עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

השי"ת עשה איתנו חסד עצום בפרסום ההקלטות הללו.
כך יכול כל אחד להתרשם באופן בלתי אמצעי מה הן עמדותיהם האמיתיות של הרבנים,
ולקבל תמונה מקיפה ואמיתית יותר על אופיים ואישיותם.
נאמרו בהקלטות הללו דברים סופר חשובים, שלי באופן אישי חידדו והבהירו על ליבם ומידתם של הרבנים המוקלטים, רבות.
למדנו משהו, ואת המסקנות נסיק.
אני חושב שהיום, יותר מאי פעם, יש לנו פריווילגיה אמיתית לדעת - מי אנו רוצים שיהיו רבותינו, וממי כדאי לנו לקבל תורה.

נאמרו בהקלטות הללו דברים סופר חשובים, שלי באופן אישי חידדו והבהירו על ליבם ומידתם של הרבנים המוקלטים, רבות.
אני חושב שהיום, יותר מאי פעם, יש לנו פריווילגיה אמיתית לדעת - מי אנו רוצים שיהיו רבותינו, וממי כדאי לנו לקבל תורה.
לא כ"כ צריך להגזים, רבנים בכל מקום ומקום קוראים לעמיתיהם בשמות משפחה.
לענ"ד המצב שפוליטקאי שולט ברבנים הוא חמור מאד וכבר עדיף שיהיו ב' מפלגות שרבנים שולטים בהם באמת מרביצי וש"ס (כי מה שנראה בנתיים לא נשא אותם הארץ לשבת יחדיו), די די א"א כבר לעצום עיניים לסתום אזניים ולהיות תמימים ולהמשיך להיות תמימים היתה את ההסרטה של מרן הגר"ע ואח"כ עוד הקלטות ועוד, אתם לא מבינים שהמצב בש"ס דהאידנא שונה לחלוטין מדגל התורה, לאף רב אין מספיק כוח לאיים ולכוף את הפוליטקאי, אם המצב בדגל שמרן הגר"ד לנדו בשניה מטיס את גפני לכל הרוחות ומעולם לא יצטרך את עזרתו להכניס את נכדו ל'חברון' או פוניבז' או בניין לישיבה או מיכשור רפואי מתקדם כולנו יודעים היטב מה המצב בש"ס הרבנים בכיס של הפוליטקאי ולא הוא בכיס שלהם, אני אישית הייתי מצביע ש"ס כל הזמן עד אחר פטירת מרנן הגר"ש כהן והגר"ש בעדני, אני בעד ההתפתחות הספרדית אבל אני חושב שהציבור של בני התורה חייב לדרוש שהפלגות שלו יתנהלו אך ורק עפ"י דעת תורה וזה לא המצב כיום נקודה!!

למי שבערך שלהם ושווה להם.
לא שמחבר ספרים נחמדים יקרא לענק העולם בתורה שכל רז לא אניס ליה, הגר"ד לנדו - כאילו היה ילד בגן.

שמעתי עכשיו, ואיני יודע סימוכין, שיש מקום לחשוש שההקלטות האלו ערוכות, וכבר היו דברים מעולם.

