עצרת המיליון "זעקת התורה"-חמישי ח' חשוון תשפ"ו

צו השעה:

מה צריך לעשות בהפגנות? מרן ראש הישיבה שליט"א עונה | צפו​

בסוף שיעור כללי שמסר בהיכל ישיבת מאור התורה, הוסיף מספר דקות מרן ראש הישיבה ודיבר על חובת השעה בעת הזו, לקראת ההפגנה הגדולה שתיערך ביום חמישי הקרוב

לעת עתה לא ידוע לי על רב אחר שפרסם מכתב רשמי, מחר מחרתיים מן הסתם יתפרסמו הוראות
אבל כן יצאו דיבורים יצאו אמירות יצאו הוראות, אצלו יש שתיקה רועמת מידי

בלת"ק מה הכיוון של מרן הגר"מ צדקה שליט"א ביחס להשתתפות בעצרת?!
ומה החליטו סופית הפלג בהנהגת הגר"ע אויערבאך שליט"א?!
והאם הרבנים הראשיים ישתתפו?

לגבי חברי מועצחה"ת אמור לצאת בימים הקרובים מכתב מטעם כל חברי המועצת בחובת ההשתתפות.

(כידוע שאצלם מקובל שכל אברך מרוויח 10,000 בחודש מכספי המיסים...)
נראה לך שאנחנו חיים בשני כוכבים שונים?
גם אם הם אומרים את זה, רובם יודעים שזה בלוף ....

וכולם גם יודעים שאם יוצאים כל כך הרבה בגלל סיבה אחת, שהרבנים אמרו, או שמפריע להם הגיוס או כל סיבה ערכית שלא תהיה, יש בזה קידוש ה',
אלא שנראה לי שאנחנו לא מסכימים עקרונית מה בכלל 'קידוש ה' ....

הם יודעים היטב שהחרדים שומעים לרבנים (לולא זה היו המפלגות החרדיות נופלות מזמן).

לחינם אתה מתאמץ למצוא קידוש ה' במקום שיש חילול ה' (וגם אם היית מוצא, אחד לא מחפה על השני).

נראה לך שאנחנו חיים בשני כוכבים שונים?
גם אם הם אומרים את זה, רובם יודעים שזה בלוף ....

וכולם גם יודעים שאם יוצאים כל כך הרבה בגלל סיבה אחת, שהרבנים אמרו, או שמפריע להם הגיוס או כל סיבה ערכית שלא תהיה, יש בזה קידוש ה',
אלא שנראה לי שאנחנו לא מסכימים עקרונית מה בכלל 'קידוש ה' ....
לדעתי משיב בהלכה דיבר בגוזמה ובהכללה, אבל זה שרבים מהם אומרים ומאמינים שהציבור החרדי עושק את אחיו החילונים ואת רשויות המדינה בסכומים גדולים - זה ודאי מציאות.

???

מדינה דמוקרטית, מותר לכל אחד לעשות ככל העולה על רוחו, לא כן?
לעצם הגיוס וכו', העניין נטחן יותר מכל נושא אחר במדינה ....
מה קשור מדינה דמוקרטית לחילול ה'?
(ולא, אני לא מסכים עם הנחתו של הרב משיב כהלכה שמדובר בחילול ה)

לדעתי משיב בהלכה דיבר בגוזמה ובהכללה, אבל זה שרבים מהם אומרים ומאמינים שהציבור החרדי עושק את אחיו החילונים ואת רשויות המדינה בסכומים גדולים - זה ודאי מציאות.
נכון שזו מציאות שהם חושבים ככה, וצריך לפעול ולפרסם את האמת (ההפוכה לגמרי!)
אבל עדיין, רובם מבינים שיש כאן ציבור שלא חושב כמוהם וחוץ מלרטון על זה יחד עם עוד אלף דברים, לא מעניין אותם כלום,
אין כאן איזו אידאולוגיה מבוססת נגד
(אולי אני טועה?)
מה קשור מדינה דמוקרטית לחילול ה'?
התכוונתי להפגנה

נכון שזו מציאות שהם חושבים ככה, וצריך לפעול ולפרסם את האמת (ההפוכה לגמרי!)
אבל עדיין, רובם מבינים שיש כאן ציבור שלא חושב כמוהם וחוץ מלרטון על זה יחד עם עוד אלף דברים, לא מעניין אותם כלום,
אין כאן איזו אידאולוגיה מבוססת נגד
(אולי אני טועה?)
אז לדעתך הם ציבור של פראיירים גמורים?
שמוכנים שיהיה ציבור שגם לא מתגייס (שזו סוגיה מורכבת להסביר לצעיר חילוני) וגם עושק אותם (מבחינתם בידיעה, מבחינתנו בדמיון) ולא יפריע להם?

אז לדעתך הם ציבור של פראיירים גמורים?
שמוכנים שיהיה ציבור שגם לא מתגייס (שזו סוגיה מורכבת להסביר לצעיר חילוני) וגם עושק אותם (מבחינתם בידיעה, מבחינתנו בדמיון) ולא יפריע להם?
כולם (אולי כמעט) יודעים את האמת בתוכם,
כולם בורחים לאיזור הנוחות שלהם ...

