים האחרונות בציבור הספרדי בירושלים, והיא מדוברת בכל המקומות, משום שהישיבה היא המשך ישיר למהפכה בציבור האברכים שהחלו לשלוח לתתי"ם ספרדים לכתחילה.

הישיבה ממוקמת בשכונת גבעת שאול. כראש הישיבה מכהן הגאון רבי אלעד כהן, ולצידו המשגיח הגה"צ רבי ברוך גינדי. כרמי"ם בישיבה מכהנים הגאונים רבי ישראל חיומי, רבי מאיר אברג'ל, רבי אליהו אברהם ורבי יהודה פרץ.
הישיבה עומדת בהכוונתו של הגאון האדיר רבי דוד אברהם.

נחשבת לישיבה המבוקשת ביותר בקרב בוגרי התתי"ם החדשים, כשרק בשנה האחרונה נרשמו כמאתיים תלמידים להתקבל, מתוכם נבחרו 36 בני עליה.
רמת העיון נחשבת לגבוהה מעבר למצוי בעולם הישיבות, כאשר הבחורים משופשפים ולמדנים.
למרות שהיא קיימת רק ארבע שנים היא מונה כמאה תלמידים כשכולם מבני הקהילות בירושלים.
בישיבה לומדים בני משפחותיהם של רבים ממרביצי התורה, ביניהם מרנן, ראש הישיבה הגר"א סאלים, הגר"א פרץ, הגרב"צ מוצפי, הגר"ד אברהם, הגר"ש חנניה, הגר"י עדס ועוד רבים

*חמישה דברים שלא ידעת על 'שער המלך':*

א. זו הישיבה הספרדית *היחידה* שכל הבנים של הצוות, לומדים בישיבה.
ב. הישיבה מובילה במספר נבחני 'ושננתם' (לצד ישיבת סורוצקין הליטאית) על פני כלל הישיבות לצעירים בארץ.
ג. מבין הישיבות הספרדיות, זו הישיבה עם הכי ירושלמים בשיעור (משום שבישיבות הותיקות רוב הבחורים מחוץ לעיר).
ד. רוב הבחורים בישיבה הם בכורים (מכיון שהישיבה נותנת מענה לקהילות האברכים החדשות)
ה. האוכל בישיבה ניתן מידי יום ע"י ישיבת חברון, ומשום כך התפריט זהה לשני הישיבות.
אני באמת שמח לפרגן אבל זה מוגזם בצורה קיצונית...
הישיבה של הרב נתנאל אסרף הרבה יותר מבוקשת [מבין החדשות] ואפילו של ר' ישי טולדנו והרב אלקיים, וחוץ מזה עדיין הרבה מאוד מעדיפים את הותיקות פני יהושע מאור התורה תפארת לוי זכרון אליעזר ומסתמא שכחתי כמה

נערך לאחרונה:
ומה שכתוב בחמשה דברים שלא ידעתם מכיוון שאני מצוי בעולם הזה של ישיבות קטנות, במחילה - לא קרוב להיות נכון.
הובלה במבחני ושננתם - מהי הובלה כמות בחורים שעוברים בהצלחה - בוודאות לא, ראיתי בעיני, באחוזים ? סביר שלא אבל אולי.
הכי הרבה ירושלמים בשיעור - ממש לא! צאו ותמנו מידיעה זה ממש לא כך, בטח שאצל הותיקות אין יותר מחמש עשרה אחוז מחוץ לעיר [כולל קרי"ס וביתר].
ולגבי כל הבנים של הצוות הייתי בודק שוב...

ומה שכתוב בחמשה דברים שלא ידעתם מכיוון שאני מצוי בעולם הזה של ישיבות קטנות, במחילה - לא קרוב להיות נכון.
הובלה במבחני ושננתם - מהי הובלה כמות בחורים שעוברים בהצלחה - בוודאות לא, ראיתי בעיני, באחוזים ? סביר שלא אבל אולי.
הכי הרבה ירושלמים בשיעור - ממש לא! צאו ותמנו מידיעה זה ממש לא כך, בטח שאצל הותיקות אין יותר מחמש עשרה אחוז מחוץ לעיר [כולל קרי"ס וביתר].
כולם אהובים וכולם ברורים
העיקר שעולם הישיבות מתפתח בעוצמה.
וכדרכם של כתבות המלאות גוזמא מן הסתם גם פה יש קצת דברי הגזמה.
רק חבל שאתה משנה במילתא דעבידי לגלויי...
כתבת משהו כמו: "ראיתי בעיני שבחורים לא עוברים"... אולי תבאר מה פירוש ראית? במשרדי ושננתם? שאלת בחור בחור?
ודבר נוסף,
למיטב ידיעתי, אכן הבנים גם של אסרף וגם של אלקיים לומדים אצל אשכנזים (בישיבת רוטמן)

