עדכונים מבית הרב אברהם סלים שליט"א

באנר תרומה
דבר אחד ברור, זה לא מעניין כלל את גאון ישראל רבינו דב לנדו שליט"א.
אם כבר דיברנו, סיפר לי חבר, שבנו לומד בחברון ורצה לצאת מתוך כל הקלחת המעושה ויצא ללמוד בישיבה בשוויץ, שם הרגיש מעין עולם הבא וניתוק מכל תחלואי הדור העכשווי, אך לפתע הנייעס הגיע אליהם, כאשר גדולי הדור ביקרו במדינה במסגרת הצלת קרן עולם התורה. ובסיטואציה זו זכו הבחורים לישב כחברים לספסל עם גאון ישראל שליט"א, ואף אכלו עמו ארוחת בוקר, והנה אחד המשב"קים שלא התרגל למצב, ניסה לחצוץ בין הרב לבין הבחורים ועשה כמה פוזות השמורות ליודעי חן, ומיד כשקלטה עין בעה"ב דבר זה, הרעים בקולו אל המשב"קים אני בעל הבית צא מיד החוצה, את השטויות האלה תעשה בישראל לא כאן!

שנינו יודעים שלא אז מה ההיתממות...
אני לא יודע בן כמה כת"ר וכמה מעורב בהלך הרוח של הבחורים הצעירים היום.
לי ברור שהיו שרים לו את זה בוודאי ובוודאי במעמדו הנוכחי כמנהיג עולם התורה הספרדי שמקובל ומתואם לגמרי עם גדוה"ת הליטאים, גם בפוניבז' ובחברון ובבית מתתיהו היו שרים לו ונוהגים בו כל מיני גינוני כבוד.
ובאמת איזה סיבה שלא ?
כת"ר סבור שהבחור הליטאי הממוצע שהיה שר ונוהג כבוד בהגר"ב ויסבקר או בהגר"י רוזן בדיוק כך, סבור שהגרא"ס פחות מהם?

בסלבודקא בוודאי ובוודאי ישירו כן להגרא"ס אם יבוא לומר שם שיעור, איזו שאלה.
מה שכן - אני לא מאמין שאחרי שהגרא"ס ימסור שיעור בסלבודקא [אם ימצא לנכון] יכתוב אברך חשוב ליטאי בפורום שכן "מעניין אם במאור התורה היו שרים כן למרן הגרד"ל", זה לא היה קורה.
בודאי שישירו כן (לאורו נלך...) להגראי"ס בסלבודקה, אבל גם ודאי שלא יתנו לו למסור שיעור בסלבודקה, ולכן גם לא ישירו לו.
די לתמימות.

לא יכול להיות, הרב יעקב עדס הוא מראשי הלוחמים נגד חוק הגיוס.
כת"ר יעיין בהסרטות שהעלו כאן רואים אותו בבירור וגם שומעים אותו משוחח עם הגרד"ל.
בודאי שישירו כן (לאורו נלך...) להגראי"ס בסלבודקה, אבל גם ודאי שלא יתנו לו למסור שיעור בסלבודקה, ולכן גם לא ישירו לו.
די לתמימות.
למה לא יתנו לו ? הם לא מסוכסכים אתו אלא עם רבינו חכם עובדיה.
יתירה מזו גם אילו חכם שלום ע"ה היה חי עימנו והיה מוצא לנכון לחזק את הגרד"ל, או לבא לישיבתו לומר דברי חיזוק יתכן מאוד שהיו מקבלים אותו בשמחה, ואם היה מגיע אין לי ספק שהבחורים היו שרים וכו' ונוהגים בו כבוד רב. [רק שחכם שלום היה נוזף בהם אבל זה כבר עניין אחר...]

ישראל כהן: לאורו נסע ונלך: ראשי ישיבת 'מאור התורה' יחד עם מאות תלמידי הישיבה בריקוד לכבודו של ראש הישיבה הגר"ד לנדו בסיום משאו ההיסטורי בהיכל הישיבה.
רואים בתיעוד הנ"ל את הרב עדס מדבר עם הגר"ד, מעניין מה דיבר איתו? מה ששומעים - שלחנו.... לרב, יש שם הרבה...??

רואים בתיעוד הנ"ל את הרב עדס מדבר עם הגר"ד, מעניין מה דיבר איתו? מה ששומעים - שלחנו.... לרב, יש שם הרבה...??
תשכיל ותבין, שגם אם רב מסוים - גדול ככל שיהיה
מביע את דעתו בענין השייך לגדולי ישראל בלבד
אף הוא מבין שדעתוו למעשה איננה רלוונטית, ורק גדולי ישראל הם המחליטים
וזה מה שבא הגר"י עדס להביע בהופעתו זו

לתשומת לב כמה רבנים שלא מוכנים לקבל ע"ע את מרות גדולי ישראל
הנושאים בעול הציבור, ומקבלים את ההחלטות באחריות רבה
בלי פופוליזם זול וילדותי

בלי לפקפק על גדלותו ומנהיגותו של הגר"ד, קצת נראה לי חריג שתלמידי רה"י הגרא"ס מנהיג בני התורה הספרדים שרים למנהיג הציבור הליטאי לאורו נלך...
אנו לא אחראים על ההנהגה אלא ה' מחליט מי מנהיג וכמה ואיך והוא קבע את גבולות הגיזרה של הנהגתו של מרן הרב סלים והגיע הזמן לקבל את זה שלנו הציבור הספרדי הוא שם בהנהגה גדול בישראל שאינו מקובל על כלל הציבור כמנהיג בשונה ממרן הרב לנדו והמילה האחרונה לרוב לא שלו, יכול להיות שאנו כציבור חזקים יותר, מחוברים יותר, לא נצרכים לגדול המנהיגים בדור...