שמעתי עכשיו, ואיני יודע סימוכין, שיש מקום לחשוש שההקלטות האלו ערוכות, וכבר היו דברים מעולם.
הלוואי וזה כך, גם אם לצערנו זה לא נכון דבר אחד ברור הרב יצחק יוסף שליט"א הוא גדול בישראל ות"ח עצמאי שלא מפחד להביע דעתו ברבים ובצורה פומבית ומשום מה הוא החליט לא לדבר בקול בפני ציבור ולומר את מה שהוא אמר, כי הוא סבור שאנחנו לא צריכים לשמוע את זה ולא צריכים לדעת מזה
רק שיש ארורים ("מכה רעהו בסתר") שבלי אכפתיות מחילול השם ונזק נגע המחלוקת החליטו לפרסם את זה בקול
ויש עוד כאלו שאוחזים שהם תלמידיו (ראיתי בפורום השכן) שיוצאים בקול זעקה ברוב חוצפה בואו נוקיע אותם ונחזיר לשוליים, מעבר לעובדה שמדובר בגדולי ישראל אחרים שהיום עושים מהפיכה נוראית שמרן הגרע"י שמח למעלה רגע אתם כ"כ מקטינים את הרב שלכם מרן הרב יצחק, שלא הורה לציבור לעשות כך גם אם הוא חושב כך, אתם יותר חכמים ממנו הוא לא יצא עם הצהרות לציבור, אתם מקטינים אותו וחושבים שהוא מפחד, טענות של כל מיני סיקרקים פגעו בכם, אני לא מבין את הסיפור הזה, חוץ מהגיחוך כאילו מישהו ממכם יחליט של מי תהיה ההנהגה זה בידי שמיים וה' יקבע מי יהיה נשיא מועצת ומי יהיה מנהיג הדור וכדו' .... ואמנם מגלגלים זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב, אתם רוצים להיות מהחייבים שעליכם יתגלגל פילוג כזה או אחר?! (בתקווה שלא)

אני חשבתי על זה כבר מעיקרא, זה מצוי ושכיח.
גם היום הישיבות נקראות ע"ש המשפחה של הראש ישיבה. ישיבת וולפסון, קפלן, לנדא, סורצקין, פינקל.
יכול להיות שזה התחיל עם השגחות הכשרות בתחילה אמרו הכשר הרב לנדא הרב רובין הרב מחפוד, הרב מוצפי. והיום, רובין, מחפוד וכו' ואפי' זה רשום באיטליז. וגם בשמות הרחובות.

הלוואי וזה כך, גם אם לצערנו זה לא נכון דבר אחד ברור הרב יצחק יוסף שליט"א הוא גדול בישראל ות"ח עצמאי שלא מפחד להביע דעתו ברבים ובצורה פומבית ומשום מה הוא החליט לא לדבר בקול בפני ציבור ולומר את מה שהוא אמר, כי הוא סבור שאנחנו לא צריכים לשמוע את זה ולא צריכים לדעת מזה
רק שיש ארורים ("מכה רעהו בסתר") שבלי אכפתיות מחילול השם ונזק נגע המחלוקת החליטו לפרסם את זה בקול
ויש עוד כאלו שאוחזים שהם תלמידיו (ראיתי בפורום השכן) שיוצאים בקול זעקה ברוב חוצפה בואו נוקיע אותם ונחזיר לשוליים, מעבר לעובדה שמדובר בגדולי ישראל אחרים שהיום עושים מהפיכה נוראית שמרן הגרע"י שמח למעלה רגע אתם כ"כ מקטינים את הרב שלכם מרן הרב יצחק, שלא הורה לציבור לעשות כך גם אם הוא חושב כך, אתם יותר חכמים ממנו הוא לא יצא עם הצהרות לציבור, אתם מקטינים אותו וחושבים שהוא מפחד, טענות של כל מיני סיקרקים פגעו בכם, אני לא מבין את הסיפור הזה, חוץ מהגיחוך כאילו מישהו ממכם יחליט של מי תהיה ההנהגה זה בידי שמיים וה' יקבע מי יהיה נשיא מועצת ומי יהיה מנהיג הדור וכדו' .... ואמנם מגלגלים זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב, אתם רוצים להיות מהחייבים שעליהם התגלגל פילוג כזה או אחר (בתקווה שלא)
יודעים צדיקים נפש בהמתם

ועוד משהו קטן בעניין הפייק התקשורתי של ההקלטות
בהקלטות שהיו היום מרן הגר"י יוסף שליט"א הרגיש לא מעורב בוועדה בראשות מרן הגר"ש בצלאל שליט"א ושאר ראשי הישיבות,
אבל הסיפור האמיתי שקרה אחרי זה ואת זה לא דאגו בתקשורת לספר שבמועצחה"ת היו קשובים לטענותיו שמעו את זה ומיד צירפו את בנו הגר"ע יוסף שליט"א ר"י אוהל יוסף והוא מעדכן קבוע את אביו יחד עם הגר"ח כהן שליט"א ר"י באר התלמוד..
וכל מי שלומד יודע בתחילה יש הו"א תהיות, קושיות, תמיהות ואח"ז המסקנא והבהירות, מתחילה מלחמה וויכוחים ואח"ז "את והב בסופה" אבל מה לעשות שהמפלגים השמיעו לנו רק את השלב הראשוני....

