לחצו כאן – תרומה לשמואל

עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

כוח התפילה:

צפו: מרן הראשון לציון במסר (באנגלית) לילדי ארה"ב על חשיבות תפילת תשב"ר​

במהלך מסעו של מרן הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א לחיזוק יהדות ארצות הברית, פנה לילדים וחיזקם על חשיבות התפילה של ילדי תשב"ר

• שלמה בן חמו
  • כ״ו בתמוז תשפ״ה (22/07/2025)
  • 17:18
  • צילום: באדיבות המצלם

זה פלא פלאות, תופעה שלא הורגלנו אליה כלל -

מאז שנכנס מרן הראש"ל הגאון האדיר רבינו דוד יוסף שליט"א לתפקיד הרם של הראשון לציון, אנחנו שומעים פעם אחר פעם על כך שהרב מצליח להפוך עולמות, כאשר אנשים סבלו שנים ע"ג שנים, הן מצד הבעל והן מצד האשה, והרב פותר בגאונותו המבהילה באהבת הבריות שאין לה אח ורע -

כולם מכירים את הרב כמה הוא חביב, אוהב, מכבד, ומעל הכל - איש לבבי!
אני שמעתי כבר ארבעה סיפורים כאלו שהצליח לשחרר עגונות מעגינותן שסבלו הרבה מאד שנים, כאשר ישנו סיפור של עגונה עם 20 שנה ויותר...

ממש הפלא ופלא איך במקום שאף אחד לא הצליח לרבות רבנים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, אנשי חינוך, יועצי נישואים וכו', ובא רבי דוד ומצליח
אתם קולטים מה הולך כאן???
האם חשבתם ע"ז?
אני בטוח שהרב שליט"א בשעת מסע השכנועים, לצד הנחישות, התקיפות, הגאונות, והנעימות שהוא שילוב מנצח מאד, הרב גם בוכה איתם בכי תמרורים - כמו שרק הרב יודע לעשות... וזה מה שממיס את ליבותיהם של ישראל....

אשרנו שזכינו!!! וכמה הכרת הטוב צריכה להיות לנו כלפיו.
ברוך שמסר עולמו לשומרים.

מאז שנכנס מרן הראש"ל הגאון האדיר רבינו דוד יוסף שליט"א לתפקיד הרם של הראשון לציון, אנחנו שומעים פעם אחר פעם על כך שהרב מצליח להפוך עולמות, כאשר אנשים סבלו שנים ע"ג שנים, הן מצד הבעל והן מצד האשה, והרב פותר בגאונותו המבהילה באהבת הבריות שאין לה אח ורע -

כולם מכירים את הרב כמה הוא חביב, אוהב, מכבד, ומעל הכל - איש כלבבי!
אני שמעתי כבר ארבעה סיפורים כאלו שהצליח לשחרר עגונות מעגינותן שסבלו הרבה מאד שנים, כאשר ישנו סיפור של עגונה עם 20 שנה ויותר...

ממש הפלא ופלא איך במקום שאף אחד לא הצליח לרבות רבנים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, אנשי חינוך, יועצי נישואים וכו', ובא רבי דוד ומצליח
האם חשבתם ע"ז?
אני בטוח שהרב שליט"א בשעת מסע השכנועים, לצד הנחישות, התקיפות, הגאונות, והנעימות שהוא שילוב מנצח מאד, הרב גם בוכה איתם בכי תמרורים - כמו שרק הרב יודע לעשות... וזה מה שממיס את ליבותיהם של ישראל....

ברוך שמסר עולמו לשומרים.

לא מספיק להיות דיין או אב"ד,

צריך להיות עם לב!!!

וזה לא רק עגונות שהותרו,

זה גם כמה וכמה סיפורים שאירעו לאחרונה, שמרן שיכן שלום בית, היכן שכולם התייאשו. (שמעתי ממקור ראשון).

ואיך שמעתי ממנו פעם: דיין שלא מנסה לעשות שלום בית במקום שיש איזה סיכוי יירש גהינם...

ולגבי הסיפור הזה, יותר ממה שכתוב היה כאן,

ושמעתי את הכל לפרטי פרטים,

והדברים מבהילים עד היכן חכמתו ורגישותו מגעת.

ככל הנראה, הפרטים ששמעתי לא יפורסמו בשנים הקרובות, אם בכלל, מחמת המציק.

אבל רק אומר שכששמעתי אחזתני התפעלות עצומה. וד"ב.

כולם מכירים את הרב כמה הוא חביב, אוהב, מכבד, ומעל הכל - איש לבבי!

