איזה משנה ברורה עם הערות מפוסקי ספרד מועדף עליך?

אגב, שתיים וחצי כרכים ב15 שנה זה ממש הקצב המקורי של המשנ"ב עצמו. לקח לו בערך חמש שש שנים לכרך...
השבוע נתקלתי במשנ''ב הנ''ל, ועיינתי בו הרבה זמן והתפעלתי ממנו לטובה, עדיין יש לי הערות על ה''הערות'' שלהם בכמה דברים, אבל באמת מושקע ויפה, ולא סתם ליקוטי בתר ליקוטי בלי שכל והתבוננות...
דרך אגב, גם משנ''ב איש מצליח, הוא יפה מאוד, עם הערות קצרצות ולעניין, וקוטנרסים בסוף על כל מיני נושאים, מאוד התחברתי – למרות שאני ממש לא חסיד של 'כסא רחמים', ממש לא, אבל בלב ליבי תמיד אחזתי מהם עולמות...
 
אם יורשה לי, דעה לא פופולרית - כולם גרועים.
כלומר, אני מבין שבמסגרת המצב הנוכחי כאשר מכון שמייצג כמה אברכים לא מוכרים בא להוציא משנ"ב לספרדים אין לו משהו טוב יותר לעשות חוץ מללקט פסקים במתכונת דרשו, אבל כל מי שמכיר את עולם ההלכה הכללי יודע כמה ביקורת קטלנית קיבלה מהדורת 'דרשו' ועד כמה ההצלחה שלה תלויה במסע יח"צ מהגדולים בהיסטוריה התורנית, ולדעתי הבעיה היא שורשית מאוד - לא ניתן לחבר ספר הלכתי רציני מספיק שמבוסס על ליקוטים והערות.
איך אפשר לסמוך על ספר שכולו ציטוטים? איך אפשר ללמוד ככה. 'המלקטים' הגדולים של ההיסטוריה התורנית הוא הפתחי תשובה שבא לסדר את ספרי התשובות על סדר השולחן ערוך, ואלמלא היה מוכר כאחד מגדולי הפוסקים לא היה לספרו שום רלוונטיות.
כל זמן שלא יעמוד אחד מן הגדולים ויכתוב את המשנה ברורה מחדש עם התייחסות לפסקי הספרדים, עם מחיקות והוספות, הבאת שני צדדים, הכרעה במקרי הצורך ובהשארת נושא פתוח בעת הצורך - לא יהיה שום ספר שיענה על הצורך הזה.
אי אפשר ללמוד הלכה מליקוטים.
בערך כעין הלכה ברורה.
 
בערך כעין הלכה ברורה.
לא ממש, הלכה ברורה מקיף ומאריך מידי. צריך ספר דומה בהיקפו למשנה ברורה או לכף החיים, לא יצירת מופת מקיפה ומנצחת.
אחד הדברים, למשל, שצריך עבור דבר כזה, זה יכולת להתעלם ולשתוק, אי אפשר באמת לחבר ספר מקיף דיו אם אתה מחוייב להתייחס לכל דבר ודבר שנאמר בעניין, צריך למצות את הסוגיא באופן ברור, ולא להיכנס לכל פלפול ופלפול, כל ראיה וכל דיוק, זה פשוט לא שייך.
 
וזה רוב החיבורים של חכמי דורנו שעסוקים בתגובות ולא הנראה להם בסוגיא.
 
ראשי תחתית