הישיבה של הרב נתנאל אסרף הרבה יותר מבוקשת [מבין החדשות] ואפילו של ר' ישי טולדנו והרב אלקיים, וחוץ מזה עדיין הרבה מאוד מעדיפים את הותיקות פני יהושע מאור התורה תפארת לוי זכרון אליעזר ומסתמא שכחתי כמה
בגדול החלוקה היא דיי ברורה:
(אני מדבר על ביקוש ולא על הטיב של הישיבה שבזה כולם מצויינים וכל בחור נמצא בישיבה הכי טובה בעולם בשבילו)

המשפחות המבוגרות ששלחו תמיד לספרדים, בתתי"ם כמו פאר יוסף בנוה יעקב, בפי ישרים, רוממה בני ציון המסילה וכו' אצלם הישיבות הנחשבות הם חד משמעית תפארת הלוי שבות מאור התורה וכד'.

בחיידרים החדשים ואצל המשפחות הצעירות שבעבר לא שלחו לספרדים הכיוון הוא יותר ישיבות כמו תורת אליהו שער המלך ומשכן יעקב.
לדוגמא: תלמידי תורת אמך המצויינים הולכים ברובם הגדול לתורת אליהו ומיעוטם לשער המלך (בודדים ממש הולכים להלוי ובד"כ זה בחורים שהם בני זקונים וכד').

בבית וגן כמעט כל הכיתה של מלול (שזה ת"ת ברמה נגיד של רוממה. גם אברכים טובים, גם פשוטים יותר, ובעיקר רוב התלמידים צרפתים חוצניקים) הולכים לרב אסרף. ברמה של 17 תלמידים מתוך 22 שזה מצד אחד הצלחה מרשימה, מצד שני זה אומר שהמודל של הישיבה הוא יותר מענה שכונתי לכל הרמות כמו חיידר אזורי ולא ישיבה דווקא לכישרונות (ואדרבה לדעתי זה הנכון יותר לתת יחס לכולם והתורה לא ניתנה דווקא למוכשרים) מחוץ לבית וגן, הישיבה של הרב אסרף לא קיימת בכלל.

הישיבה של הרב אלקיים ישיבה מעולה ומצויינת אבל בכלל לא מתקרב למשכן יעקב ובודאי לא לשער המלך.

שער המלך ישיבה מאד נחשקת במוסדי עולם, בקול יעקב, בשילוני ברמות, ובמקומות מהסוג הזה.

בגדול החלוקה היא דיי ברורה:
(אני מדבר על ביקוש ולא על הטיב של הישיבה שבזה כולם מצויינים וכל בחור נמצא בישיבה הכי טובה בעולם בשבילו)

המשפחות המבוגרות ששלחו תמיד לספרדים, בתתי"ם כמו פאר יוסף בנוה יעקב, בפי ישרים, רוממה בני ציון המסילה וכו' אצלם הישיבות הנחשבות הם חד משמעית תפארת הלוי שבות מאור התורה וכד'.

בחיידרים החדשים ואצל המשפחות הצעירות שבעבר לא שלחו לספרדים הכיוון הוא יותר ישיבות כמו תורת אליהו שער המלך ומשכן יעקב.
לדוגמא: תלמידי תורת אמך המצויינים הולכים ברובם הגדול לתורת אליהו ומיעוטם לשער המלך (בודדים ממש הולכים להלוי ובד"כ זה בחורים שהם בני זקונים וכד').

בבית וגן כמעט כל הכיתה של מלול (שזה ת"ת ברמה נגיד של רוממה. גם אברכים טובים, גם פשוטים יותר, ובעיקר רוב התלמידים צרפתים חוצניקים) הולכים לרב אסרף. ברמה של 17 תלמידים מתוך 22 שזה מצד אחד הצלחה מרשימה, מצד שני זה אומר שהמודל של הישיבה הוא יותר מענה שכונתי לכל הרמות כמו חיידר אזורי ולא ישיבה דווקא לכישרונות (ואדרבה לדעתי זה הנכון יותר לתת יחס לכולם והתורה לא ניתנה דווקא למוכשרים) מחוץ לבית וגן, הישיבה של הרב אסרף לא קיימת בכלל.