כולנו ראינו בסרטונים מהעצרת את הכבוד שרחשו הגאונים חברי המועצת אחד לשני....

למי שבערך שלהם ושווה להם.
לא שמחבר ספרים נחמדים יקרא לענק העולם בתורה שכל רז לא אניס ליה, הגר"ד לנדו - כאילו היה ילד בגן.
אוקיי, אבל הילקוט יוסף הוא הרבה מעבר ל'ספרים נחמדים', הוא הספר שרוב הציבור הספרדי רואה בו לכה"פ את אחד מספרי ההלכה המשמעותיים ביותר.

חסד עצום בחילול שמו הקדוש ותורתו הקדושה. מעניין.
בכל אופן, לעניין ההקלטות אלו ואחרות. לדעתי אין שום משמעות לשום כיוון בהקלטות והדלפות מתוך ביתו של רב איזה שיהיה. יש דברים שרב אומר בתוך בית כי הוא לא חושב שזה אמור להגיע לאוזן שלך והוא לא חושב שצריך לעשות מעשה על פי אותם דברים, ויש את הדברים שהוא אומר בציבור שזה מה שהוא חושב רלוונטי בשביל הציבור.
תפסיקו לעשות מגדולי ישראל כאילו ח"ו הם כאלו שרועדים מכל מילה של פוליטיקאי כזה או אחר.

מנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן בקול חי: ״הגר״י יוסף לא אמר שם שום דבר על דרעי. אלו דברים בין גדולי ישראל ומי אנחנו שנתערב וניתן פרשנות״ (חדשות הסקופים).​

אריה ארליך: המוטיבציה של יהודי יקר בחסידות חשובה להפיל את הממשלה היא לגיטימית לחלוטין. הדרך של הקלטות סתר שמבזים רבנים ומדרדרים את כבוד התורה - היא פחות לגיטימית. והיא בעיקר לא יעילה.

בכיר בחסידות מבהיר: אותו גורם שעלה והקליט את מרן הרב יצחק יוסף פועל מטעם עצמו והחסידות מתנערת ממעשיו.
ניכרים דברי אמת.​

אריה ארליך: המוטיבציה של יהודי יקר בחסידות חשובה להפיל את הממשלה היא לגיטימית לחלוטין. הדרך של הקלטות סתר שמבזים רבנים ומדרדרים את כבוד התורה - היא פחות לגיטימית. והיא בעיקר לא יעילה.

בכיר בחסידות מבהיר: אותו גורם שעלה והקליט את מרן הרב יצחק יוסף פועל מטעם עצמו והחסידות מתנערת ממעשיו.
ניכרים דברי אמת.
מזל שאנו לא ניזונים מהם, כזאת שפה רכה והתייפייפות מול חילול השם ונזק נוראי שא"א לתאר עם פוטנציאל מחלוקת בין היתר בגלל ניקים פה ואצל השכנים...

מנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן בקול חי: ״הגר״י יוסף לא אמר שם שום דבר על דרעי. אלו דברים בין גדולי ישראל ומי אנחנו שנתערב וניתן פרשנות״ (חדשות הסקופים).​
כפי שנאמר לא היה כלום ולא יהיה כלום.353433.jpg

מעניין מה דעתך על הקלטה נסתרת של אחד מגדולי הרבנים שאתה שמעת אותה ומכיר אותה. אם תרצה אזכיר לך באישי.

אשמח שתזכיר לי באישי, ואומר לך את דעתי.

האסטרטגיה לטמון ראש בחול ולהתעלם מההקלטה היא מביכה, על אחת כמה וכמה הטענה החדשה שההקלטה מזוייפת / ערוכה, כאשר גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה.

