עצרת המיליון "זעקת התורה"-חמישי ח' חשוון תשפ"ו

בגדול הציבור החרדי וגם הספרדי מחולק לכמה דעות בנוגע לצבא / חברי הכנסת / היחס למדינה / וצורת המחאה הראויה.. ועוד...
מדי פעם כשכותבים על זה בפורום זה קצת נשמע בדיחה וכי מישהו ישתכנע ממך ...

לגבי העצרת היה קיפקע רציני היום באחד הכוללים ונהנתי לשמוע מאחד שלא אוהד של המפלגות החרדיות טענה יפה שהשמיע:
גם עם יש למישהו כוונה שונה בקיום העצרת, אם זה יתן גב לבחור חלש שלא להתייצב היה שווה לי הכל !

ועד משהו שדי ברור שגם מי שיש לו דעות שונות בניהול המערכה, קשה מאד לצאת מכלל ישראל ולא להיות חלק מהעצרת הזו
רואים את זה גם בהעדה החרדית ובקהילת הרצ"פ שהם לא רוצים לפרוש מדבר שיכול לחזק את כלל ישראל
גם אם מי שמוביל את זה יש לו מטרות נוספות או דעות שונות בעניין הגיוס.

ומלאה הארץ דעה את ה'...

כמו"כ במהלך השיעור פתיחה לזמן חורף דיבר מרן רה"י שליט"א על כך שהעצרת היא מחאה אל מול השלטונות אבל צריך לזכור שהעיקר מה שיעזור זה להתפלל ולהתחזק בתורה וזה חובתנו העיקרית בעת הזאת (דיווחים)
מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א בהיכל הישיבה: "אל לנו לבטוח בכח המחאות והעצרת, זה רק השתדלות ומחאה מול השלטונות אבל צריך לזכור שהעיקר מה שיעזור זה להתפלל ולהתחזק בתורה וזה חובתינו העיקרית". צילום: ש. כהן

נראה שה"קצפת" אליה הוא מתכוון היא העובדה שלא נודע שוד ושבר בגבולו של הציבור החרדי, המשפחות מלכתחילה לא היו בלחץ בכל רגע נתון שיקבלו בשורת איוב, וגם בדיעבד לא נפקד איש מתוך בני הישיבות.

ואני מאחל לך שלא תדע לעולם צער של משפחה שכולה. כל חייהם השתנו מעתה ואילך לבלי היכר, ולא יחזרו לעולם להיות מה שהיו.

גם חייהם של משפחותיהם של אלפי הפצועים שנפצעו בכל מיני רמות של פציעה, השתנו לבלי היכר, שלא לדבר על הפצועים עצמם - חלקם בלי יד, חלקם בלי רגל, חלקם בלי עין, חלקם עיוורים לגמרי וחלקם נכים לגמרי, רח"ל.

העובדה שבני תורה נעצרים היא עובדה מצערת מאוד, והיא לא באשמת חברי הכנסת החרדיים אלא באשמת הבג"ץ ששמח לפרק את הממשלה על רקע הסיפור הזה או על כל רקע, ובלבד שתתפרק ותקום ממשלת שמאל. ולכן הוא ושלוחותיו תוקעים כל ניסיון לחוקק חוק שיתיר לבני התורה להמשיך ללמוד בשלווה.

אבל גם מי שנעצר משוחרר בסופו של דבר וחוזר לתלמודו, ואין מקום אפילו להתחיל להשוות את צערו לצערם של המשפחות השכולות ומשפחות הפצועים.

כאשר עסקינן בחילול ה', או סתם כך - בתועלת ההפגנה כמחאה, להשפיע על מאן דהו (למעט תועלתה כעצרת תפילה לקב"ה), אנו צריכים להסתכל על הציבור הכללי, איך הם רואים את הדברים מהצד שלהם. ולא לדקלם סיסמאות על כבוד התורה, שהציבור הכללי לא מבין ולא מתחיל להבין.

במלחמה האחרונה היתה התמרמרות גדולה מאוד מצד הציבור הכללי, לא מיבעיא מצד משפחות ההרוגים והפצועים אלא גם מצד המשפחות ששלחו את הבעל למילואים ואיבדו מקור פרנסה או שחייהם השתבשו לגמרי, וכאשר הם מסתכלים על הציבור החרדי הם מתמלאים תיסכול (חלק מזה תוצאה של ליבוי ושיסוי מאורגן ברשתות החברתיות, מסע תעמולה משומן שמתעלם לגמרי מכל המשתמטים החילוניים).

