עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ראש פינה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
באנר
עצרת מרכזית

קבצים מצורפים

• ANMP1072.jpg
    ANMP1072.jpg
    893.1 קילובייט · צפיות: 36
עצרת מרכזית
הרגישות והמחשבה של גדול"י לעמ"י בזמן מלחמה בהם...
ועוד יותר מדהים חלק מגדול"י החכמים שליט"א שחתומים שם, תראו אותם בדר"כ בהפגנות ובעצרות תפילה קבועות נגד הגיוס, אבל זה לא סותר את הסדרי תפילה על החיילים שנמצאים שם-בקיצור גדלות...

הרגישות והמחשבה של גדול"י לעמ"י בזמן מלחמה בהם...
ועוד יותר מדהים חלק מגדול"י החכמים שליט"א שחתומים שם, תראו אותם בדר"כ בהפגנות ובעצרות תפילה קבועות נגד הגיוס, אבל זה לא סותר את הסדרי תפילה על החיילים שנמצאים שם-בקיצור גדלות...
במחילה, אבל היכן אתה רואה את זה?

כנראה שמרן הרב יצחק יוסף שליט"א מיסוד הגבורה...
ומרן הראש"ל הרב דוד יוסף שליט"א מיסוד התפארת (כבוד)....

לעולם יהי אדם ענוותן כהלל ואל יהי קפדן כשמאי.
למה זכו בית הלל שנקבעה הלכה כמותן? שנוחין ועלובין היו. [ומכלל הן אתה שומע לאו].

לעולם יהי אדם ענוותן כהלל ואל יהי קפדן כשמאי.
למה זכו בית הלל שנקבעה הלכה כמותן? שנוחין ועלובין היו. [ומכלל הן אתה שומע לאו].
אמר להם: למי אתם קורין רבי רבי? - אמרו לו: לזה שמטייל אחריך. אמר להם: אם זה רבי - אל ירבו כמותו בישראל. - אמרו לו: מפני מה? - אמר להם: כך וכך עשה לי. - אמרו לו: אף על פי כן, מחול לו, שאדם גדול בתורה הוא. אמר להם: בשבילכם הריני מוחל לו. ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן.
מיד נכנס רבי שמעון בן אלעזר ודרש: לעולם יהא אדם רך כקנה ואל יהא קשה כארז, ולפיכך זכה קנה ליטול הימנה קולמוס לכתוב בו ספר תורה תפילין ומזוזות...

מידת הגבורה אין משמעותה קפדנות
ומי שחושב שמרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א קפדן אינו יודע מהי קפדנות או שאינו שמכירו....

דרך אגב לפי החפץ חיים אין משום לשוה"ר אם אומר על מישהו שהוא קפדן....

רק אני מזדעזע מהסרטון הזה???? וכי מכלל הן אתה שומע לאו.... ה"י.
אבל אולי אני לא מבין כ"כ במידת התפארת..... בטח הרב ידידיה ימצא לנו את ביאור הענין התמוה....
כבודו מזדעזע הרבה...
וברוך ה' כל פעם לכיוון אחר...

אבל אולי אני לא מבין כ"כ במידת התפארת..... בטח הרב ידידיה ימצא לנו את ביאור הענין התמוה....

נו נו....

צריך קצת איזון,

אנחנו מזדעזעים כל שבוע מחדש,

גם לכם מגיע מדי פעם.

ואם אתה רוצה שהרב @ידידיה יענה, ראוי לתייג אותו...

נו נו....

צריך קצת איזון,

אנחנו מזדעזעים כל שבוע מחדש,

גם לכם מגיע מדי פעם.
רק שיש שמזדעזעים משטויות ודקדוקי עניות, ואנו מעיקרי התורה....
ודבר נוסף חבל שאתה מחלק זאת כשתי מחנות "לכם מגיע" כאילו יש כאן קבוצות...ה"י
ואם אתה רוצה שהרב @ידידיה יענה, ראוי לתייג אותו...
אודה ולא אבוש איני יודע איך עושים את זה

כבודו מזדעזע הרבה...
וברוך ה' כל פעם לכיוון אחר...
יפה שאתה עוקב..... מחמם את הלב!

