באנר תרומה

עד מתי לעוול ולמושחתות של האפליה בסמינרים הציבוריים

סרטן ע"פ המחקרים רבים מגיע בדר"כ מכאב נפשי ומתח מתמשך, חצי שנה אחרי שהיא נשארה בבית מאז ההודעה האכזרית "שלא קיבלו אותה" לסמינר שאנחנו מתקצבים, התגלה הסרטן הממאיר...
היכן המחקרים הרבים האלו?
לפי מה שאני זוכר שקראתי פעם אין הוכחה לכזה דבר.
ועכ"פ גם עם היה קשר ואשמח שתביא את המחקרים לזה עדיין מקרה אחד של סמיכות אירועים לא מלמד על כלום ולא הוכחה שזה בא מזה.

למען ה',
אולי מישהו מוכן להסביר לי, אחת ולתמיד, למה אנחנו לא יכולים לתמוך בדבר כזה?
מה רע בלתמוך בחוק שקידמה מפלגת יש עתיד שכל מוסד שיש בו אפליה לא יקבל תקצוב מהמדינה?
הרי ברגע שיהיה חוק כזה כל מנהל נורמלי שחס על כספי המוסד יקבל תלמידים רק לפי קריטריונים ברורים של איכות ולא לפי שיקולי יוקרה וגזענות.
מנהל שיחפוץ להמשיך את המצב הקיים לא יקבל שקל. וטוב שכך.
אסור לסייע ביד עוברי עבירה.
הבעיה שגם אנחנו לא הוקענו מספיק את התופעה הבזויה והנאלחת הזו, ולכן יש לנו הו"א שיש זכות למנהל מוסד כזה לדרוש ולקבל תקציב.
מאותה הסיבה שאין לנו החרדים לתמוך בהדחת חכי"ם ערבים מהכנסת. מחר אתה לא יודע איך הגלגל יתהפך עליך, ואין לנו לתמוך בתקדימים קיצוניים כנגד מיעוטים, או במקרה שלנו אין לנו לתמוך בתקדימים קיצוניים כנגד מוסד שלא הולך לפי חוקי המדינה.

עצם העובדה שאנחנו אמורים להקים מוסדות איכותיים (ומקימים ברוך ה', והולכים ומתרבים) ועצם העובדה שאנחנו אמורים לגנות בכל תוקף ובכותרות גדולות כל מנהל מוסד שמשחק בנשמות - לא מורידה מהאחריות שלנו להמשך קיומם של שאר המוסדות.

פירסמו שכמה מהבנות שנשארות בבית הם נכדת מרן הראשל"צ הגר"ד, ביתו של הגאון הגדול ר' אופיר מלכה (נכדת מרן רה"י הרב אלבז...), ועוד כיו"ב משפחות חשובות, שמלבד התימה על אי קבלתן אני תמה שבעתיים למה הם לא ייסדו את המוסדות שלנו ויגרמו בכך שהמשפחות הטובות ישלחו גם... ואצ"ל על בנות הפוליטקאים וכו'...
אתה מכיר את נכדת הראשלצ?
איך שזה נראה סיננו אותה לא בגלל שהיא ספרדיה

מאותה הסיבה שאין לנו החרדים לתמוך בהדחת חכי"ם ערבים מהכנסת. מחר אתה לא יודע איך הגלגל יתהפך עליך, ואין לנו לתמוך בתקדימים קיצוניים כנגד מיעוטים, או במקרה שלנו אין לנו לתמוך בתקדימים קיצוניים כנגד מוסד שלא הולך לפי חוקי המדינה
זה לא תקדים קיצוני, זה הגיון ושכל ישר. בסוף הכסף של המוסד מגיע גם מאלו שהוא לא מקבל אותם כי הוא בז להם, כי הוא 'נחשב' יותר רק כי יש בו פחות אחוזים מהמגזר הספרדי או מחרדים שידעו שבכולל הם יכולים להתבטל...

וגם אם אנחנו נתנהג כך בבריוניות ומושחתות ונצער כ"כ הרבה יהודיות, אני מצפה שלא ייתנו למוסדות שלנו תקצוב ציבורי....

זה לא תקדים קיצוני, זה הגיון ושכל ישר. בסוף הכסף של המוסד מגיע גם מאלו שהוא לא מקבל אותם כי הוא בז להם, כי הוא 'נחשב' יותר רק כי יש בו פחות אחוזים מהמגזר הספרדי או מחרדים שידעו שבכולל הם יכולים להתבטל...