וכאשר נרגעה המלחמה (עכ"פ לעת עתה), היה מתבקש להניח לדיפלומטים לפעול בדרכים חוקיות ולעשות סוף לזה תוך כדי שמירה על שתיקה מוחלטת שתרגיע את הזעם הציבורי. ואכן עמית סגל הנ"ל ציין שההפגנה תהיה בדיוק בזמן הדיון הראשון על טיוטת חוק הגיוס החדש. והוסיף וכתב: "לא ברור מי חושב שתמונות של מאות אלפי חרדים ביחד צועקים נגד גיוס זה הדבר שיעזור ציבורית למאבק".

ולמעשה אם גדולי הרבנים מורים לצאת להפגנה, נעשה ככל אשר יורונו, ואם מדובר בעצרת תפילה ולא מחאה, שפיר דמי. אבל אין שום סיבה לתקוף את @שושלתא דדהבא שכתב דברים פשוטים ומובנים.
יש גבול לכל תעלול
לא רלוונטי מלחמה, הפסקת מלחמה, תהא אשר תהיה
לא רלוונטי התמרמרות, התחשבות ותסכול
רלוונטי כבוד התורה המושפל עד עפר
רלוונטי המשוואה האיומה שנוצרה
'סמים, רצח, אלימות, ולימוד תורה'
הצד השוה בהם שהם פשעים והעובר עליהם עליו להיות בכלא
בשעה זו חייבים לפחות למחות ולהראות שיש ציבור ענק במדינה הזו שכואב לו מהמצב הנורא הזה
כולנו בעצרת בעזרת ה' לקדש שם שמים
באלוהים נעשה חיל והוא יביס צרינו

יש גבול לכל תעלול
לא רלוונטי מלחמה, הפסקת מלחמה, תהא אשר תהיה
לא רלוונטי התמרמרות, התחשבות ותסכול
רלוונטי כבוד התורה המושפל עד עפר
רלוונטי המשוואה האיומה שנוצרה
'סמים, רצח, אלימות, ולימוד תורה'
הצד השוה בהם שהם פשעים והעובר עליהם עליו להיות בכלא
בשעה זו חייבים לפחות למחות ולהראות שיש ציבור ענק במדינה הזו שכואב לו מהמצב הנורא הזה
כולנו בעצרת בעזרת ה' לקדש שם שמים
באלוהים נעשה חיל והוא יביס צרינו
צדיק, עם כל הכבוד לדעתך, יש לנו את גדולי ישראל שכן מתחשבים במצב ובעם ישראל.
אגב, וזו טעות שנפוצה גם במודעות ומזמן רציתי להגיב עליה (בחשש מה שלא יבינו אותי), אף אחד לא נעצר בעוון לימוד תורה. מי שנעצר נעצר כי הוא לא התגייס, חלק (!) מאותם שלא התגייסו באמת ישבו ולמדו אבל כנ"ל.

אגב, וזו טעות שנפוצה גם במודעות ומזמן רציתי להגיב עליה (בחשש מה שלא יבינו אותי), אף אחד לא נעצר בעוון לימוד תורה. מי שנעצר נעצר כי הוא לא התגייס, חלק (!) מאותם שלא התגייסו באמת ישבו ולמדו אבל כנ"ל.

אני באמת לא מבין אותך.

דקדוקי עניות.

אם תבינו בצורה ברורה שהמטרה הברורה היא 'כור ההיתוך הישראלי' - ככל העמים בית ישראל,

אז תבינו שעוון לימוד תורה הוא עוון גדול מאוד... עפ"ל, ועל כך אנחנו נאבקים.

אני באמת לא מבין אותך.

דקדוקי עניות.

אם תבינו בצורה ברורה שהמטרה הברורה היא 'כור ההיתוך הישראלי' - ככל העמים בית ישראל,

אז תבינו שעוון לימוד תורה הוא עוון גדול מאוד... עפ"ל, ועל כך אנחנו נאבקים.
הוא אשר אמרתי, חושש שלא יבינו.
אני מאוד מסכים עם המטרה ועם המאבק הגדול וכו, הערתי רק לגבי הנוסח היבש "נעצר בעוון לימוד תורה" שהוא לא נכון מציאותית חוקית משפטית. אבל ברור לי שהמאבק הגדול הוא על זה.

