עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ראש פינה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
@שמעון טרבלסי מי לימד אותך להיות כל כך טרחן? שה' ישמור. אבל אני אשתדל ללכת בדרכו של רבי פרידה.
בכל משרד ומכל מפעל ומכל גוף ובכל צוות, כאשר ראש הצוות נמצא ומוביל את העסק בצורה בריאה וטובה, העסק מתפקד טוב יותר מאשר אילו הוא מתנהל טלאים ע"ג טלאים.

@שמעון טרבלסי מי לימד אותך להיות כל כך טרחן? שה' ישמור. אבל אני אשתדל ללכת בדרכו של רבי פרידה.
בכל משרד ומכל מפעל ומכל גוף ובכל צוות, כאשר ראש הצוות נמצא ומוביל את העסק בצורה בריאה וטובה, העסק מתפקד טוב יותר מאשר אילו הוא מתנהל טלאים ע"ג טלאים.
לכל מחלקה יש מנהל שמנהל אותה בצורה יוצאת מן הכלל.

אתה יכול להביא דוגמא לרבנות עיר שלא מתפקדת כראוי למרות שבראש המחלקות עומדים אנשים ראויים?
כי ממה שאני מכיר, ואני מכיר יותר ממועצה דתית אחת, הכל מתנהל מצויין. (ויש מקומות שכשהגיע רב לעיר נהיו נזקים בדברים האלו, למרות שבדברים אחרים הוא הועיל).

בקיצור אתה מדבר תיאורתית או מציאותית?

לכל מחלקה יש מנהל שמנהל אותה בצורה יוצאת מן הכלל.

אתה יכול להביא דוגמא לרבנות עיר שלא מתפקדת כראוי למרות שבראש המחלקות עומדים אנשים ראויים?
כי ממה שאני מכיר, ואני מכיר יותר ממועצה דתית אחת, הכל מתנהל מצויין. (ויש מקומות שכשהגיע רב לעיר נהיו נזקים בדברים האלו, למרות שבדברים אחרים הוא הועיל).

בקיצור אתה מדבר תיאורתית או מציאותית?
אני מדבר מציאות, מתוך הכרה של עשרות מלפפונים שראשיהם לא נקטמו כראוי בלי רב עיר עם פראק בצבע זית שחוק.

כנ"ל היה ג"כ בי-ם לפני שהרב עמאר מונה, וכנ"ל זה בכל מקום שאין רב עיר.

ובי-ם לפני מינוי הרב עמאר והרב שטרן, אז אתה לא מבין שיש טעם במינוי רב עיר. ובי-ם לדוגמא דוקא מינוי רב העיר הביא לכך שרב מזרחניק קיבל חלק מהכוח על תפקידים הנ"ל.
אני ממש לא מחסידיו של הרב עמאר אבל יש הרבה שטוענים שבירושלים הוא לקח פיקוד בצורה טובה מאוד, ושדרג באופן משמעותי בעיקר את תחום הכשרות מה שלא היה קודם.
אותו הדבר שמעתי בעבר על הגר"א בקשי דורון, ואלה דברים שסביר שקבוצת רבני שכונות לא יכולה לעשות.

אני ממש לא מחסידיו של הרב עמאר אבל יש הרבה שטוענים שבירושלים הוא לקח פיקוד בצורה טובה מאוד, ושדרג באופן משמעותי בעיקר את תחום הכשרות מה שלא היה קודם.
אותו הדבר שמעתי בעבר על הגר"א בקשי דורון, ואלה דברים שסביר שקבוצת רבני שכונות לא יכולה לעשות.
דוקא בתחום הכשרות המצב היה מצויין מאוד. הרב שליזנגר רב של גילה היה אחראי בתחום, ורבים רבים היו אוכלים רבנות מהדרין בחלבי בזמנו.
הרב מחפוד בתקופתו היה אומר שאפשר לאכול במסעדות חלביות בהשגחת מהדרין י-ם.