רק שיש שמזדעזעים משטויות ודקדוקי עניות, ואנו מעיקרי התורה....
חושבני שסדרת ספרים עבים שמופצת כאילו מה שכתוב בה זה הלכה למעשה, וכאילו זה מפרי עטו של המחבר, ובדרכי התעמולה הידועה מציגים את החתום בשער כמאן דאמר בענייני הלכה, וישנם מהמון העם שלא זכו לישב באהלה של תורה שמאמינים לזה וטועים ע"י זה - זה מה שנקרא 'עיקרי תורה'.
ודבר נוסף חבל שאתה מחלק זאת כשתי מחנות "לכם מגיע" כאילו יש כאן קבוצות...ה"י
דבר ידוע הוא שיש את המחנה שמאידך זכה ללמוד בדרך הלימוד הנכונה עם החילוקים והפלפול וכו ומאידך גם אינו 'משתכנז', ויש את ציבור יראי ה'

ולעצם הזעזוע המזוייף שלך, מאז ומעולם גדולי ישראל קראו לחזק את העם בעניינים מסויים או אה"נ בתקופות מסויימות, והנסיון לייצר פה עניין בעייתי - גובל בביזוי תלמידי חכמים בצורה החמורה ביותר.

חושבני שסדרת ספרים עבים שמופצת כאילו מה שכתוב בה זה הלכה למעשה, וכאילו זה מפרי עטו של המחבר, ובדרכי התעמולה הידועה מציגים את החתום בשער כמאן דאמר בענייני הלכה, וישנם מהמון העם שלא זכו לישב באהלה של תורה שמאמינים לזה וטועים ע"י זה - זה מה שנקרא 'עיקרי תורה'.
כמה שטויות אפשר לכתוב בתגובה אחת??? כמה???

ראשית אני מוחה על כבוד התורה שאתה זבוב קטן שאינך יודע אפי' עשירית האחוז ממה שאותו "חתום בשער" כלשונוך עפ"ל, יודע, וברור לי שאת ההתמדה של אותו חתום בשער אינך מכיר, ובאוזני שמעתי ממשגיח ישיבת חזו"ע הרב סימן טוב זצ"ל, שסיפר באיזה הזדמנות על ההתמדה שלו והשקיעות שלו בתורה, ואתה מרשה לעצמך לומר שאינו מ"ד בעניני הלכה, ומענין שאתה כן מוכן לקבל שת"ח אחר שאני באמת מעריך אותו, אבל בזמן שהרב יצחק ישב ועסק בתורה בלא הרף והוציא ספר אחר ספר עוד בחיי אביו, אחרים עסקו בפולטיקה ובשאגת אריה, [ולא דיברו עם אביהם כעשר שנים ובאותו זמן היו חברותא שלו...לאלוקים פתרונים]....הוא כן נחשב מ"ד בעניני הלכה...אתמהה
דבר ידוע הוא שיש את המחנה שמאידך זכה ללמוד בדרך הלימוד הנכונה עם החילוקים והפלפול וכו ומאידך גם אינו 'משתכנז', ויש את ציבור יראי ה'
אדם שאינו יודע ללמוד אינו ירא ה', וכפי שלימודנו חז"ל "לא עם הארץ חסיד" ולכן אינך יכול לחלק זאת לאדם שהוא למדן, וציבור ירא ה', אלא רק מי שלמדן יכול להיות שהוא ג"כ ירא ה', [אם כי אינו מוכרח כמובן].