בסופו של דבר זה לא מדאי מעניין את הצעירים

כולם (אולי כמעט) יודעים את האמת בתוכם,
כולם בורחים לאיזור הנוחות שלהם ...

בסופו של דבר זה לא מדאי מעניין את הצעירים
אני מבין שאתה לא מכיר צעירים חילוניים, אבל בכל זאת אשמח לקבל את הכתובת שלך בשביל להתנחל לך בבית מבלי לתת כתף ולעזור בעבודותיו ורק מידי פעם לרוקן לך את הארנק. אולי אצלך זה עובר חלק.

אני מבין שאתה לא מכיר צעירים חילוניים, אבל בכל זאת אשמח לקבל את הכתובת שלך בשביל להתנחל לך בבית מבלי לתת כתף ולעזור בעבודותיו ורק מידי פעם לרוקן לך את הארנק. אולי אצלך זה עובר חלק.
נכון אין לי היכרות אישית,
אבל אני לא רואה ברחוב עויינות כמו שמספרים שהייתה פעם ...

אבל אם זה כך, סליחה, אני לוקח את המילים שלי ...

מה קורה אתנו עכשיו זה הזמן להתפלל ??? כשיש בחור ישיבה בכלא ??? לפחות תקראו לעצרת בשם מחאה וזעקה ולא רק עצרת תפילה

מה קורה אתנו עכשיו זה הזמן להתפלל ??? כשיש בחור ישיבה בכלא ??? לפחות תקראו לעצרת בשם מחאה וזעקה ולא רק עצרת תפילה
א. לא אנחנו קוראים שמות (שמעידים כמובן על התוכן) אלא גדולי ישראל.
ב. אם היה מעשה שהיינו יכולים לעשות והיפ הופ הבחור היה בחוץ - מסתמא היו עושים.

‏לאחר ארבעה ימים של ויכוחים מאבקים וכיפופי ידים, הנוסח הסופי של מכתב המועצות נסגר כעת.
כעת מעבירים לחתימת הרבנים.
מקווים לפרסם בשעות הקרובות.
על המכתב שיפורסם לא יופיעו חתימות הרבנים, אלא חתימה כללית של מועצת גדולי התורה של דגל התורה, מועצת גדולי התורה של אגו"י, ומועצת חכמי התורה.

בשלמא עצרת תפילה וזעקה לה' יתברך שיושיע אותנו מהערב רב שמושל בנו, לחיי.

והנה רואים בדברי הגר"ד לנדו שהעצרת היא עצרת תפילה וזעקה בלבד, לא "מחאה" ולא "קידוש השם". גם לא "חיזוק לעצורים" ושאר טעמים שהומצאו כאן.

לפחות תקראו לעצרת בשם מחאה וזעקה ולא רק עצרת תפילה
לא אנחנו קוראים שמות (שמעידים כמובן על התוכן) אלא גדולי ישראל

דעת תורה:

"גם מי שיש לו שיעור או אפילו שבר את הרגל – צריך להגיע ולהשתתף בעצרת!"​

מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א נשאל על מקרים שונים של אנשים שיש להם קושי להשתתף בעצרת זעקת התורה ביום חמישי, והשיב כי יש להיענות לקריאת מרנן ורבנן גדו"י חרף הקשיים

• יעקב מוסקט
  • ו׳ במרחשוון תשפ״ו (28/10/2025)
  • 15:01
  • צילום: ארכיון כותל המזרח

מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני במסירת שיעור תמידין כסדרם בזמן המלחמה
לקראת עצרת הענק שתיערך ביום חמישי הקרוב בירושלים נגד גזירת הגיוס על עולם התורה, בה צפויים להשתתף כל יראי ה' ומוקירי התורה, ולפי הוראת מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א — הורה מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א על חובת ההשתתפות בעצרת, אף למי שמתקשה בכך.

הבוקר נשאל מרן הגאב"ד על ידי אברך המלמד שיעור קבוע, האם עליו להיעדר מהשיעור כדי להשתתף בעצרת, והשיב כי עליו להגיע לעצרת הקודש, שכן "חובת השעה לעמוד לימין התורה גוברת על כל עיסוק אחר".

כן נשאל מרן שליט"א על אדם ששבר את רגלו ומתקשה לעמוד זמן ממושך, האם בכל זאת עליו לבוא, והשיב כי "ילך ויעמוד במקום צדדי, וייזהר מן הדחק – אך לא ייעדר, משום שמדובר בחובת ההשתתפות למען כבוד התורה ולמניעת חילול השם".

דברי מרן הגאב"ד שליט"א התקבלו בהתרגשות ובהתחזקות בקרב הציבור, ורבים מבני התורה קיבלו על עצמם להשתתף בעצרת למרות הקשיים, למען עמידת עולם התורה באחדות ובתוקף.

ראשי תחתית