הישיבה של הרב אלקיים ישיבה מעולה ומצויינת אבל בכלל לא מתקרב למשכן יעקב ובודאי לא לשער המלך.

שער המלך ישיבה מאד נחשקת במוסדי עולם, בקול יעקב, בשילוני ברמות, ובמקומות מהסוג הזה.

מי זה הראש הישיבה של שער המלך?

איני רוצה להיכנס לגופם של ישיבות, אולם פוק חזי לרחובה של עיר ותראה את סגנון דיבורם של אותם אלו שלומדים בישיבות המוזכרות אצלך,

כל מי שקצת מתעסק בעניין זה יודע כי מבחינת רצון הבחורים המגמה היא חזקה מאוד לישיבות החדשות כגון שער המלך וכ',

מי זה הראש הישיבה של שער המלך?
הרב הגאון רבי אלעד כהן שליט"א, מגדולי התלמידי החכמים הצעירים בציבור שלנו (כמדומה שאינו עדין בן 40)

הרב אלעד שליט"א ידוע כאחד ומיוחד מפארי גידולי חברון לפני כחמש עשרה - עשרים שנה, והיה חברותא כבחור חמש שנים של הגר"ד כהן. (כל בוגרי חברון מהתקופה ההיא זוכרים את העילוי הספרדי שהיה נחשב לאימת הלמדנים בישיבה)

מגיל צעיר מאד (24) החל לשמש כראש חבורה בכולל אהל יוסף של הרב סויסה, ובהמשך עמד בראשות הכולל הענק של הרב סויסה בבית שמש, לצד גאונים צעירים נוספים כמו הרב בצלאל בן הגרש בצלאל, רבי חיים רודריגז, רבי ערן חבה (אגב, אף שזה לא קשור אציין כי שמעתי פא"פ מהגאון המופלג רבי ערן, כי למד בישיבה תיכונית, ויום אחד הזדמן אביו אצל הגאון הגדול רבי עובדיה יוסף זצ"ל, ששמע מכך ואמר לו "ישיבה תיכונית ישיבה פרחונית, תשלח אותו לישיבה קדושה", ואביו שמע בקול מרן ומיני אז עלה ונתעלה עד שנעשה לגברא רבא). כיום הוא נמצא בכולל בבית שמש בסדר ב'. ובישיבה בשחרית וסדרי א' וג'.

הרב אלעד ידוע בתור ה'אריה של גבעת שאול' וידוע בשכונה שכשהרב טרגר רואה אותו בבית הכנסת הוא לא מוסר חבורה, (אגב האריה השני של גבעת שאול הוא הגאון רבי אודיאל חדאד, ר"מ שיעור ג' במשכן יעקב, ששניהם יחד הם הגאונים של השכונה ללא חולק, והמשותף שלשניהם יש ילדים ב'מוסדי עולם'....)
ספרו 'אמירה ברורה' על הלכות כתובות נחשב ליצירת מופת. (כך העיד גדול הדיינים הגאון רבי חגי איזירר זצ"ל)

אדם נח ונעים לבריות בצורה קיצונית, אף פעם אינו צועק, ומנגד מלא במרץ ובחביבות, והבחורים קשורים אליו ומדובקים בו באהבה עזה ועליו נאמר "כל מי שיש בו יראת שמים דבריו נשמעים".
הבחורים רואים דמות של ראש ישיבה ענק בתורה בעיון ובידיעה בכל חלקיה, ורואים איך לדוגמא בכל יום שישי הוא לומד בהיכל הישיבה משחרית עד כניסת שבת, וזה ודאי מגדל מושגים גבוהים.

השאלה האם מישהו מהם מגשים את המהפכה? כי בכל הישיבות שהזכרת הטובים הולכים לישיבות ליטאיות.

יש לך שאלות על סורוצקין? ...
יש לי שאלות על הנציגים שלנו,
שמלבד מה שכתוב כאן, דאגו לעוד ישיבה למבנה, והיא מוזכרת בכתבה.
והיא גם שייכת לעבר המתרס.

כמדומה ששער המלך, ועוד כמה, עדיין לא קיבלה הקצאה.
וזה לא רק בי-ם גם בבית שמש נציגי ש"ס סייעו לו.
כידוע הוא ידיד גדול של דרעי.
ויש לדרעי הסכמים מסויימים איתו, בעבור העזרה שלו.