היות ואנו ציבור כנה הם איננו מתכחשים למציאות, חוץ ממעלתנו לתת את הכבוד הראוי לכל גדול בישראל כפי המקום שראוי לו

ועל הערכים הללו אנו לא מוותרים גם אם במק"א לא יתנהגו כמותינו.

תשכיל ותבין, שגם אם רב מסוים - גדול ככל שיהיה
מביע את דעתו בענין השייך לגדולי ישראל בלבד
אף הוא מבין שדעתוו למעשה איננה רלוונטית, ורק גדולי ישראל הם המחליטים
וזה מה שבא הגר"י עדס להביע בהופעתו זו

לתשומת לב כמה רבנים שלא מוכנים לקבל ע"ע את מרות גדולי ישראל
בלי פופוליזם זול וילדותי
לא נראה לי שמהיום והלאה
הרב עדס יהיה בעד החוק
הוא בא לשמוע את ר' דב
כיון שהוא שנים רבות מדבר עם ר' דב בלימוד
וגדול בתורה מגיע למסור שיעור
ר' יעקב בא לשמוע
ואל תשכח שהגר''ד הוא מאחרוני תלמידי החזו''א ומגדולי הבקיאים בתורתו
אבל זה לא ישנה את דעתו בענין הגיוס כלל.

הבנתי שהיה בעיות בכניסה היה מי שלא נתן לו להיכנס וכו', מישהו שיהיה במקום יכול לספר מה היה?
לא היה לו חצי טרפעיק לתת לשומר ועלה לגג ושמע דרך הארובה.

לא רואה.
במי מדובר איזה הרב יעקב עדס, הבן של הגר"י ראש ישיבת קול יעקב?.
אכן
image (23).png
image (24).png
IMG-20251130-WA0390.jpg

לא יכול להיות, הרב יעקב עדס הוא מראשי הלוחמים נגד חוק הגיוס.
הוא מביע את דעתו מה נכון לעשות.
אבל גם הוא מבין שהגרד"ל והגרא"ס הם

ורק ראוי להזכיר כאן, כי בעוד שיש רבים שמדברים נגד החוק ועל כך שזה יגרום חורבן לישיבות וכו', מי שבפועל טורח כל העת על גיוס הכספים האסטרונומי בכל רחבי תבל, עבור החזקת הישיבות מכלל המגזרים והעדות שלא יתמוטטו חלילה, אלו גדולי ישראל הנ"ל יחד עם הגרמ"ה הירש, הגר"י הלל ודעימם.

רק לחשוב לו חלילה לא היתה מוקמת הקרן הנ"ל, כמה ישיבות וכוללים היו נסגרים בשנה האחרונה, ה' יצלינו.

הבנתי שהיה בעיות בכניסה היה מי שלא נתן לו להיכנס וכו', מישהו שיהיה במקום יכול לספר מה היה?
צריך להיות עם אומץ לא לתת לו להכנס.
וחזקה עליו שיצליח להגיע למקום שרוצה להגיע.

ורק ראוי להזכיר כאן, כי בעוד שיש רבים שמדברים נגד החוק ועל כך שזה יגרום חורבן לישיבות וכו', מי שבפועל טורח כל העת על גיוס הכספים האסטרונומי בכל רחבי תבל, עבור החזקת הישיבות מכלל המגזרים והעדות שלא יתמוטטו חלילה, אלו גדולי ישראל הנ"ל יחד עם הגרמ"ה הירש, הגר"י הלל ודעימם.
כואב הלב לשמוע על אחד מראשי הישיבות לשעבר שמחבל במלאכת איסוף הכספים מטעמי כבוד וגאוה.
אוי לאותה בושה אוי לאותה כלימה!

אינני בא ח"ו להרהר אחר דבריו
אך מה נעשה שכל העצורים עד היום הם מבני עדות המזרח
אמנם אין הסכמה על כך ח"ו אך המציאות לא יוכחש
וכבר נשאל הרב לנדו לפני עצרת המליון מדוע יוצאים רק עכשיו לעצרת? והשיב "שאלה טובה", "לא הסתדר".
אם זה אמיתי, זה מחריד.
הגר''ד הוא מאחרוני תלמידי החזו''א
לא מדוייק, היה אצלו פעמים ספורות, אך הוא מגדולי הבקיאים בתורתו.

ראשי תחתית