ולעצם הזעזוע המזוייף שלך, מאז ומעולם גדולי ישראל קראו לחזק את העם בעניינים מסויים או אה"נ בתקופות מסויימות, והנסיון לייצר פה עניין בעייתי - גובל בביזוי תלמידי חכמים בצורה החמורה ביותר.
לשמור שתי שבתות זה נקרא לחזק.... בשלמא לומר להקפיד ביתר מידה בשני שבתות מקובל הדבר אבל לדבר על שמירת שתי שבתות הוא דבר תמוה בעניי.
ולגבי מה שאמרת לגבי ביזוי ת"ח טול קורה מבין עינך לגבי מה שכתבת על הרב יצחק יוסף ואח"כ תוכיח אחרים...

אחרים עסקו בפולטיקה ובשאגת אריה, [ולא דיברו עם אביהם כעשר שנים ובאותו זמן היו חברותא שלו...לאלוקים פתרונים]....הוא כן נחשב מ"ד בעניני הלכה...אתמהה
הרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום.
אכן למד בחברותא עם אבא שלו.
שני הדברים הם כמו שאתה אוהב להגיד "מידיעה".
אם באמת היה אכפת לך מכבוד תלמידי חכמים או היית מזדעזע מכבוד התורה לעולם לא היית כותב כזה משפט.

הרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום.
כמו שאתה אוהב להגיד "מידיעה".
אם באמת היה אכפת לך מכבוד תלמידי חכמים או היית מזדעזע מכבוד התורה לעולם לא היית כותב כזה משפט.
אני בהחלט מסכים וגם יודע שהרב דוד יוסף הוא מתמיד עצום והלוואי שאזכה ללמוד רבע מהזמן שהוא לומד!!!
אולם הדבר ידוע, וכל ילד גדל עם הסרטים של אני מאשים ושם אפשר לראות כמה הרב דוד יוסף היה מעורב בכל עצרת ועצרת, כמובן שזו הייתה עבודת קודש מבחינתו ומבחינת אביו אבל סו"ס זה לא נקרא ללמוד....
כולם מכירים ג"כ את האוהלים שהקימו מתחת לביתו של אריה בזמן המפלגה שהקימו כ"ר, והשאגות שלו "בוגד" עד היום מהדהדות ברחבי השכונה!!
ועיקר התמיהה שלי היא לא על הרב דוד כמו שאמרתי כי הוא כמובן עשה עבודת קודש ולא היה מי שיעשה זאת, אלא התמיהה היא עליך שאתה מזלזל בלי סוף ברב יצחק בגלל שהוא לא אוהב את הרבנים שלך, בו בזמן שאתה מתהדר בתמונה של ת"ח שמותנו קטנה מאחיו הגדול תרתי משמע.
וסתם לידיעתך גם כרכי הל"ב הרא' עד הלכות שבת נכתבו ע"י צוות אברכים, אתה יכול להסתכל במהדורות הישנות ולראות את שמות האברכים שהיו חלק מההוצאה, כמובן בהוצאה החדשה השמיטו דבר זה...

@האחרון שבעם אין טעם לרדת להשמצות אישיות ולביזוי ת"ח חמור בסגנון "עסקו בפוליטיקה" "שאגת אריה" "שאגות שלו" ועוד הבלים מעין זה שרק מעניקים כרטיס כניסה לגהינם VIP.
אנחנו אברכים מכובדים יראי שמים, אין טעם להתפלש בעפר.

עכשיו תרוץ לשאול למה אני מרשה לעצמי לחשוב שסדרת הספרים "ילקוט יוסף" לא ראוייה להיות ספר הלכה להמון העם? פשוט מאוד, תראה כמה תמיהות יש עליה, ואלו תמיהות מאוד מאוד בעייתיות שלדעתי ולדעת ציבור האברכים פשוט פוסלים את הספרים הנ"ל מלהיות ספרי הלכה ראויים. (לאברכים מתחילים זה יכול להיות בסדר להשתמש בזה מפעם לפעם בתור אנציקלופדיה הלכתית, אבל גם בזה יש כבר את אוצר החכמה וכדו שיותר מתקדמים ונוחים).