דוקא בתחום הכשרות המצב היה מצויין מאוד. הרב שליזנגר רב של גיחלה היה אחראי בתחום, ורבים רבים היו אוכלים רבנות מהדרין בחלבי בזמנו.
הרב מחפוד בתקופתו היה אומר שאפשר לאכול במסעדות חלביות בהשגחת מהדרין י-ם.
זה לא בהכרח סותר שהרב עמאר שדרג, אבל אני לא מספיק בקי בפרטים רק שמעתי מהבקיאים

ובאופן כללי בתקופה שהרב שטרן היה הרב האשכנזי, הוא היה האחראי על הכשרות ולא הרב עמאר.

זה כבר מצחיק... (כלומר אם זה לא היה עצוב)
אולי זה מצחיק, אבל כך היא הוראת הגר"ש מחפוד.
ואם תשים לב כמה שאינם חשודים כתומכים בעמדותיי בד"כ עשו לי לייק ע"ז. כי בי-ם רבים הפסיק לאכול רבנות מהדרין אחר בחירת הרבנים הראשיים.

הגאון רבי דוד סופר שליט"א מביא את ספרו החדש 'הנץ החמה לקריאת שמע' על קריאת שמע, למרן הראשון לציון רבי דוד יוסף שליט"א.
1771416607088.png

נערך לאחרונה:
מתוך עיתון 'שחרית' הבוקר

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2026-02-22 135651.jpg
    צילום מסך 2026-02-22 135651.jpg
    107 קילובייט · צפיות: 60
דרך המלך
במלאות שנה לפטירת מרן הגאון הגדול חכם שלמה בן שמעון זצוק"ל חבר מועצת חכמי התורה התקיים עצרת זכרון לזכרו בבית מדרשו 'נווה יצחק' בבני ברק.
בהשתתפות מרן הראש"ל הגאון הגדול רבי דוד יוסף שליט"א, אחיו מרן הגה"צ רבי ניסים בן שמעון שליט"א, ראב"ד ב"ב מרן הגאון הגדול רבי מסעוד בן שמעון שליט"א, חתנו הגאון רבי חנוך כהן שליט"א ר"י 'באר התלמוד', הגר"מ אלחדד, בנו הגר"י בן שמעון והגר"ר בן שמעון ועוד רבנים וראשי ישיבות.

צילום: יצחק ורדי
1771874758775.png

הרבנים הראשיים לישראל, הראשון לציון הגאון הרב דוד יוסף ונשיא מועצת הרבנות הראשית הגאון הרב קלמן מאיר בר, שיגרו מכתב נוקב לשרת התחבורה מירי רגב. במכתבם מביעים הרבנים מחאה תקיפה נגד חילולי השבת המתוכננים במסגרת הפעלת מערך התחבורה הממשלתי במהלך יום השבת.
בפנייתם הבהירו הרבנים הראשיים כי המהלך המתוכנן על ידי רשויות המדינה מתבצע במצב שבו אין כל סכנה או חשש של פיקוח נפש המצדיק את העבודה ביום השבת. עוד הדגישו הרבנים בפני שרת התחבורה כי ההחלטה על הפעלת המערך התקבלה באופן חד צדדי, ללא כל התייעצות מקדימה או קבלת אישור הלכתי מהרבנות הראשית לישראל כמתבקש בסוגיות ציבוריות מעין אלו.

resize

אם יש למישהו את הפסק, נשמח שיעלה.

מפתיע

הרבנים הראשיים פסקו: חתונות בספירת העומר​

לאור המציאות הביטחונית המורכבת, הרבנים הראשיים לישראל פרסמו פסיקה הלכתית מיוחדת בנוגע לקיום חתונות
בשמחה.

