עדכונים מבית הרב אברהם סלים שליט"א

ראש הישיבת אהבת תורה -ויצמן הגאון רבי מיכאל ויצמן שליט״א ובנו רבי שמעון ויצמן שליט״א מראשי הישיבה בהתייעצות אצל מרן הגאון חכם אברהם סלים שליט״א בענייני הישיבה בעיר בית שמש.
1764020875692.png

מי יכול להפנות אותי למכתב שכתב מרן החזון עובדיה זי"ע למרן הרב סאלים שליט"א שיפשט את רמת שיעוריו וכו',?

גדול הדור קרוב לגיל 90 שעומד ומאזין ברוב קשב לילד קטן בן 10!

אכן מרנין לב,
אבל אלו מעשים שבכל יום, אצל גדולי התורה, בכל גיל, למי שמעט מכיר.
ובפשטות - זו תכונה אנושית סבירה - להתעניין בילדים.
בפרט אם לפני רגע הם נבחנו על ידך.

בקיצור: הפומפוזיות מיותרת.

אכן מרנין לב,

אכן!
דיברתי לגופה של תמונה זו, ולא על מניעיו (באם ישנם) של מי שכתב את מה שכתב.

אכן!
דיברתי לגופה של תמונה זו, ולא על מניעיו (באם ישנם) של מי שכתב את מה שכתב.
לא הבנת? הם לא מעונינים לפרגן ולראות משהו מיוחד במרן רה"י אלא להקטין... מסכנים, ד' ירחם עליהם שמעדיפים להיות דבוקים ב...

מקבץ שיעורי מרן רבינו רה"י שליט"א על מסכת יבמות
שנערכו ע"י בוגר הישיבה, וחולקו לבני הישיבה לקראת בין הזמנים

image
היכן ניתן להשיג את השיעורים הכללים של רה"י הגרא"ס שליט"א.

אכן מרנין לב,

אני מבין את טענתך, אבל כנראה שלא זכית להכיר את מרן רה"י
אם היית מכיר היית מבין שכשהוא עומד ומדבר עם ילד כזה, הוא באמת מסוגל לעמוד בשבילו במיוחד, לשמוע מה יש לו לטעון, ולהגיב לו בגובה העיניים באמת, כי הוא באמת לא נותן לפער הגילאים והמעמד להשפיע עליו..
מי שלא מכיר לעולם לא יבין..

וואו!
תמונה אחת מדהימה שמספרת יותר מאלף סיפורים, על גדלות וענווה בלתי נתפסת.
הצג קובץ מצורף 13317
מצטייני הת"ת באחיסמך עלו להתברך אצל חבר המועצת
תלמידי ת"ת 'סוכת דוד' שבשכונת אחיסמך בלוד – עלו להבחן ולהתברך אצל חבר המועצת הגר"א סאלים. תיעוד

לא הבנת? הם לא מעונינים לפרגן ולראות משהו מיוחד במרן רה"י אלא להקטין... מסכנים, ד' ירחם עליהם שמעדיפים להיות דבוקים ב...
אין לי שום קשר ל...
ואין לי שום דבר נגד הרב סלים.
אני בהחלט מעריך אותו כאחד ממנהיגי הציבור.
ההתפעלות מהמעשה ה'בלתי נתפס' שיהודי בן 90 מאיר פנים לילדים, ועוד יהודי ש-90 שנה מתקן את המידות שלו, מלאכותית בעיניי.
אפשר להביא את התמונה כמות שהיא, והיא מלאת מבע ומלאת חן.
הפומפוזיות הסינטטית - רק מקלקלת.

אני מבין את טענתך, אבל כנראה שלא זכית להכיר את מרן רה"י
אם היית מכיר היית מבין שכשהוא עומד ומדבר עם ילד כזה, הוא באמת מסוגל לעמוד בשבילו במיוחד, לשמוע מה יש לו לטעון, ולהגיב לו בגובה העיניים באמת, כי הוא באמת לא נותן לפער הגילאים והמעמד להשפיע עליו..
מי שלא מכיר לעולם לא יבין..

אופייני לכל יהודי חביב.

אופייני לכל יהודי חביב.
כמדומני שזה כבר לא

יכולת לכתוב גם כך: להיות 'גדול' ולהישאר 'חביב', זה מהמלאכות הקשות שבמקדש. סוף. מבלי להוסיף ולגרוע.
יש כאן כמה שכל מטרתם בפורום זה רק לנגח מישהו.
שפעם היתה קבוצה שניגחה את אבא שלו.

יש כאן כמה שכל מטרתם בפורום זה רק לנגח מישהו.
שפעם היתה קבוצה שניגחה את אבא שלו.

מלבד העובדה שאני לא רואה תועלת בכתיבת הדברים הללו כמעט בכל אשכול, הרי שהמציאות היא הפוכה - יש רב אחד שמנגח בכל הזדמנות את כולם, כולל את אחיו וכולל את תלמידיו ממשיכי דרכו (אם העזו לפסוק אחרת ממנו), ואלה ש"מנגחים" אותו כאן הם חלק קטן מנפגעי הרב הנ"ל, ואם היה חולק כדרכה של תורה ותו לא, לא היו נטפלים אליו כלל.

מלבד העובדה שאני לא רואה תועלת בכתיבת הדברים הללו כמעט בכל אשכול, הרי שהמציאות היא הפוכה - יש רב אחד שמנגח בכל הזדמנות את כולם, כולל את אחיו וכולל את תלמידיו ממשיכי דרכו (אם העזו לפסוק אחרת ממנו), ואלה ש"מנגחים" אותו כאן הם חלק קטן מנפגעי הרב הנ"ל, ואם היה חולק כדרכה של תורה ותו לא, לא היו נטפלים אליו כלל.
לא ידעתי שכותבים כאן רבנים שהוזכרו בשיעוריו וספריו, זה יותר שייך לאשכול האם רבותינו משתמשים באינטרנט

פעם ניסת לדבר עמו פא"פ?
כי אז תגלה שלא מצוי גדול בישראל שכך מתייחס לאנשים, צעירים ומבוגרים, ילדים ובחורים.
מציאות.
אני ניסתי לדבר גם עם גדולים אחרים - ובלשון המעטה היחס לא היה כך . . .

לא זכיתי להבין את הקשר בין מה שכתבת לבין מה שכתבתי.

אני באופן אישי גם נהנה לשמוע אותו מדבר, אבל מה לעשות, אלה שהוא מדבר עליהם נפגעים. ואי אפשר לקחת את הנרדף ולהפכו לרודף.

ראשי תחתית