שמעון טרבלסי
חבר בכיר
הרגישות והמחשבה של גדול"י לעמ"י בזמן מלחמה בהם...עצרת מרכזית
במחילה, אבל היכן אתה רואה את זה?הרגישות והמחשבה של גדול"י לעמ"י בזמן מלחמה בהם...
ועוד יותר מדהים חלק מגדול"י החכמים שליט"א שחתומים שם, תראו אותם בדר"כ בהפגנות ובעצרות תפילה קבועות נגד הגיוס, אבל זה לא סותר את הסדרי תפילה על החיילים שנמצאים שם-בקיצור גדלות...
כנראה שמרן הרב יצחק יוסף שליט"א מיסוד הגבורה...דעה אחת שתי גישות.
כנראה שמרן הרב יצחק יוסף שליט"א מיסוד הגבורה...
ומרן הראש"ל הרב דוד יוסף שליט"א מיסוד התפארת (כבוד)....
אמר להם: למי אתם קורין רבי רבי? - אמרו לו: לזה שמטייל אחריך. אמר להם: אם זה רבי - אל ירבו כמותו בישראל. - אמרו לו: מפני מה? - אמר להם: כך וכך עשה לי. - אמרו לו: אף על פי כן, מחול לו, שאדם גדול בתורה הוא. אמר להם: בשבילכם הריני מוחל לו. ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן.לעולם יהי אדם ענוותן כהלל ואל יהי קפדן כשמאי.
למה זכו בית הלל שנקבעה הלכה כמותן? שנוחין ועלובין היו. [ומכלל הן אתה שומע לאו].
אצל כל המשפחה, זה ברמות.בניחום אבלים אצל מרן הגאון הגדול רבי אליהו טופיק שליט"א ראש ישיבות 'באר יהודה'
אכן, אבל לא כ"כ ברור מה בדיוק הרב יצחק אומר, זה נחתך באמצע דבריו.דעה אחת שתי גישות.
זה כל הסירטון איך שהיהאכן, אבל לא כ"כ ברור מה בדיוק הרב יצחק אומר, זה נחתך באמצע דבריו.
לא טענתי שמישהו כאן חתך.זה כל הסירטון איך שהיה
רק אני מזדעזע מהסרטון הזה???? וכי מכלל הן אתה שומע לאו.... ה"י.
אבל אולי אני לא מבין כ"כ במידת התפארת..... בטח הרב ידידיה ימצא לנו את ביאור הענין התמוה....
אבל אולי אני לא מבין כ"כ במידת התפארת..... בטח הרב ידידיה ימצא לנו את ביאור הענין התמוה....
רק שיש שמזדעזעים משטויות ודקדוקי עניות, ואנו מעיקרי התורה....נו נו....
צריך קצת איזון,
אנחנו מזדעזעים כל שבוע מחדש,
גם לכם מגיע מדי פעם.
אודה ולא אבוש איני יודע איך עושים את זהואם אתה רוצה שהרב @ידידיה יענה, ראוי לתייג אותו...
יפה שאתה עוקב..... מחמם את הלב!כבודו מזדעזע הרבה...לכל מגיבי הפורום הנ"ל ברצוני לכתוב נקודה אחת, אף שאיני ראוי ואיני כדאי להוכיח בשער, מכל מקום אעצור מילין לא אוכל.
נפתח כאן אשכול שבעצם כל כוונתו למצוא ההעתקות של הילקוט יוסף מספרים אחרים, ואנוכי תמה ולא מאמין!!
הרי ללא כל ספק הרב יצחק יוסף הוא תלמיד חכם עצום שכל רז לא אניס ליה, ושקידתו בתורה היא שם דבר, ואני אומר זאת מידיעה מכמה אנשים קרובים אליו, ופעם סיפר לי הרב מנשה טופיק אביעזרי ר"י באר יצחק, שכשהיו שניהם צעירים בשנות העשרים, נפגשו בפארק מסויים, והרב יצחק לא עזב לרגע את הספר!!
ואם כך אני חושב שצריך זהירות יתירה בענין, וגם אם נניח שהרב יצחק לא מתנהג כך כלפי רבנים אחרים, זוהי זכותו מדובר...
וברוך ה' כל פעם לכיוון אחר...
חושבני שסדרת ספרים עבים שמופצת כאילו מה שכתוב בה זה הלכה למעשה, וכאילו זה מפרי עטו של המחבר, ובדרכי התעמולה הידועה מציגים את החתום בשער כמאן דאמר בענייני הלכה, וישנם מהמון העם שלא זכו לישב באהלה של תורה שמאמינים לזה וטועים ע"י זה - זה מה שנקרא 'עיקרי תורה'.רק שיש שמזדעזעים משטויות ודקדוקי עניות, ואנו מעיקרי התורה....
דבר ידוע הוא שיש את המחנה שמאידך זכה ללמוד בדרך הלימוד הנכונה עם החילוקים והפלפול וכו ומאידך גם אינו 'משתכנז', ויש את ציבור יראי ה'ודבר נוסף חבל שאתה מחלק זאת כשתי מחנות "לכם מגיע" כאילו יש כאן קבוצות...ה"י
ולעצם הזעזוע המזוייף שלך, מאז ומעולם גדולי ישראל קראו לחזק את העם בעניינים מסויים או אה"נ בתקופות מסויימות, והנסיון לייצר פה עניין בעייתי - גובל בביזוי תלמידי חכמים בצורה החמורה ביותר.רק אני מזדעזע מהסרטון הזה???? וכי מכלל הן אתה שומע לאו.... ה"י.