אני מאוד מסכים עם המטרה ועם המאבק הגדול וכו, הערתי רק לגבי הנוסח היבש "נעצר בעוון לימוד תורה" שהוא לא נכון מציאותית חוקית משפטית. אבל ברור לי שהמאבק הגדול הוא על זה.
מה אתה חושש שלא יבינו
הבנו והבנו מידי טוב
תקרא לזה איך שאתה רוצה ומצידי תקרא לחוק הגיוס חוק השתמטות
שורה תחתונה הם עוצרים מי שלומד תורה בעוון לימוד תורה במקום להתגייס
גיוס עומד אצלם כמטרה עליונה מלימוד תורה
ובעומק המטרה שלהם הוא להפוך אותונו לחילונים כמוהם רח"ל

מה אתה חושש שלא יבינו
הבנו והבנו מידי טוב

תקרא לזה איך שאתה רוצה ומצידי תקרא לחוק הגיוס חוק השתמטות
שורה תחתונה הם עוצרים מי שלומד תורה בעוון לימוד תורה במקום להתגייס
גיוס עומד אצלם כמטרה עליונה מלימוד תורה
ובעומק המטרה שלהם הוא להפוך אותונו לחילונים כמוהם רח"ל
זהו, שלא הבנת.
ושוב, הם לא עוצרים מי שלומדים תורה אלא מי שלא התגייס שחלק מהם באמת לומד וחלק מהם בעבודות שונות מבוקר ועד ליל.

נו וגדולי ישראל כולם דעתם לצאת להפגין ולמחות
אז מה הדיון
כאן היה מי שניסה להתריס נגד דעתם כאילו אנחנו פרזיטים ובני הקצפת

נו וגדולי ישראל כולם דעתם לצאת להפגין ולמחות
אז מה הדיון
כאן היה מי שניסה להתריס נגד דעתם כאילו אנחנו פרזיטים ובני הקצפת
אין שום דיון אם ללכת לעצרת, כולנו נלך ונתפלל ונזעק בעזרת ה'.
מה שכן היה הדיון זה האם בשעת מלחמה יש צורך להתחשב ברגשות של משפחות שכולות וכואבות, שהיה פה מי שטען שזה לא רלוונטי והסבירו לו שגדולי ישראל אוחזים שזה סופר רלוונטי.

זהו, שלא הבנת.
ושוב, הם לא עוצרים מי שלומדים תורה אלא מי שלא התגייס שחלק מהם באמת לומד וחלק מהם בעבודות שונות מבוקר ועד ליל.
ולכן יצא הקצף במיוחד עכשיו
שלקחו בחור ישחבה רגיל לגמרי עמל בתורה
וכן עצרו אותו ב'עוון' לימוד תורה
שאלה לי אליך האם גזירת הגיוס היא לא גזירה שפועל לא ילמדו תורה
האם לא גזרו כאן על הפסקת לימוד תורה לבחורי ישיבות
ולמעשה האם הוא לא נעצר על כך שבמקום להתגייס הוא לומד תורה
איך שתקרא לזה למעשה נעשה כאן דבר איום ונורא

כי עד עכשיו כולם היו בטוחים שהציבור החרדי נהנה מהמצב שחתן נעצר בימי חופתו כאחרון הפושעים?

בוודאי שרלוונטי, אבל כל מה שאתה כותב לא קשור למה שכתבתי...
נסיים את הדיון במסקנא אחת
אין ענין לקרר את הציבור אדרבא כדאי לחמם כמה שיותר שנבין בנפשינו את חומרת את המצב את החילול ה' הנורא
אני מכין את ילדי כבר כמה ימים לקראת המעמד הם נרגשים לזכות לקדש את ה'

נו באמת
אתה לא מבין שיש ענין לצאת ולהראות זאת בפועל
תאמר את זה להבדיל גם על הפגנות על החטופים
מה שהיה קרוי "הפגנות למען החטופים" זה נושא אחר וכל אחד מבין עד כמה הם הזיקו לחטופים.

מעניין אם יהיו מסורתיים או חרדליי"ם בעצרת
אולי צריך פניה רישמית של גדו"י לכל מי שמאמין בה' ובתורתו

אם זנ נכון מציאותית - זה מספיק.

חוקית ומשפטית לא מעניין אותנו.

מעניין אם יהיו מסורתיים או חרדליי"ם בעצרת

בעצרת הקודמת היו, אבל כרגע יש להם בטן מלאה על הציבור החרדי, בעודם מוסרים את נפשם על השירות בצה"ל, וכידוע לשיטתם אפשר גם ללמוד וגם לשרת וזה לא סותר, והגיוס הוא המצווה הכי גדולה בתורה.

