צבי דוידוביץ'
חבר חדש
עצרת ה60 ריבוא בכניסה לירושלים ר"ח אד"ב תשע"ד נגד ממשלת האחיםמה הכוונה בעצרת הקודמת?
בנט ולפיד בראשות נתניהו
עצרת ה60 ריבוא בכניסה לירושלים ר"ח אד"ב תשע"ד נגד ממשלת האחיםמה הכוונה בעצרת הקודמת?
צ"ל תשע"דעצרת ה60 ריבוא בכניסה לירושלים ר"ח אד"ב תשפד
מישהו שמע מהרב יצחק יוסף משהו על העצרת? שתיקתו הרועמת לא אמורה ללמד משהו?
אולי הם טסים לחו"לבפורום של תלמידיו הם גם שאלו על העניין ואמרו שהם לא באים לעצרת כל עוד אין הוראה ממנו אישית
לעת עתה לא ידוע לי על רב אחר שפרסם מכתב רשמי, מחר מחרתיים מן הסתם יתפרסמו הוראותמישהו שמע מהרב יצחק יוסף משהו על העצרת? שתיקתו הרועמת לא אמורה ללמד משהו? (ובאמת שאיני יודע מה)
אבל כן יצאו דיבורים יצאו אמירות יצאו הוראות, אצלו יש שתיקה רועמת מידילעת עתה לא ידוע לי על רב אחר שפרסם מכתב רשמי, מחר מחרתיים מן הסתם יתפרסמו הוראות
עדין אין החלטה סופיתומה החליטו סופית הפלג בהנהגת הגר"ע אויערבאך שליט"א?!
אסור להםוהאם הרבנים הראשיים ישתתפו?
נראה לך שאנחנו חיים בשני כוכבים שונים?(כידוע שאצלם מקובל שכל אברך מרוויח 10,000 בחודש מכספי המיסים...)
???במקום שיש חילול ה'
לדעתי משיב בהלכה דיבר בגוזמה ובהכללה, אבל זה שרבים מהם אומרים ומאמינים שהציבור החרדי עושק את אחיו החילונים ואת רשויות המדינה בסכומים גדולים - זה ודאי מציאות.נראה לך שאנחנו חיים בשני כוכבים שונים?
גם אם הם אומרים את זה, רובם יודעים שזה בלוף ....
וכולם גם יודעים שאם יוצאים כל כך הרבה בגלל סיבה אחת, שהרבנים אמרו, או שמפריע להם הגיוס או כל סיבה ערכית שלא תהיה, יש בזה קידוש ה',
אלא שנראה לי שאנחנו לא מסכימים עקרונית מה בכלל 'קידוש ה' ....
מה קשור מדינה דמוקרטית לחילול ה'????
מדינה דמוקרטית, מותר לכל אחד לעשות ככל העולה על רוחו, לא כן?
לעצם הגיוס וכו', העניין נטחן יותר מכל נושא אחר במדינה ....
נכון שזו מציאות שהם חושבים ככה, וצריך לפעול ולפרסם את האמת (ההפוכה לגמרי!)לדעתי משיב בהלכה דיבר בגוזמה ובהכללה, אבל זה שרבים מהם אומרים ומאמינים שהציבור החרדי עושק את אחיו החילונים ואת רשויות המדינה בסכומים גדולים - זה ודאי מציאות.
התכוונתי להפגנהמה קשור מדינה דמוקרטית לחילול ה'?
אז לדעתך הם ציבור של פראיירים גמורים?נכון שזו מציאות שהם חושבים ככה, וצריך לפעול ולפרסם את האמת (ההפוכה לגמרי!)
אבל עדיין, רובם מבינים שיש כאן ציבור שלא חושב כמוהם וחוץ מלרטון על זה יחד עם עוד אלף דברים, לא מעניין אותם כלום,
אין כאן איזו אידאולוגיה מבוססת נגד
(אולי אני טועה?)
