חברים!
הבה אשאלכם שאלה לכבוד היומולדת.
הרמב"ם (פ"ז מהל' מאכ"א ה"ה) כותב: "שלשה חלבים הן שחייבין עליהן כרת, חלב שעל הקרב, ושעל שתי הכליות, ושעל הכסלים. אבל האליה מותרת באכילה, לא נקראת חלב אלא לענין קרבן בלבד, כמו שנקראו "חלבים" כליות ויותרת הכבד לענין קרבן". ע"כ.
ואמנם מצינו שבקרבנות צריך להקטיר עם החלבים גם את הכליות ויותרת הכבד, אבל איפה מצאנו שנקראו "חלב" ???
כתב הרמב"ם (פ"א ממעה"ק הי"ח) כך: "החלב אשר על הקרב ובכללו חלב שעל גבי הקבה ושתי הכליות וחלב שעליהן עם החלב אשר על הכסלים ויותרת הכבד ונוטל מן הכבד מעט עם היותרת".
קצת נכנס בלשונו שהכל טפל לחלב המקיף את אותם אברים, וזוהי סיבת הקרבתם, ואולי משום כך נקראו כולם 'חלבים'.
ושו"ר בספר המפתח שציינו לעצי ברושים סי' כט (כה-א) שעמד על הערה זו.
מדובר בחידה או בשאלה?רעיון חמוד,
אבל אני רוצה משהו יותר חזק.
מדובר בחידה או בשאלה?
אולי הכוונה לזה
ויקרא פרק ט פסוק יט - כ
וְאֶת־הַחֲלָבִ֖ים מִן־הַשּׁ֑וֹר וּמִן־הָאַ֔יִל הָֽאַלְיָ֤ה וְהַֽמְכַסֶּה֙ וְהַכְּלָיֹ֔ת וְיֹתֶ֖רֶת הַכָּבֵֽד:
וַיָּשִׂ֥ימוּ אֶת־הַחֲלָבִ֖ים עַל־הֶחָז֑וֹת וַיַּקְטֵ֥ר הַחֲלָבִ֖ים הַמִּזְבֵּֽחָה:
שהרי הכל הוקטר ע"ג המזבח ונקראו בשם כולל 'חלבים'
[אם כי, עי' בפי' הרמב"ן, אבל פשוטו של מקרא כך הוא]
@אלישמע
מחכים שתמלא את הבטחתך ותעלה את הדברים שוב...
חברים!
הבה אשאלכם שאלה לכבוד היומולדת.
הרמב"ם (פ"ז מהל' מאכ"א ה"ה) כותב: "שלשה חלבים הן שחייבין עליהן כרת, חלב שעל הקרב, ושעל שתי הכליות, ושעל הכסלים. אבל האליה מותרת באכילה, לא נקראת חלב אלא לענין קרבן בלבד, כמו שנקראו "חלבים" כליות ויותרת הכבד לענין קרבן". ע"כ.
ואמנם מצינו שבקרבנות צריך להקטיר עם החלבים גם את הכליות ויותרת הכבד, אבל איפה מצאנו שנקראו "חלב" ???
אולי הכוונה לזה
ויקרא פרק ט פסוק יט - כ
וְאֶת־הַחֲלָבִ֖ים מִן־הַשּׁ֑וֹר וּמִן־הָאַ֔יִל הָֽאַלְיָ֤ה וְהַֽמְכַסֶּה֙ וְהַכְּלָיֹ֔ת וְיֹתֶ֖רֶת הַכָּבֵֽד:
וַיָּשִׂ֥ימוּ אֶת־הַחֲלָבִ֖ים עַל־הֶחָז֑וֹת וַיַּקְטֵ֥ר הַחֲלָבִ֖ים הַמִּזְבֵּֽחָה:
שהרי הכל הוקטר ע"ג המזבח ונקראו בשם כולל 'חלבים'
[אם כי, עי' בפי' הרמב"ן, אבל פשוטו של מקרא כך הוא]
ואוו, אני ראיתי משהו אחר,
זה הרבה יותר טוב.
אם הייתי אבי מימון, הייתי אומר לך "קבל חולצה".
נכון,אבל בפסוק זה מה שכתוב,
נכון,
אבל בפסוק הבא 'וישימו את החלבים' וודאי שמדובר על כל החלקים שקרבים ע"ג המזבח.
והלוואי וישמעו בו רק דברי תורה ופסקי הלכה מדויקים וברורים ונכונים ובכבוד כל אחד לדעה השניהאשרי הפורום שאשכול היומולדת שלו נראה כך.
והלוואי וישמעו בו רק דברי תורה ופסקי הלכה מדויקים וברורים ונכונים ובכבוד אחד לשני
מזל טוב
הוא צודק, יש לנהל שיח בשפה יפה ומכובדת, את ה"אויבים" תשאיר לפורומים אחרים.
הוא צודק, יש לנהל שיח בשפה יפה ומכובדת, את ה"אויבים" תשאיר לפורומים אחרים.
זה מתנה ששלח לו ליום הולדת?
ואת והב בסופה!זה מתנה ששלח לו ליום הולדת?
ראה שם בבעל הטורים שהביא מהמסורה: בסופה. ב' ואת והב בסופה, ואידך בסופה ובשערה דרכו.ואת והב בסופה!
אתה לא רציני !