באנר תרומה

עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

שילה פריד: הרבנים הראשיים מבקשים: להעניק דרגת אלוף לרב הצבאי הראשי, כאות הערכה על מלאכת זיהוי וקבורת החללים של חיל הרבנות.

הראש"ל הרב דוד יוסף: "זה לא כבוד אישי, אלא ביטוי של עם ישראל כולו להערכה עמוקה". הרב קלמן בר: "עמדנו מקרוב על גודל העשייה, על ההתמודדות והמסירות תחת הנהגתו של הרבצ"ר"​

שילה פריד: הרבנים הראשיים מבקשים: להעניק דרגת אלוף לרב הצבאי הראשי, כאות הערכה על מלאכת זיהוי וקבורת החללים של חיל הרבנות.

הראש"ל הרב דוד יוסף: "זה לא כבוד אישי, אלא ביטוי של עם ישראל כולו להערכה עמוקה". הרב קלמן בר: "עמדנו מקרוב על גודל העשייה, על ההתמודדות והמסירות תחת הנהגתו של הרבצ"ר"​
נראה לי פעם ראשונה שרבנים מבקשים דבר כזה.
מזל שלא מבקשים לקדם את דרגתו ברבנות...

נראה לי פעם ראשונה שרבנים מבקשים דבר כזה.
מזל שלא מבקשים לקדם את דרגתו ברבנות...
מזל שרבך לא ביקש להוסיף עוד עיטור במגדל המכונה כסא שהוא יושב עליו כל מוצ"ש.

מה זו השפה הזו כלפי הרבנים?
ואם זו פעם ראשונה אז מה? תזכיר לי מתי הפעם האחרונה שרב צבאי עסק בכ"כ הרבה חללים וחללים כ"כ קשים?

בהלווית הנער הבחור החשוב נתן צבי לוי ז"ל בנו של איש החסד ר' בראל לוי שיבלחט"א שתצא הערב, בשעה 22:00 מבית ההספד 'קהילת ירושלים' בהר המנוחות. צפוי להספיד הראש"ל הגאון רבי דוד יוסף והאדמו"ר הרנטגן​
יש למישהו תמונה של האבא?

לבקשת הרבנים הראשיים?
למאי נפק"מ?
מדוע עינך כל כך צרה ביהודי שעבד קשה במסירות במקרים כואבים ובמראות מייסרים ואתה מחטט בכל דרך אפשרית למה צריך למנוע ממנו תואר כבוד (אצלם) ואולי גם משכורת גדולה יותר וכדו?

למאי נפק"מ?
מדוע עינך כל כך צרה ביהודי שעבד קשה במסירות במקרים כואבים ובמראות מייסרים ואתה מחטט בכל דרך אפשרית למה צריך למנוע ממנו תואר כבוד (אצלם) ואולי גם משכורת גדולה יותר וכדו?
עינו לא צרה ביהודי שעבד קשה ודו"ק.

מזל שרבך לא ביקש להוסיף עוד עיטור במגדל המכונה כסא שהוא יושב עליו כל מוצ"ש.
מה אמר הרה"ג @שמעון טרבלסי ומה ענית...

ממש בבחינת אין קשר בין המצולמים לכתבה!

טענו חיטים והודה לו בשעורים!
מה זו השפה הזו כלפי הרבנים?
את השאלה הזאת אני שואל אותך כבר הרבה זמן...

מה אמר הרה"ג @שמעון טרבלסי ומה ענית...

ממש בבחינת אין קשר בין המצולמים לכתבה!

טענו חיטים והודה לו בשעורים!
אעדיף שלא לומר לך את תגובתי בפורום ציבורי נרחב, בפרט ימים ספורים לפני ראש השנה
את השאלה הזאת אני שואל אותך כבר הרבה זמן...
לא זכור לי ששאלת אותי, ובטח לא זכור לי שאני משתמש בשפה לא מתאימה כלפי רבנים.

אעדיף שלא לומר לך את תגובתי בפורום ציבורי נרחב, בפרט ימים ספורים לפני ראש השנה
לא עברתי על כל הדיון כעת.

אבל דבר אחד לא הבנתי.

בשמים דנים את האדם רק על הימים שלפני ראש השנה או על כל השנה כולה???

ינון מגל: מרן הראש"ל הרב דוד יוסף הערב באזכרת השבעה לקדוש הרב יוסף דוד הי"ד על הפלסטינים: "עוסקים בגזל ורצח מתוך מצווה דתית. אנשי הדת שלהם מצטדקים ואומרים 'שלום', הכל מן השפה ולחוץ, הכל שקר. זה לא עם, זה אספסוף". הם קינאוני בלא אל, ואני אקניאם בלא עם...
הצג קובץ מצורף 1757889830429.mp4

ינון מגל: מרן הראש"ל הרב דוד יוסף הערב באזכרת השבעה לקדוש הרב יוסף דוד הי"ד על הפלסטינים: "עוסקים בגזל ורצח מתוך מצווה דתית. אנשי הדת שלהם מצטדקים ואומרים 'שלום', הכל מן השפה ולחוץ, הכל שקר. זה לא עם, זה אספסוף". הם קינאוני בלא אל, ואני אקניאם בלא עם...
הצג קובץ מצורף 10383
עצרת-מספד-הקדוש-רבי-יוסף-דוד-היד-2-scaled.jpgעצרת-מספד-הקדוש-רבי-יוסף-דוד-היד-3-scaled.jpg

תרגום:

למשפחתו היקרה של צ'ארלי קירק ז"ל,

בעצב עמוק ובכאב גדול קיבלתי את הבשורה הקשה על הרצח של צ'ארלי - אך ורק משום שהיה קול ברור ונחרץ של אמת.