קבצים מצורפים

הרבנים הראשיים לישראל, הראשון לציון הגאון הרב דוד יוסף ונשיא מועצת הרבנות הראשית הגאון הרב קלמן מאיר בר, שיגרו מכתב נוקב לשרת התחבורה מירי רגב. במכתבם מביעים הרבנים מחאה תקיפה נגד חילולי השבת המתוכננים במסגרת הפעלת מערך התחבורה הממשלתי במהלך יום השבת.
בפנייתם הבהירו הרבנים הראשיים כי המהלך המתוכנן על ידי רשויות המדינה מתבצע במצב שבו אין כל סכנה או חשש של פיקוח נפש המצדיק את העבודה ביום השבת. עוד הדגישו הרבנים בפני שרת התחבורה כי ההחלטה על הפעלת המערך התקבלה באופן חד צדדי, ללא כל התייעצות מקדימה או קבלת אישור הלכתי מהרבנות הראשית לישראל כמתבקש בסוגיות ציבוריות מעין אלו.

resize
שאפו לחברת אל על שהודיעו שבתור חברה יהודית הם לא עובדים בשבת, ולא יוציאו טיסות חילוץ בשבת.

לקראת יום ה-י"א חודש: במוצאי השבת הקרובה - פרשת 'כי תשא', ישא חתנו נאמן ביתו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל הגאון הרב ליאור כהן, ראש ישיבת 'מאור יוסף', משא זכרון מרכזי לכבודו ולזכרו של ראש הישיבה זצ"ל, במסגרת הרב המקדים לשיעור השבועי של הראש"ל הגר"ד יוסף, בבית המדרש 'יחוה דעת' בירושלים.

IMG-20260306-WA0013.jpg

1772909710849.png

שבוע טוב ומבורך!

מוזמנים להצטרף כעת לשידור החי - משיעורו של חתנא דבי נשיאה הגאון הרב ליאור כהן שליט"א, ראש ישיבת 'מאור יוסף', בבית המדרש 'יחוה דעת' - במסגרת הרב המקדים לשיעורו השבועי של הראשון לציון הגאון הגדול רבי דוד יוסף שליט"א. משא זכרון מרכזי - לקראת ציון יום האחד עשר חודש להסתלקותו של מרן רבנו ראש הישיבה זצוק"ל | צפו

ישראל כהן: לקראת ציון ה-אחד עשר חודש: חתנו נאמן ביתו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל הגאון הרב ליאור כהן, ר"י 'מאור יוסף', נשא הערב משא זכרון מרכזי לראש הישיבה זצ"ל בבית המדרש 'יחוה דעת', כרב המקדים לשיעור השבועי של הראש"ל הגר"ד יוסף - שפתח את השיעור בדברים על מרן זצ"ל. בשיעור חשף הגר"ל את המכתב ההלכתי האחרון שקבל הגר"מ, שהיה מכבוד הראש"ל.

1772917604044.png

הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף הגיע הערב לבית החולים 'הדסה' - עין כרם, שם ביקר את לוחמי צה"ל שנפצעו בתקריות הנ״ט והכטב״ם בלבנון. הראשון לציון חיזק את רוחם ובירך אותם ברפואה שלמה והחלמה מהירה. ועודד את משפחותיהם התומכות. לביקור התלווה פרופ׳ אלון פיקרסקי, מנהל האגף הכירורגי בבית החולים הדסה, ונציגי צה״ל.
1773084792562.png

מרן הראשל"צ הרב דוד יוסף שליט"א נצפה כעת בהלווית זקן הדיינים הגאון רבי משה טופיק זצ"ל

הראשון לציון הגאון הגדול הגאון רבי דוד יוסף על הפיגוע ברמת גן: "אני קורא לכל יהודי, להעתיר בתפילה ולעורר רחמי שמים מרובים על שלוחא דרבנן רב הפעלים גדליהו בן ישועה בתושח"י, ולומר פרק כ' בתהילים "יענך ביום צרה" וא-ל כביר לא ימאס תפילת רבים".

ראשי תחתית