עת שערי רצון
חבר מוביל
נשמע מעניין מאוד, יש תשובות על נ''ח לבחורים ספרדים, פאה נכרית, תיקון חצות, ועוד שלל נושאים
כגון ?להשיג בחנויות הספרים המובחרות ברחבי הארץ
לא יודע, זה מה ששלחו לי במייל..כגון ?
שמועה שמעתי, כי זו תשובה חלקית מהמקור, והשמיט רוב התשובה מטעמים השמורים עמובעניין פאה נכרית זה רק בדעת הבן איש חי ולא על הנושא בכללות [מעלה לאיסור]
למעשה בנותיו וכלותיו לובשותשמועה שמעתי, כי זו תשובה חלקית מהמקור, והשמיט רוב התשובה מטעמים השמורים עמו
ב"ה ההלכה נקבעת ע"י פוסקות ההלכה, ואפי' בלי שיורו, אלא ממעשה רב שלהם...למעשה בנותיו וכלותיו לובשות
חבל שלא למדת אגרות משה.ב"ה ההלכה נקבעת ע"י פוסקות ההלכה, ואפי' בלי שיורו, אלא ממעשה רב שלהם...
אז תוכיח גם מנכדותיו של מרן הגרע"י.חבל שלא למדת אגרות משה.
הרב יעקב הלל פסק לאסור?אז תוכיח גם מנכדותיו של מרן הגרע"י.
זה מה שכתבו כאן בשמו, ובתגובה הבאת את בנות משפחתו.הרב יעקב הלל פסק לאסור?
דרכך לא לקרוא את כל התגובות, ואז להגיב.זה מה שכתבו כאן בשמו, ובתגובה הבאת את בנות משפחתו.
רק בדעת הבן איש חי ולא על הנושא בכללות
שמועה שמעתי, כי זו תשובה חלקית מהמקור, והשמיט רוב התשובה מטעמים השמורים עמו
כשאדם לוקח חתן לבתו ויודע שהיא תלבש פאה כיוון שזה דרישתו, כנראה שהוא לא חושב שזה עבירה גדולה, או שהוא לפחות מקבל את זה שיש אנשים שחושבים אחרת ממנו ומותר להם לחשוב כךב"ה ההלכה נקבעת ע"י פוסקות ההלכה, ואפי' בלי שיורו, אלא ממעשה רב שלהם...
לא אני הבאתי.ובתגובה הבאת את בנות משפחתו.
ואגב, רעייתו שתחי' חובשת מטפחת.כשאדם לוקח חתן לבתו ויודע שהיא תלבש פאה כיוון שזה דרישתו, כנראה שהוא לא חושב שזה עבירה גדולה, או שהוא לפחות מקבל את זה שיש אנשים שחושבים אחרת ממנו ומותר להם לחשוב כך
כל דבריך נכונים חוץ ממהארבעה מילים האחרונות, הרב הלל מקבל את זה שרוב חכמי הדור חושבים אחרת ממנו, וזה לא מפריע לו שבני המשפחה שלו שייכים לציבור הזהואגב, רעייתו שתחי' חובשת מטפחת.
לדעתי הוא אוחז כמו רבים מפוסקי הדור, כי על אף שמעיקר הדין ראוי להחמיר בזה מ"מ כיון שהוא צורך השעה אין למחות ביד המקלים. ומוטב יהיו שוגגין ואל יהיו מזידין.
אני לא בטוח שזה רק זה, כי ודאי שרוב הפיאות היום חורגות מכללי ההלכה שקבעו כל גדולי הפוסקים, ואפ"ה רובם אינם ממחים ביד בני משפחותיהם ותלמידיהםכל דבריך נכונים חוץ ממהארבעה מילים האחרונות, הרב הלל מקבל את זה שרוב חכמי הדור חושבים אחרת ממנו, וזה לא מפריע לו שבני המשפחה שלו שייכים לציבור הזה
והוא כנראה לא חושב שעיקר ביאת האדם לעולם הוא כדי לידע שהפאה אסורה