האם חשבתם ע"ז?

ברוך שמסר עולמו לשומרים.
ב"ה שההג"ר דוד שליט"א ממשיך לעשות מה שעשו קודמיו.
סיפורים דומים ודרמטיים שמענו גם על הגרש"מ עמר והגרי"מ לאו ובנו הרב דוד לאו שליט"א וכן עם הגר"י יוסף שליט"א שפעלו בדבר זה להוציא ממסגר את אותם עגונות, שישבו ודיברו עם הבעלים המעגנים בבתי כלא וזימנו אותם לביתם ודיברו על לבם.
תמיד היה בבתי הדין הרבניים אחראי על העגונות ומסורבות גט.
אני מכיר אחד מהם, יהודי אשכנזי וחביב שהיה פעיל ונמרץ לפני כמה שנים מטעם בתי הדין הרבניים (אני לא יודע אם הוא עדיין נמצא שם) ואני יודע באופן אישי על כמה סיפורים לפני כשבע שנים שנסע להודו ובסיוע שליחי חב"ד הגיעו לבעלים וכתבו גט וכו', וכן נסע למדינות מרוחקות ולא ידועות לפעול בזה, ועשה רבות ונצורות בתחום הזה, והכל בשקט ללא פרסום וכותרות.
זה כ"כ דבר חשוב, שהרבנים הראשיים נותנים לבם לזה ופועלים בזה, שישנם נשים רבות מסורבות גט ועגונות שרוצות להתחיל חיים מחדש, ואשריהם ואשרי כל העושה ופועל בתחום הזה .

במכתב מיוחד שיוצא לאור השבוע, תחת הכותרת 'את אחי אנכי מבקש', קורא מרן הראשון לציון לנצל את ערב ראש חודש אב המסוגל לתפילה למען החטופים.

"לרבני ישראל ולרבני הקהילות בכל אתר ואתר" פותח הראש"ל את מכתבו, וכותב "הנני פונה אליכם בקריאה נרגשת למען אחינו ואחיותינו, החטופים, הנתונים בצרה ובשביה במנהרות הצוררים בעזה כמעט שנתיים ימים, ירחם ה'. לקיים תפילה ברוב עם למען שחרורם הקרוב במהרה, ביום המסוגל, ערב ר"ח מנחם אב, יום שישי, כ"ט בתמוז תשפ"ה".

מצורף מכתבו המלא.
1753561173297.png

קבצים מצורפים

• מכתב-מרן-הראשון-לציון-לתפילה-לשלום-החטופים.jpeg
    מכתב-מרן-הראשון-לציון-לתפילה-לשלום-החטופים.jpeg
    102.6 קילובייט · צפיות: 16
במכתב מיוחד שיוצא לאור השבוע, תחת הכותרת 'את אחי אנכי מבקש', קורא מרן הראשון לציון לנצל את ערב ראש חודש אב המסוגל לתפילה למען החטופים.

"לרבני ישראל ולרבני הקהילות בכל אתר ואתר" פותח הראש"ל את מכתבו, וכותב "הנני פונה אליכם בקריאה נרגשת למען אחינו ואחיותינו, החטופים, הנתונים בצרה ובשביה במנהרות הצוררים בעזה כמעט שנתיים ימים, ירחם ה'. לקיים תפילה ברוב עם למען שחרורם הקרוב במהרה, ביום המסוגל, ערב ר"ח מנחם אב, יום שישי, כ"ט בתמוז תשפ"ה".

- חבל שרק היום פרסמת...
עבר זמנו...

הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף בשיחה עם רב צפון תל אביב, רבי אריה לוין, ביום עיון והשתלמות לטוענים רבניים.

המשבק: כסאות הפלא בסקווירא והפגישה החשאית בסלונים

המחדש

אלי הירשמן:הרבנים הראשיים מצטרפים למאבק הקנאים, ודורשים מחברת אאורה לעצור את העבודות במתחם שבו התגלו קברים עתיקים ביהוד. במכתב שפרסמו הם תקפו בחריפות: אנו קוראים בכל תוקף להפסיק את הבנייה במקום

אלי הירשמן: הרבנים הראשיים מצטרפים למאבק הקנאים, ודורשים מחברת אאורה לעצור את העבודות במתחם שבו התגלו קברים עתיקים ביהוד. במכתב שפרסמו הם תקפו בחריפות: "אנו קוראים בכל תוקף להפסיק את הבנייה במקום"

ראשי תחתית