הפרגוד: הראש"ל הגר"ד יוסף יגיע לי"ט כסלו במוסקבה כאורחו של הרב הראשי הרב בערל לאזאר
הצג קובץ מצורף 13365
בית הרב הראשי לרוסיה הרב בערל לאזאר: הראשון לציון והרב הראשי לישראל הגאון הרב דוד יוסף שליט"א אשר מגיע כאורח הכבוד בהתוועדות י"ט כסלו המרכזית שתתקיים במוסקבה, מספר על כך בשיחה עם הרב הראשי של העיר חולון הגאון רבי אליהו יוחנן גוראריה, בעת שהגיע לנחם אותו על פטירת אימו.
הגר"ד יוסף הביע את התרגשותו על זכותו לטוס למוסקבה ולחזק את הקהילה. לדבריו, ביקורו הקודם במקום היה לפני 25 שנה, ומאז "יש שם כבר מהפכה של ממש" בחיים היהודיים.
Главный сефардский раввин Израиля р. Давид Йосеф рассказывает раввину Холона р. Элияѓу Йоханану Гурарье о том, как поедет в Москву на 19 кислева.
הצג קובץ מצורף 13366
מצורף מאמר נוסף מהירחון הנוכחי - בעניין ההשגות של הילקוט יוסף ברכות ב' החדש על ההלכה ברורה.
נפלא ביותר!מומלץ בחום
לחובבי ואהבי התורה
הישיבה עדיין קיימת?שמחת נישואי בת הגאון הרב נסים טולידנו ר"מ ישיבת 'שארית יוסף', נכדת הגאון רבי יוחנן טולידנו ראש ישיבת 'שארית יוסף', נינת ראש ישיבת 'שארית יוסף' הגאון הגדול רבי נסים טולידנו זצוק"ל עם הבה"ח מישיבת 'נתיב הדעת' - בן הגאון רבי ירון נבון חבר בית הדין הרבני ברחובות בהשתתפות הראשונים לציון מרן הגאון חכם יצחק יוסף ומרן הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, ראשי ישיבות ויושבי על מדין.
צילום: ועד בוגרי ישיבת שארית יוסף.
הצג קובץ מצורף 13452
כהיום קיים שם מסגרת כולל אברכים עם שיעורים במסגרת ישיבתית שנמסר ע"י הרה"י הר' טולידנו.לא, נסגרה בתשפ"ב
אז היכן הוא ר"מ?כהיום קיים שם מסגרת כולל אברכים עם שיעורים במסגרת ישיבתית שנמסר ע"י הרה"י הר' טולידנו.
כמדומה שהיה איזה איחוד עם הישיבה של הרב ויזגן - אני טועה?לא, נסגרה בתשפ"ב
כמדומה שהיה איזה איחוד עם הישיבה של הרב ויזמן - אני טועה?
נסגרה, ונפתחה שוב ע"י חתנו של הגר"נ זצ"ל, יבדל"ט הרב יעקב ויזמן, האם קיימת היום ובאיזה הרכב ומתכונת, איני יודע.
ואוו איזה לעבדיק, אששש!דביר עמר: הראש"ל הגר"ד יוסף בריקוד עם החתן המרכזני'ק מנחם צבי הורביץ שנישא לבתו של הדיין הרב יעקב שפונגין ונכדת הרב שלמה שפירא חבר בית הדין הרבני הגדול בדימוס
הצג קובץ מצורף 13368
הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף נשיא בית הדין הרבני הגדול, פרסם היום מכתב חריף כנגד תופעות האלימות במשפחה, וקרא למיגור מוחלט של התופעה.
הרב הראשי קרא לרבני הקהילות ולמנהיגי הציבור לעמוד לצד הנפגעים, ולהפעיל ללא דיחוי את כל גורמי הסיוע והאכיפה הדרושים שכן מדובר בדיני נפשות ממש.
הצג קובץ מצורף 13493
הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף נשיא בית הדין הרבני הגדול, פרסם היום מכתב חריף כנגד תופעות האלימות במשפחה, וקרא למיגור מוחלט של התופעה.
הרב הראשי קרא לרבני הקהילות ולמנהיגי הציבור לעמוד לצד הנפגעים, ולהפעיל ללא דיחוי את כל גורמי הסיוע והאכיפה הדרושים שכן מדובר בדיני נפשות ממש.
הצג קובץ מצורף 13493
[היא היתה גם מניקתו של רבי דוד אביחצירא מכיון שלגיסתה [אימו של רבי דוד אשת רבינו מאיר] לא היה חלב - ושמעתי מתלמידיו שהוא רואה בזה דבר גדול]
גם אני לא הבנתי.לא כ"כ בטוח שהבנתי מה הבעיה
ושמעתי מתלמידיו שהוא רואה בזה דבר גדול
לא כ"כ בטוח שהבנתי מה הבעיה אבל אשתדל לקחת לתשומת לבי להבא
שווה לפתוח על זה אשכול נפרד.שתהיה בריאה בתך הקטנטנ וכו'
קבלתי את הבקורת וכנ"ל