צ'ארלי היה ידיד אמיתי של העם היהודי ושל מדינת ישראל. מעשיו הגדולים ואופיו האציל הפכו אותו לדמות יוצאת דופן. בדרכו הצנועה אך הנחושה, הוא תמיד בחר לעמוד לצד האמת והצדק.

לאריקה, ולשני ילדיו הצעירים - קשה לי למצוא מילים של נחמה ברגע כה קשה, רגע שבו מורגש האובדן בכל רגע ורגע, אך הנחמה הגדולה ביותר טמונה במורשת האדירה שצ'ארלי הותיר אחריו.

שמעתי רבות על פועלו הגדול, וצר לי שלא זכיתי להכיר את צ'ארלי באופן אישי.

הרצח הנורא והאכזרי הזה ראוי לגינוי מכל אדם באשר הוא. מכאן, מירושלים, אנו שולחים לכם את תנחומינו ומבקשים לחזק אתכם בשעה כואבת זו. אינכם לבד באבלכם - רבים מעם ישראל מתאבלים יחד איתכם, וזוכרים את צ'ארלי כאדם שהקדיש את כל ליבו ונפשו להפיכת העולם למקום טוב וצודק יותר.

יהי רצון שהקב"ה ייתן לכם ולמשפחתכם את הכח להתגבר על הטרגדיה הקשה הזו ולהמשיך את מורשתו לדורות הבאים.

בכבוד רב,
דוד יוסף
הרב הראשי לישראל
נשיא בית הדין הרבני הגדול

עצרת מספד

עצרת מספד וזעקה נערכה ברמות ככלות השבעה לפטירתו של הקדוש רבי יוסף דוד הי"ד​

עצרת מספד וזעקה נערכה בבית המדרש 'מצפה אריה' ברמות ב' ככלות השבעה להסתלקותו הטראגית של הקדוש רבי יוסף דוד הי"ד בהשתתפות רבנים וגדולי תורה

ככלות השבעה לפטירתו הטראגית של הקדוש רבי יוסף דוד הי"ד אשר נרצח בפיגוע הנורא בצומת רמות, נערכה עצרת מספד בהשתתפות מאות מתושבי השכונה בביהמ"ד 'מצפה אריה' ברמות ב' בירושלים.

השתתפו ונשאו דברים בעצרת מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א, מרן הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, הגאון רבי יצחק אברהם שליט"א ר"כ ומרבני השכונה, הגאון רבי דן בן משה שליט"א רב בית המדרש ועוד.

בעצרת נשאו דברים חריפים ונרגשים מעומק לבם, וזעקו על החובה הגדולה של כל אחד ואחד מאיתנו להתעורר בכל ליבו, ובפרט לקראת ימים נוראים ויום הדין הבעל"ט, לאור האסון הכבד והקשה בו נרצחו ששה יהודים הי"ד.

לא עיינת אני מבין.
כלומר אפ' לא פתחת.
אוי לו לדור שכך עלתה לו בימיו, אברך (לכאורה) עובר את הימים הקדושים שאנו נמצאים בהם מבלי ללמוד את הלכותיהם ולו פעם אחת.
לכאו' גם אתה לא עיינת כי שם מיירי להחמיר במה שמותר מעיקר הדין כפת של נוכרי, אבל לא על עבירות...

לכאו' גם אתה לא עיינת כי שם מיירי להחמיר במה שמותר מעיקר הדין כפת של נוכרי, אבל לא על עבירות...
הדיון היה אם בימים אלו יש עניין יותר להקפיד או שאלו ימים רגילים. זה היה הדיון ונא לא להסיט לחילוקים שונים שאין בינם לבין הדיון ולא כלום.

הרב דוד דיבר באנגלית על היותנו עם ישראל חפצים בשלום. ואיננו מעוניינים לשכנע אנשים מדתות שונות לבא להתגייר אדרבא אנו מצווים שלא. ועניין השלום אצלנו הוא עניין חשוב מאוד. ודיבר אף על החטופים ועל האכזריות של חמאס שצריך להוקיע אותם, ושהם אינם חפצים בשלום.

דרך המלך: הראשל"צ הרב דוד יוסף שליט"א לפני מנהיגי כל הדתות: "אבא שלי, שהיה הרב הראשי, נולד בבגדד ונאלץ לברוח משם. אמא שלי נולדה בסוריה, בחאלב, וגם היא נאלצה לברוח משם. אחר כך הם התחתנו, עברו לגור במצרים שם אבא היה הרב הראשי של קהיר וגם משם נאלץ לברוח. ארץ ישראל שלנו מזה שלושת אלפים שנה שרדנו כל השנים ונמשיך לשרוד בע"ה."

דרך המלך: הראשל"צ הרב דוד יוסף שליט"א לפני מנהיגי כל הדתות: "אבא שלי, שהיה הרב הראשי, נולד בבגדד ונאלץ לברוח משם. אמא שלי נולדה בסוריה, בחאלב, וגם היא נאלצה לברוח משם. אחר כך הם התחתנו, עברו לגור במצרים שם אבא היה הרב הראשי של קהיר וגם משם נאלץ לברוח. ארץ ישראל שלנו מזה שלושת אלפים שנה שרדנו כל השנים ונמשיך לשרוד בע"ה."
למישהו ידוע על רדיפות של היהודים בבגדד ובסוריה בשנים ההם?
אגב, הרבנית מרגלית אמנם נולדה בחאלב, אבל אח"כ עברו לדמשק, שם לימד אביו רבי אברהם פטאל בכותאב (סבא שלי זכה ללמוד ממנו שם).

ראשי תחתית