כמה שטויות אפשר לכתוב בתגובה אחת??? כמה???חושבני שסדרת ספרים עבים שמופצת כאילו מה שכתוב בה זה הלכה למעשה, וכאילו זה מפרי עטו של המחבר, ובדרכי התעמולה הידועה מציגים את החתום בשער כמאן דאמר בענייני הלכה, וישנם מהמון העם שלא זכו לישב באהלה של תורה שמאמינים לזה וטועים ע"י זה - זה מה שנקרא 'עיקרי תורה'.
אדם שאינו יודע ללמוד אינו ירא ה', וכפי שלימודנו חז"ל "לא עם הארץ חסיד" ולכן אינך יכול לחלק זאת לאדם שהוא למדן, וציבור ירא ה', אלא רק מי שלמדן יכול להיות שהוא ג"כ ירא ה', [אם כי אינו מוכרח כמובן].דבר ידוע הוא שיש את המחנה שמאידך זכה ללמוד בדרך הלימוד הנכונה עם החילוקים והפלפול וכו ומאידך גם אינו 'משתכנז', ויש את ציבור יראי ה'
לשמור שתי שבתות זה נקרא לחזק.... בשלמא לומר להקפיד ביתר מידה בשני שבתות מקובל הדבר אבל לדבר על שמירת שתי שבתות הוא דבר תמוה בעניי.ולעצם הזעזוע המזוייף שלך, מאז ומעולם גדולי ישראל קראו לחזק את העם בעניינים מסויים או אה"נ בתקופות מסויימות, והנסיון לייצר פה עניין בעייתי - גובל בביזוי תלמידי חכמים בצורה החמורה ביותר.
הרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום.אחרים עסקו בפולטיקה ובשאגת אריה, [ולא דיברו עם אביהם כעשר שנים ובאותו זמן היו חברותא שלו...לאלוקים פתרונים]....הוא כן נחשב מ"ד בעניני הלכה...אתמהה
אני בהחלט מסכים וגם יודע שהרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום והלוואי שאזכה ללמוד רבע מהזמן שהוא לומד!!!הרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום.
כמו שאתה אוהב להגיד "מידיעה".
אם באמת היה אכפת לך מכבוד תלמידי חכמים או היית מזדעזע מכבוד התורה לעולם לא היית כותב כזה משפט.
לדבר על שמירת שתי שבתות הוא דבר תמוה בעניי.
מאז ומעולם גדולי ישראל קראו לחזק את העם בעניינים מסויים או אה"נ בתקופות מסויימות, והנסיון לייצר פה עניין בעייתי - גובל בביזוי תלמידי חכמים בצורה החמורה ביותר.
טעית בכתובת... כנראה התכוונת לרב מרנן ורבנן.בתמונה של ת"ח שמותנו קטנה מאחיו הגדול תרתי משמע.
כמו שכתבתי אין שום זלזול ברב דוד בזה שהוא עסק בפולטיקה זו מציאות, כמו שהרב יעקב היה ח"כ ועסק מספר שנים מצומצם בפוליטיקה, וכמו שהרב אברהם היה בצבא, אין בזה שום זלזול, הם עשו עבודת קודש פוליטית!! אבל עם זאת אינו נחשב ללימוד תורה, ולכן יש לנו סולם ערכים שהפוסקי הלכה המקובלים בציבור הם רק אנשים שכל חייהם עסקו אך ורק בתורה, ולא בשום דבר אחר!! ועם כל ההערכה שיש לי לרב דוד, ובאמת שאני מעריך אותו וחושב שהוא אחד מגדולי הת"ח שיש לנו בדור זה, אבל להשוות זאת לאדם השקוע יומם וליל בתורה ולא פסיק פומיה מקטנות עם עצם היום הזה... זה קצת עוול.@האחרון שבעם אין טעם לרדת להשמצות אישיות ולביזוי ת"ח חמור בסגנון "עסקו בפוליטיקה" "שאגת אריה" "שאגות שלו" ועוד הבלים מעין זה שרק מעניקים כרטיס כניסה לגהינם VIP.
אנחנו אברכים מכובדים יראי שמים, אין טעם להתפלש בעפר.
אני יודע שגדולי הברי פלוגתא של הרב יצחק, מעריכים אותו בלא גבול, ואמנם אפשר לא להסכים איתו על הרבה דברים... אבל לבוא ולזלזל ביצירת חייו ולומר שהיא אינה שלו וכל מי שקרים כאלו... זה לא זלזול בת"ח זה הוצאת ש"ר הכי גדולה שיכולה להיות.עכשיו תרוץ לשאול למה אני מרשה לעצמי לחשוב שסדרת הספרים "ילקוט יוסף" לא ראוייה להיות ספר הלכה להמון העם? פשוט מאוד, תראה כמה תמיהות יש עליה, ואלו תמיהות מאוד מאוד בעייתיות שלדעתי ולדעת ציבור האברכים פשוט פוסלים את הספרים הנ"ל מלהיות ספרי הלכה ראויים. (לאברכים מתחילים זה יכול להיות בסדר להשתמש בזה מפעם לפעם בתור אנציקלופדיה הלכתית, אבל גם בזה יש כבר את אוצר החכמה וכדו שיותר מתקדמים ונוחים).
אני לא נכנס לרגע מי המחבר ומה זהותו ומה מספר הת"ז שלי, זה באמת לא מענייני, אני מדבר לגופו של עניין בלבד לעניין ספרים אלו ושאר דרשות / עלונים / קונטרסים שלו, שעליהם אין לסמוך, כידוע.