כולם (אולי כמעט) יודעים את האמת בתוכם,אז לדעתך הם ציבור של פראיירים גמורים?
שמוכנים שיהיה ציבור שגם לא מתגייס (שזו סוגיה מורכבת להסביר לצעיר חילוני) וגם עושק אותם (מבחינתם בידיעה, מבחינתנו בדמיון) ולא יפריע להם?
אני מבין שאתה לא מכיר צעירים חילוניים, אבל בכל זאת אשמח לקבל את הכתובת שלך בשביל להתנחל לך בבית מבלי לתת כתף ולעזור בעבודותיו ורק מידי פעם לרוקן לך את הארנק. אולי אצלך זה עובר חלק.כולם (אולי כמעט) יודעים את האמת בתוכם,
כולם בורחים לאיזור הנוחות שלהם ...
בסופו של דבר זה לא מדאי מעניין את הצעירים
נכון אין לי היכרות אישית,אני מבין שאתה לא מכיר צעירים חילוניים, אבל בכל זאת אשמח לקבל את הכתובת שלך בשביל להתנחל לך בבית מבלי לתת כתף ולעזור בעבודותיו ורק מידי פעם לרוקן לך את הארנק. אולי אצלך זה עובר חלק.
א. לא אנחנו קוראים שמות (שמעידים כמובן על התוכן) אלא גדולי ישראל.מה קורה אתנו עכשיו זה הזמן להתפלל ??? כשיש בחור ישיבה בכלא ??? לפחות תקראו לעצרת בשם מחאה וזעקה ולא רק עצרת תפילה
בשלמא עצרת תפילה וזעקה לה' יתברך שיושיע אותנו מהערב רב שמושל בנו, לחיי.
לפחות תקראו לעצרת בשם מחאה וזעקה ולא רק עצרת תפילה
לא אנחנו קוראים שמות (שמעידים כמובן על התוכן) אלא גדולי ישראל
דעת תורה:
"גם מי שיש לו שיעור או אפילו שבר את הרגל – צריך להגיע ולהשתתף בעצרת!"
מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א נשאל על מקרים שונים של אנשים שיש להם קושי להשתתף בעצרת זעקת התורה ביום חמישי, והשיב כי יש להיענות לקריאת מרנן ורבנן גדו"י חרף הקשיים
- יעקב מוסקט
- ו׳ במרחשוון תשפ״ו (28/10/2025)
- 15:01
- צילום: ארכיון כותל המזרח
מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני במסירת שיעור תמידין כסדרם בזמן המלחמה
לקראת עצרת הענק שתיערך ביום חמישי הקרוב בירושלים נגד גזירת הגיוס על עולם התורה, בה צפויים להשתתף כל יראי ה' ומוקירי התורה, ולפי הוראת מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א — הורה מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א על חובת ההשתתפות בעצרת, אף למי שמתקשה בכך.
הבוקר נשאל מרן הגאב"ד על ידי אברך המלמד שיעור קבוע, האם עליו להיעדר מהשיעור כדי להשתתף בעצרת, והשיב כי עליו להגיע לעצרת הקודש, שכן "חובת השעה לעמוד לימין התורה גוברת על כל עיסוק אחר".
כן נשאל מרן שליט"א על אדם ששבר את רגלו ומתקשה לעמוד זמן ממושך, האם בכל זאת עליו לבוא, והשיב כי "ילך ויעמוד במקום צדדי, וייזהר מן הדחק – אך לא ייעדר, משום שמדובר בחובת ההשתתפות למען כבוד התורה ולמניעת חילול השם".
דברי מרן הגאב"ד שליט"א התקבלו בהתרגשות ובהתחזקות בקרב הציבור, ורבים מבני התורה קיבלו על עצמם להשתתף בעצרת למרות הקשיים, למען עמידת עולם התורה באחדות ובתוקף.
מה האירוע בתמונה? איזה שנה, מקום, וכדו'?יהיה יותר גדול מזה... בעז"ה!
הצג קובץ מצורף 11908