אני לא נכנס לרגע מי המחבר ומה זהותו ומה מספר הת"ז שלי, זה באמת לא מענייני, אני מדבר לגופו של עניין בלבד לעניין ספרים אלו ושאר דרשות / עלונים / קונטרסים שלו, שעליהם אין לסמוך, כידוע.

בתמונה של ת"ח שמותנו קטנה מאחיו הגדול תרתי משמע.
טעית בכתובת... כנראה התכוונת לרב מרנן ורבנן.
אבל מה הפשט "תרתי משמע" ?
באיזה שני דברים מותנו קטנה מאחיו [ביטוי שלא הכרתי אני מודה...]
ומנין ?
ואיך מודדים זאת ?

@האחרון שבעם אין טעם לרדת להשמצות אישיות ולביזוי ת"ח חמור בסגנון "עסקו בפוליטיקה" "שאגת אריה" "שאגות שלו" ועוד הבלים מעין זה שרק מעניקים כרטיס כניסה לגהינם VIP.
אנחנו אברכים מכובדים יראי שמים, אין טעם להתפלש בעפר.
כמו שכתבתי אין שום זלזול ברב דוד בזה שהוא עסק בפולטיקה זו מציאות, כמו שהרב יעקב היה ח"כ ועסק מספר שנים מצומצם בפוליטיקה, וכמו שהרב אברהם היה בצבא, אין בזה שום זלזול, הם עשו עבודת קודש פוליטית!! אבל עם זאת אינו נחשב ללימוד תורה, ולכן יש לנו סולם ערכים שהפוסקי הלכה המקובלים בציבור הם רק אנשים שכל חייהם עסקו אך ורק בתורה, ולא בשום דבר אחר!! ועם כל ההערכה שיש לי לרב דוד, ובאמת שאני מעריך אותו וחושב שהוא אחד מגדולי הת"ח שיש לנו בדור זה, אבל להשוות זאת לאדם השקוע יומם וליל בתורה ולא פסיק פומיה מקטנות עם עצם היום הזה... זה קצת עוול.
עכשיו תרוץ לשאול למה אני מרשה לעצמי לחשוב שסדרת הספרים "ילקוט יוסף" לא ראוייה להיות ספר הלכה להמון העם? פשוט מאוד, תראה כמה תמיהות יש עליה, ואלו תמיהות מאוד מאוד בעייתיות שלדעתי ולדעת ציבור האברכים פשוט פוסלים את הספרים הנ"ל מלהיות ספרי הלכה ראויים. (לאברכים מתחילים זה יכול להיות בסדר להשתמש בזה מפעם לפעם בתור אנציקלופדיה הלכתית, אבל גם בזה יש כבר את אוצר החכמה וכדו שיותר מתקדמים ונוחים).

אני לא נכנס לרגע מי המחבר ומה זהותו ומה מספר הת"ז שלי, זה באמת לא מענייני, אני מדבר לגופו של עניין בלבד לעניין ספרים אלו ושאר דרשות / עלונים / קונטרסים שלו, שעליהם אין לסמוך, כידוע.
אני יודע שגדולי הברי פלוגתא של הרב יצחק, מעריכים אותו בלא גבול, ואמנם אפשר לא להסכים איתו על הרבה דברים... אבל לבוא ולזלזל ביצירת חייו ולומר שהיא אינה שלו וכל מי שקרים כאלו... זה לא זלזול בת"ח זה הוצאת ש"ר הכי גדולה שיכולה להיות.
וכל התמיהות שיש עליו מההעתקות כבר השבנו על זה בכמה מקומות ואין בזה כל תמיהה למי שרוצה באמת להבין ולא להתריס....שאר קושיות ושאלות יש על כל ספר...
אני מכיר הרבה אברכים חשובים שהם ת"ח ולא "מתחילים" שסומכים על הספר ילקו"י בעניים עצומות אז אל תכתוב דברים בשם "ציבור האברכים" בלא שום בסיס..וגם אם אתה מכיר כמה אברכים כמוך זה לא אומר שזה ציבור האברכים...

ראשי תחתית