וגם אם אנחנו נתנהג כך בבריוניות ומושחתות ונצער כ"כ הרבה יהודיות, אני מצפה שלא ייתנו למוסדות שלנו תקצוב ציבורי....
מצטרף לכל מילה.
אגב,
ברוב ההצבעות החכי"ם החרדים תמכו בהדחת חכי"ם ערבים אף שהתועלת מהצבעה זו דלה וההפסד יכול להיות גדול,
ומינה תידון להצבעה על חוק שהתועלת יכולה להיות עצומה,
ויהיה בכך תיקון חילול השם ועוול שאין כמוהו,
והפסד מועט שמא ואולי..

הרדיפה האומללה אחר המוסדות האשכנזים גרמה את המצב העגום הזה, שבנות נשארות בבית. זה יוצר גלגל שלעולם לא נפסק - העידית הספרדית הולכת למוסדות האשכנזים כי יש להם קשרים או יכולת (או יכולת ליקוק לאשכנזים), ממילא למוסדות הספרדים נשארת רק זיבורית, ואז עוד ועוד ספרדים מתחלחלים מהרעיון לשלוח את הילדה לסמינר ספרדי, ומעדיפים שתשב בבית עד שילבינו שערותיה.

וזה לא רק "משתכנזים" אלא גם עסקני ורבני ש"ס ובראשם הגר"ע יוסף ששלח את בניו ובנותיו למוסדות אשכנזים.

המלחמות האלה מביישות אותי כספרדי, הרי אשכנזי לעולם לא ילחם כדי להכניס את בתו לסמינר ספרדי, רק לספרדים יש רגשי נחיתות והם מתדפקים על דלתות האשכנזים כעני בפתח, נזרקים שוב ושוב, משלמים עשרות אלפי שקלים מתחת לשולחן, מתקשרים לכל מי שהם מכירים כדי שיעזור במשהו...

במקום לשבת ולבכות שלא קיבלו את בתך לסמינר אשכנזי, צא ופתח מוסדות איכותיים לבנות ספרדיות.

צא ופתח מוסדות איכותיים לבנות ספרדיות.
רק החרפת את הבעיה

כי מי שיפתח מוסדות לספרדיים תלוי מה עמדתו

אם עמדתו והשקפתו כר' עובדיה, הרבה מן הציבור השמרני וההדוק יברח

לא ירצו שילמדו את בנותיו - לא לברך ברכות התפילה עם שם ומלכות , לברך קודם הדלקה וטבילה , לא לענות אמן על מי שמברך בר"ח , ועוד ועוד

ועוד לא דיברתי על החפירה של כיסוי ראש [ועד הקרסול וכד'].

ועוד כל מיני מהפכות ותהפוכות נגד פוסקי ספרד ומנהגי ספרד לדורותיהם במשך מאות שנים.

רבים מהבני תורה השמרנים שהולכים בדרך הבא"ח, כף החיים, הרב בן ציון, הרב סופר, הרב הלל, הרב ניסן ועוד, שלא הורגלו בשינויי מנהגים, ולא הורגלו בכל ספרים חדשים [גדולים ככל שיהיו] שלא שיקפו את המנהגים הספרדים 300 שנה, כמו הפוסקים המקובלים יותר שהיו לספרדים ,החל מכנה"ג החיד"א ר' חיים פלאג'י חסד לאלפים בא"ח וכו'.

וכן הציבור השמרני שיש לכל מיני עדות מרוקו וטוניס וכד'

כל הציבור הזה יברחו לך.

וכן איפכא לצד השני

לעומת זאת אצל האשכנזים - אין מהפכות, רוב ככל מנהגי האשכנזים פחות או יותר הוא לכולם אותו דבר, וכן לפי פסקי המשנה ברורה, מקסימום יש חזו"א שזה יותר חומרות לנוהגים בכל מיני עניינים, אך פחות בא לידי ביטוי במעשי ובמנהגים.

הבא"ח, כף החיים, הרב בן ציון, הרב סופר, הרב הלל, הרב ניסן
וכן הציבור השמרני שיש לכל מיני עדות מרוקו וטוניס וכד'

אפשר בנקל לפתוח סמינר ברוח הרבנים הנ"ל והמון העם יצטרף בשמחה (בנוסף לציבור הטבעי שלהם).

אפשר גם לפתוח סמינר שמדמה סמינר אשכנזי, ובניהול אשכנזי, שיהיו בו רק בנות ספרדיות על טהרת הגזע.

המגוחך הוא שאותם ספרדים שדוחפים את בנותיהם לסמינרים אשכנזים, הם הראשונים שלא רוצים שהסמינרים האשכנזים יהפכו לספרדים. מצידם שיקבלו רק את בנותיהם וידחו את כל השאר.

