ישיבת שער המלך - ירושלים

ובגלל זה יותר קשה להם להצליח, תבין, ישיבה זה להבדיל כמו מותג, ומאוד קשה לשנות משהו שהתקבע בציבור גם אם מאוד מתאמצים, ואני אתן לך דוגמא קטנה שאני מכיר אברכים שהילדים שלהם לומדים במוסדי עולם והם שולחים את הילדים שלהם לישיבות הנ"ל כי הם בעצמם למדו שם ומכירים את הצוות וכו'.
דברי שטות שאין להם קשר למציאות
בשטח המצב הוא שנתוני הרישום לישיבות החדשות
ואני מדגיש (נתוני הרישום בקהילות ובחיידרים החדשים, לא בבבתי הספר הותיקים) הם חד משמעית עשרת מונים מהמקומות שציינת.
פוק חזי לדוג' בקהילת האנטנה איפה לומדים הבחורים

אם היה לי בן בישיבה קטנה אין לי כל ספק שלא הייתי שולח אותו לישיבה שאין בה ראש ישיבה שהוא אדם גדול ואיש אמת ואיש חינוך ידוע
ראיתי את כל ההתכתבויות הנ"ל
ללא כל ספק ישיבת הגאון המופלג רבי ישי טולידנו היא בעיני ישיבה שבה ראוי לשלוח ילד
יש שם ראש ישיבה. נקודה.

אם היה לי בן בישיבה קטנה אין לי כל ספק שלא הייתי שולח אותו לישיבה שאין בה ראש ישיבה שהוא אדם גדול ואיש אמת ואיש חינוך ידוע
ללא כל ספק ישיבת הגאון המופלג רבי ישי טולידנו היא בעיני ישיבה שבה ראוי לשלוח ילד
יש שם ראש ישיבה. נקודה.

אני בפירוש מעדיף אחד שיש לו ניסיון.

לא יעזור כלום, ת"ח או ענק בתורה, אם הוא לא יודע את המלאכה של עיסוק עם בחורים צעירים, ולא עסק בזה בפועל, עבורי הוא סוג ב'.

אני בפירוש מעדיף אחד שיש לו ניסיון.

לא יעזור כלום, ת"ח או ענק בתורה, אם הוא לא יודע את המלאכה של עיסוק עם בחורים צעירים, ולא עסק בזה בפועל, עבורי הוא סוג ב'.
לא חושב שאפשר לומר זאת על הגאון ר' ישי, רק השאלה כמה הוא מעורב חזק.

לא חושב שאפשר לומר זאת על הגאון ר' ישי, רק השאלה כמה הוא מעורב חזק.
לא מכיר את הגאון ר' ישי ( - מותר לי?!...)

אני מדבר באופן כללי.
יש שם ראש ישיבה. נקודה.
אני לא מכיר ספציפית את דרך הנהגתו של הגאון האדיר ר' ישי עם צעירי הצאן,
אבל היסטורית אין קשר בין גדלותו של ראש הישיבה לבין רמת הישיבה והבחורים

למשל:
ראדין לא היתה ישיבה חזקה
ועטרת ישראל בשנים האחרונות
וגאון הגאונים הרב גוסטמן שישב עם צווי אמריקאים מוזרים בריימעלס
והגאון האדיר רח"פ שיינברג שהכניס בכיס את כל גדולי ראשי הישבות בכל היבט אפשרי, והישיבה שלו.. נו נו...
והדוגמאות רבות..

ואפשר גם להביא מתקופתנו:
למדן הלמדנים ר' מנשה אביעזרי שלדוג' ודאי שהוא עשרים רמות מעל רבני משכנות התורה ואש התלמוד, ובכל זאת... יש פער גדול בין הישיבות

אני לא מכיר ספציפית את דרך הנהגתו של הגאון האדיר ר' ישי עם צעירי הצאן,
אבל היסטורית אין קשר בין גדלותו של ראש הישיבה לבין רמת הישיבה והבחורים

למשל:
ראדין לא היתה ישיבה חזקה
ועטרת ישראל בשנים האחרונות
וגאון הגאונים הרב גוסטמן שישב עם צווי אמריקאים מוזרים בריימעלס
והגאון האדיר רח"פ שיינברג שהכניס בכיס את כל גדולי ראשי הישבות בכל היבט אפשרי, והישיבה שלו.. נו נו...
והדוגמאות רבות..

ואפשר גם להביא מתקופתנו:
למדן הלמדנים ר' מנשה אביעזרי שלדוג' ודאי שהוא עשרים רמות מעל רבני משכנות התורה ואש התלמוד, ובכל זאת... יש פער גדול בין הישיבות

במיוחד שכל הדוגמאות שהבאת (למעט עט"י) הם ישיבות גדולות,

וכאן מדברים בישיבות קטנות, שלבטח צריכים יותר ויותר איש חינוך במלוא מובן המילה, הרבה יותר מאשר גדול בתורה ככל שיהיה.

וייאמר, אין לי מושג מיהו הגר"י טולידאנו, ומהי ישיבתו, מלבד שמועות בעלמא שאינן אומרות כלום. ואני כותב זאת רק באופן כללי.

ובהקשר הזה אמרתי פעם דבר נוסף, שכל אחד שיעשה סקר בכולל שלו בסביבה שלו, ויגלה כמה אברכים חשובים ביותר, שלא בהכרח למדו בישיבות החשובות ביותר. הנתונים שעלו לי בכ"א, הפתיעו אותי מאוד.

לידיעתכם :
1.רבי ישי הוא מתעסק עם צעירי הצאן קרוב ל30 שנה, הוא יודע בדיוק מה צריך ללמד בישיבה קטנה
כי הוא רואה את התוצאות בישיבה גדולה דעת חיים!
2. הוא נמצא בישיבה בוקר וערב
לומד עם הבחורים כל ערב
הוא מכיר כל בחור, בשמו [ושם אמו!!!!!!!]
הוא ענק בתורה וירא"ש, הוא מלמד אותם הלכות מתוך זה
הוא הראש ישיבה בפועל והכל מתנהל ע"פ

שוב אין לי בן בגיל אבל התעניינתי על הישיבות בירושלים
וזה מה שיצא לי

לידיעתכם :
1.רבי ישי הוא מתעסק עם צעירי הצאן קרוב ל30 שנה, הוא יודע בדיוק מה צריך ללמד בישיבה קטנה
כי הוא רואה את התוצאות בישיבה גדולה דעת חיים!
2. הוא נמצא בישיבה בוקר וערב
לומד עם הבחורים כל ערב
הוא מכיר כל בחור, בשמו [ושם אמו!!!!!!!]
הוא ענק בתורה וירא"ש, הוא מלמד אותם הלכות מתוך זה
הוא הראש ישיבה בפועל והכל מתנהל ע"פ

שוב אין לי בן בגיל אבל התעניינתי על הישיבות בירושלים
וזה מה שיצא לי

על זה אין חולק, וייתכן כי משום הא זו הישיבה הכי טובה במזרח התיכון. מדי פעם אני רואה את הבחורים שם לפני שחרית, והם אכן עושים רושם מצוין.

עדיין יש כאן כמה שאלות של יפתח שהעלה מקודם, שאלות נכונות שצריך לתת עליהם את הדעת. אם אתה מסתמך על גדולתו של ר' ישי בלבד ולא על שאר הפרמטרים שצריך להתאים בחור לישיבה, אז יש כאן בעיה.

ראשי תחתית