כי כנראה כל אחד שיש לו שייכות לישיבה מסוימת מנסה לשווק אותה מזוית ראייתו, אך ודאי אין בזה משם הכרת הבחור והתאמתו לישיבה.

ומה ההבדל בין פה לבין חבר שלך בסדר שלישי שמשווק לך מזווית ראייתו?

ומה ההבדל בין פה לבין חבר שלך בסדר שלישי שמשווק לך מזווית ראייתו?
החבר בסדר שלישי, אתה יודע אם יש לו אינטרס לשווק את הישיבה או שהוא מתסכל על טובת בנך, כאן מאוד יכול להיות שזה אחד הרשמים של הישיבה...
אני עכ"פ לא אסמוך על דבריו של הרשם כמה הישיבה היא מוצלחת ומתאימה לבן שלי, אלא אנסה לברר אצל אנשים ניטרליים.

החבר בסדר שלישי, אתה יודע אם יש לו אינטרס לשווק את הישיבה או שהוא מתסכל על טובת בנך, כאן מאוד יכול להיות שזה אחד הרשמים של הישיבה...
אני עכ"פ לא אסמוך על דבריו של הרשם כמה הישיבה היא מוצלחת ומתאימה לבן שלי, אלא אנסה לברר אצל אנשים ניטרליים.
הענין הוא שזה תחום כל כך רווי אינטרסים
שכמעט ואין בו אנשים ניטרליים...

(שהרי כל אברך קשור למישהו או למשהו בישיבה מסויימת
לדוגמא, זה ברור שלנכדי ר' יהודה כהן או מרן הגרא"ס, יש אינטרס מובנה נגד ישיבות האברכים, כי הלא אם כן מאור התורה הופכת להיות ישיבה פריפריאלית...
וכשתדבר איתם תחשוב אותם לניטרליים...
וכן הפוך לישיבות של הקהילות יש אינטרס להעמיד זרקור איפה לומדים הבנים של הרב חנוך? למה לא ביקירי? אלא משמע שהיא לא מאמין בזה וכו')

וכן הפוך לישיבות של הקהילות יש אינטרס להעמיד זרקור איפה לומדים הבנים של הרב חנוך? למה לא ביקירי? אלא משמע שהיא לא מאמין בזה וכו')

הבן של הרב חנוך שהתחתן שנה שעברה למד בבאר התלמוד אצל אביו

איזה טענות יכולות להיות נגד ישיבות של בני אברכים?
כמו המעשה הידוע עם מרן הגראי"ל
שנשאל מה דעתו על הקמת ישיבה קטנה לבנים של ראשי ישיבות,
ונענה חכימא דיהודאי זצוק"ל: "למה צריך? יש כבר את ישיבת רש"י..."

כאחד שמכיר את התחום והתעסק הרבה עם רישום אני יכול לומר בודאות שהישיבות הפותחות כבר קרוב לשלוש עשורים בירושלים הם תפארת לוי ופני יהושע, כל השאר זה הרבה רעש וצלצולים והרבה יח"ץ

כאחד שמכיר את התחום והתעסק הרבה עם רישום אני יכול לומר בודאות שהישיבות הפותחות כבר קרוב לשלוש עשורים בירושלים הם תפארת לוי ופני יהושע, כל השאר זה הרבה רעש וצלצולים והרבה יח"ץ
אולי כבודו יפתח את הנושא קצת יותר, חוץ מלהגיד כמה מילים סתומות שהוא הכי מבין וכ'

אולי כבודו יפתח את הנושא קצת יותר, חוץ מלהגיד כמה מילים סתומות שהוא הכי מבין וכ'
מבחינתי ישיבה מובילה נמדדת בנתוני הרישום ומה לעשות שכל שנה לישיבות הנ"ל יש נתוני רישום גבוהות בהרבה משאר הישיבות

ברור שהישיבות החדשות א"א לומר עליהם שהם פותחות כבר שלוש עשורים...
ובגלל זה יותר קשה להם להצליח, תבין, ישיבה זה להבדיל כמו מותג, ומאוד קשה לשנות משהו שהתקבע בציבור גם אם מאוד מתאמצים, ואני אתן לך דוגמא קטנה שאני מכיר אברכים שהילדים שלהם לומדים במוסדי עולם והם שולחים את הילדים שלהם לישיבות הנ"ל כי הם בעצמם למדו שם ומכירים את הצוות וכו'.

ראשי תחתית