המון העם יצטרף בשמחה
אני קצת נאיבי בעניין

הרי יום אחד אחרי שיפתחו - וכבר בשיעור הקרוב יוסיפו על הראשי ישיבות הקבועים [הר' עדס, הר' אפרים כהן, הר' פנחסי, הר' טולידאנו, ועוד]
גם את מנהלי הסמינרים

יש איזה אחד פתח סמינר- הוא חשב שהוא כבר מנהיג ויודע לפסוק, ופוסק נגד מרן האבא, וכו' וכו' ואידך זיל גמור [אני משאיר לך את העבודה לבד]

@משיב כהלכה @כאחד העם
לא הבנתי אותכם...
בסמינרים הספרדים שיש כיום לא נראה לי יש "אכיפה" ללכת כמו הרב עובדיה או כמו פוסק אחר.
מי שרוצה שמה כיסוי ראש בתפילה ומי שלא לא.
כל הסגנונות של הבנות נמצאות שם ואף אחד עד היום לא רואה בזה בעיה כמו בישיבות שיש את כל הסגנונות.

צריך יותר לפתוח פשוט סמינרים ספרדים ברמה גבוהה, ואני חושב שהחילוק הנ"ל הוא דבר ממש שולי.
מי שבאה מבית של הרב עובדיה הסמינר לא ישנה אותה כ"כ כמו בחור ישיבה, וכן להפך.

יש נטיה בחלק מהסמינרים הספרדים להשפיע על הבנות לפסוק כהגר"ע. יש פעמים שאפילו אוסרים על המורות להגיע עם פאות, מחשש שזה ישפיע על התלמידות רח"ל ולבסוף ילכו כמו פוסקים אחרים ולא כמו הגר"ע.

יש נטיה בחלק מהסמינרים הספרדים להשפיע על הבנות לפסוק כהגר"ע.
ויש גם נטיה הפוכה שהמורות באות עם פאה, גרביונים וכו'
וכולם מסתדרים יופי...
זה ממש שולי הפרטים הנ"ל, ומי שבאה מבית שלא הולך כר' עובדיה הסמינר בדרך כלל לא משנה אותה אם זה חשוב להורים שלה.

אפשר בנקל לפתוח סמינר ברוח הרבנים הנ"ל והמון העם יצטרף בשמחה (בנוסף לציבור הטבעי שלהם).

אפשר גם לפתוח סמינר שמדמה סמינר אשכנזי, ובניהול אשכנזי, שיהיו בו רק בנות ספרדיות על טהרת הגזע.

המגוחך הוא שאותם ספרדים שדוחפים את בנותיהם לסמינרים אשכנזים, הם הראשונים שלא רוצים שהסמינרים האשכנזים יהפכו לספרדים. מצידם שיקבלו רק את בנותיהם וידחו את כל השאר.
כבר יש כזה סמינר בירושלים
סמינר בנות אלישבע בהכוונת הרב יעקב הלל שליט"א
ובניהולה של בתו הרבנית טולדאנו

ויש גם נטיה הפוכה שהמורות באות עם פאה, גרביונים וכו'
וכולם מסתדרים יופי...

בנותיי למדו במוסדות ספרדיים למהדרין, אני יודע על מה אני מדבר. יש בעיה רצינית במוסדות הללו, שטיפת מוח מגיל צעיר, אפילו התמונות על קיר המוסד הם רק של הרב עובדיה וסיעתו. מי מדבר על ההלכות. פעם הגיע לביתינו משחק רביעיות שלא מבייש את צפון קוריאה בסגידה למנהיג (סגידה לגדול הדור היא לא בעיה, הבעיה היא כשזה בא על חשבון אחרים).

גם בניי למדו במוסדות ספרדים, אבל לשם שינוי רוב המוסדות הספרדים לא הולכים בשיטת הגר"ע ולפעמים יש שם שטיפת מוח הפוכה (נגד הגר"ע) שגם זה גרוע וגורם לאנטגוניזם.

בנותיי למדו במוסדות ספרדיים למהדרין, אני יודע על מה אני מדבר.
והם קיבלו את ה"שטיפה" או שנשארו בחינוך טוב מהבית?
יש בעיה רצינית במוסדות הללו, שטיפת מוח מגיל צעיר, אפילו התמונות על קיר המוסד הם רק של הרב עובדיה וסיעתו. מי מדבר על ההלכות. פעם הגיע לביתינו משחק רביעיות שלא מבייש את צפון קוריאה בסגידה למנהיג (סגידה לגדול הדור היא לא בעיה, הבעיה היא כשזה בא על חשבון אחרים).
זה בחלק מועט (כמו נוות ישראל)
יש עוד הרבה סמינרים ספרדים שזה ממש שולי, יכול להיות שב"כללי" יש הרבה דברים לפי הרב עובדיה, אבל לא שטיפה או אכיפה.

ראשי תחתית