עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

אצל מרן זצוק"ל היו בעלי בתים.
מה לעשות שיש לי תודה מכמה וכמה חברים ולך א....
אם רק תראה קצת מהשיעורים של מרן זצ"ל ביזדים, אתה תראה שבעשורים האחרונים, רוב המשתתפים בשיעור היו אברכים ובני תורה.

נ.ב. אם יום אחד יתחילו ג"כ לשיר שם. איזה תירוץ יהיה לך...

במחילה מהרבנים החשובים שליט"א, לא זכיתי להבין את הדיון למה לא שרים למרן שליט"א בכניסתו לשיעור, ובטח לא זכיתי להבין את נסיון ההקבלה למרן אביו זצ"ל. למה לא שרים לרב? כי זה לא הציבור זה לא הסגנון זה לא ההנהגה שם. למה שרו לאביו? כי שם חלק מהציבור היה אחר (בטח אלו שנשארו מתחילת השיעורים).
כדאי להתעמק בדברי תורתם יותר מאשר בדיוני סרק, למה שרו למה לא שרו.

במחילה מהרבנים החשובים שליט"א, לא זכיתי להבין את הדיון למה לא שרים למרן שליט"א בכניסתו לשיעור, ובטח לא זכיתי להבין את נסיון ההקבלה למרן אביו זצ"ל. למה לא שרים לרב? כי זה לא הציבור זה לא הסגנון זה לא ההנהגה שם. למה שרו לאביו? כי שם חלק מהציבור היה אחר (בטח אלו שנשארו מתחילת השיעורים).
באמת זה דיון שולי.
אבל מה תעשו כאשר יחליטו לשיר שם "ימים" אז איזה תירוצים יהיו אחרי שכותבים ששם זה לא הסגנון ולא ההנהגה???
לכך אני חושב שלא צריך להכנס לזה בכלל, כי זה בסוף יחזור עליכם ותתפתלו בתירוצים, רק תראו כמה כתבו כאן בפורום למה לא רוצים שם רב מקדים, ופתאום...

באמת זה דיון שולי.
אבל מה תעשו כאשר יחליטו לשיר שם "ימים" אז איזה תירוצים יהיו אחרי שכותבים ששם זה לא הסגנון ולא ההנהגה???
לכך אני חושב שלא צריך להכנס לזה בכלל, כי זה בסוף יחזור עליכם ותתפתלו בתירוצים, רק תראו כמה כתבו כאן בפורום למה לא רוצים שם רב מקדים, ופתאום...
אם יחליטו לשים שם ימים אז זה יהיה ההנהגה. כנ"ל לגבי רב מקדים - אז לא התאים השבוע התאים.
אל תדאג. אף אחד מתלמידי מרן לא יתפתל בתירוצים, זה פשוט כ"כ שולי שרק אלו שממש ממש בשולים יושבים לדון בזה כ"כ הרבה.

באמת זה דיון שולי.
בהחלט לא צריך להיכנס לזה, אבל אם נכנסו ודנו, שידונו, חברי הפורום הם לא גדו"י.
ולגבי מה שטענו שאם ישירו נצטרך להתפתל בתירוצים זה באמת לא קושייא.
כי זה לא ישנה את העובדה שבני תורה לא שרים בדר"כ לרב שבא למסור שיעור.
ברור שהדברים שנכתבים בכגון דא הם סברות הכרס והשערת המציאות.
וד"ל ופשוט ואין להאריך וכ"א יעשה כרצונו. וכ"כ מרנן ורבנן. ועי'.

אני מתבייש לחשוב לאן הגענו,

למדוד רב אם שרים לו 'ימים' או 'יחיד אל דגול'.... או לא שרים לו בכלל.

תגידו, לא איבדנו את זה?!

מי שמרגיש שהוא חייב לשיר לכבוד הרב - שישיר,

ואם רוצה, יכול גם לרקוד ולפזז,

אבל ממתי זה נעשה נפק"מ לבני תורה שהמדד שלהם צריך להיות רק ואך ורק תורה?!

באמת זה דיון שולי.

אגב הנידון על שירים בכניסה לשיעור, ועל רב מקדים - יש לדון לגבי הכסא עליו יושב הרב.
מדוע לא קונים לרב כסא יותר מלכותי ומכובד?
מסתמא לא רוצים שמישהו ישרוף את הכסא

הגר"מ מאזוז.
ולא קרב זה אל זה. אצל מרן הגרמ"מ זה היה כסא רבני-אדמור"י מכובד ונורמלי, אצל רבך מדובר בכסא שכמעט יותר גבוה מארון הקודש. משהו לא הגיוני שנועד בכדי להבהיר את הפער בינו לבין הרבנים המקדימים.

ולא קרב זה אל זה. אצל מרן הגרמ"מ זה היה כסא רבני-אדמור"י מכובד ונורמלי, אצל רבך מדובר בכסא שכמעט יותר גבוה מארון הקודש. משהו לא הגיוני שנועד בכדי להבהיר את הפער בינו לבין הרבנים המקדימים.
אני מבין שה10-20 ס"מ הפרש ממש מפריעים לך...
מענין מה תענה אם גם אצל הרב דוד יביאו כסא כזה.

אולי בעצם אני יודע מה תענה:
אם יחליטו לשים שם ימים אז זה יהיה ההנהגה. כנ"ל לגבי רב מקדים - אז לא התאים השבוע התאים.

ראשי תחתית