אני מכין את ילדי כבר כמה ימים לקראת המעמד הם נרגשים לזכות לקדש את ה'

אתה יודע היטב ממה ילדיך מתרגשים, השאלה היא את מי אתה מנסה לשכנע עם הססמאות האלה... את עצמך?

בשלמא עצרת תפילה וזעקה לה' יתברך שיושיע אותנו מהערב רב שמושל בנו, לחיי.

אבל קידוש ה' מאן דכר שמיה?

כאשר החילוני רואה בחדשות נחילי אדם שחורים משחור, אותם חרדים מפחידים שמאיימים על ה"חופש" שלו לעשות כרצונו, והם שוטפים את הרחובות בדרישה לא להתגייס ולהמשיך להיות פרזיטים על חשבונו ועל חשבון ילדיו שמסכנים את חייהם למענם?

כאילו לא מספיק שהוא "מממן אותם" והם חיים על חשבונו (כידוע שאצלם מקובל שכל אברך מרוויח 10,000 בחודש מכספי המיסים...), אז המובטלים והמשועממים יוצאים גם להפגין ולהפריע את שגרת החיים במדינת ישראל.

קידוש ה' במיטבו!

מעניין אם חב"ד יצטרפו למערכה וישתתפו.

מעניין למה אתה חושב שלא ישתתפו. בעצרת הקודמת השתתפו אלפי חסידי חב"ד, ואף הדפיסו ספר תניא במרכז העצרת כסגולה למנוע גזירות קשות. מארגני האירוע הנדיר אמרו שזו הפעם הראשונה בהיסטוריה שספר התניא הודפס במעמד מאות אלפי אנשים.

במהלך האירוע למדו מספר התניא וחילקו 'לחיים' לעשרות אלפי העוברים ושבים. בסיום ההדפסה פרצו בריקוד סוער של 'אימתי קאתי מר לכשיפוצו מעיינותיך חוצה'. ספר התניא הודפס לזכות הרב לייבל זייאנץ מברזיל שהדפיס עד היום אלפי מהדורות תניא ברחבי העולם.

הדפסה-1.jpg

אתה יודע היטב ממה ילדיך מתרגשים, השאלה היא את מי אתה מנסה לשכנע עם הססמאות האלה... את עצמך?

בשלמא עצרת תפילה וזעקה לה' יתברך שיושיע אותנו מהערב רב שמושל בנו, לחיי.

אבל קידוש ה' מאן דכר שמיה?

כאשר החילוני רואה בחדשות נחילי אדם שחורים משחור, אותם חרדים מפחידים שמאיימים על ה"חופש" שלו לעשות כרצונו, והם שוטפים את הרחובות בדרישה לא להתגייס ולהמשיך להיות פרזיטים על חשבונו ועל חשבון ילדיו שמסכנים את חייהם למענם?

כאילו לא מספיק שהוא "מממן אותם" והם חיים על חשבונו (כידוע שאצלם מקובל שכל אברך מרוויח 10,000 בחודש מכספי המיסים...), אז המובטלים והמשועממים יוצאים גם להפגין ולהפריע את שגרת החיים במדינת ישראל.

קידוש ה' במיטבו!
דיבורים קשים...
בוודאי שיש קידוש ה' שמחזקים אחד את השני
וכל הבחורים מקבלים חיזוק להבין שגם הם יתקשרו ויאימו עליהם להתגייס... הם נמצאים בציבור חזק ומוביל שלא ייתן לשקר לנצח
תחליף משקפיים יש בעצרת הזו הרבה תועלת
תעיין במה שכתבתי לפני זה

מישהו שמע מהרב יצחק יוסף משהו על העצרת? שתיקתו הרועמת לא אמורה ללמד משהו? (ובאמת שאיני יודע מה)

מישהו שמע מהרב יצחק יוסף משהו על העצרת? שתיקתו הרועמת לא אמורה ללמד משהו? (ובאמת שאיני יודע מה)
בפורום של תלמידיו הם גם שאלו על העניין ואמרו שהם לא באים לעצרת כל עוד אין הוראה ממנו אישית

מעניין למה אתה חושב שלא ישתתפו. בעצרת הקודמת השתתפו אלפי חסידי חב"ד, ואף הדפיסו ספר תניא במרכז העצרת כסגולה למנוע גזירות קשות. מארגני האירוע הנדיר אמרו שזו הפעם הראשונה בהיסטוריה שספר התניא הודפס במעמד מאות אלפי אנשים.
מה הכוונה בעצרת הקודמת?

ראשי תחתית