וכל מי שלומד יודע בתחילה יש הו"א תהיות, קושיות, תמיהות ואח"ז המסקנא והבהירות, מתחילה מלחמה וויכוחים ואח"ז "את והב בסופה" אבל מה לעשות שהמפלגים השמיעו לנו רק את השלב הראשוני....

בהקלטה הנ"ל הבעיה היא לא חילוקי דעות גרידא אלא רצון להקטין את מעמדם של גדולי הדור ולסלקם ממוקדי השליטה וההכרעה, כדי להכריע לבדו, בנוסף לזלזול עמוק באותם גדולים.

זאת כאשר למעשה מטרת כולם שווה ואין כאן אפילו חילוק בין ספרדים לאשכנזים, כולם רוצים פטור גורף לכל בני הישיבות והשאלה היא רק מה ניתן להשיג.

אוקיי, אבל הילקוט יוסף הוא הרבה מעבר ל'ספרים נחמדים', הוא הספר שרוב הציבור הספרדי רואה בו לכה"פ את אחד מספרי ההלכה המשמעותיים ביותר.

לא מיניה ולא מקצתיה, הציבור רואה בהגר"ע יוסף את אחד מפוסקי ההלכה המשמעותיים ביותר ומעריץ את גדלותו ובקיאותו, וזו הסיבה היחידה שהוא קונה ילקוט יוסף ומעיין בו - לדעת מה דעת הרב עובדיה.

ולכן לרוב האנשים אין נפק"מ אם מדובר בילקוט יוסף או הלכה ברורה, ואדרבה לאחר שיבושים מחרידים שנמצאו בילק"י כמו "תכלא דפזלון" - הלכה ברורה נתפס יותר אמין ומתקבל כמעתיק השמועה בשם הגר"ע יוסף.

לא מיניה ולא מקצתיה, הציבור רואה בהגר"ע יוסף את אחד מפוסקי ההלכה המשמעותיים ביותר ומעריץ את גדלותו ובקיאותו, וזו הסיבה היחידה שהוא קונה ילקוט יוסף ומעיין בו - לדעת מה דעת הרב עובדיה.

ולכן לרוב האנשים אין נפק"מ אם מדובר בילקוט יוסף או הלכה ברורה, ואדרבה לאחר שיבושים מחרידים שנמצאו בילק"י כמו "תכלא דפזלון" - הלכה ברורה נתפס יותר אמין ומתקבל כמעתיק השמועה בשם הגר"ע יוסף.
מעבר לכך שהלכה ברורה מלכתחילה יותר רציני ויותר ברמה, ומיועד גם לאברכים ותלמידי חכמים ולא רק לבעלי בתים לבין מנחה וערבית וכדומה. וגם בלי קשר לאביו הגדול זיע"א, הספר מלא וגדוש ממרן שליט"א ומתורתו שלו. כידוע.

זה מבט שמתאים לצופה מן החוץ, ואולי באמת אתה אשכנזי מצאצאי האדר"ת.
בציבור הספרדי פנימה - הילקוט ומחברו רחוקים מאוד מאוד מלהיות בקונצנזוס. בלשון המעטה.

זה מבט שמתאים לצופה מן החוץ, ואולי באמת אתה אשכנזי מצאצאי האדר"ת.
בציבור הספרדי פנימה - הילקוט ומחברו רחוקים מאוד מאוד מלהיות בקונצנזוס. בלשון המעטה.
חסל סדר בלבולי מח והכחשת המציאות!

יעשה כבודו סקר בעולם התורה ובהיכלי הכוללים והישיבות הספרדים

ויראה שתלי"ת בכל הארץ יצא קוום, וברוב ככל הכוללים והישיבות נמצאים ספרי הילקו"י בלויים משימוש!

רקרק הילקו"י האחרון על ברכות נמכר כבר בלמעלה מ-40,000 עותקים בתוך חודשיים!

חסל סדר בלבולי מח והכחשת המציאות!

יעשה כבודו סקר בעולם התורה ובהיכלי הכוללים והישיבות הספרדים

ויראה שתלי"ת בכל הארץ יצא קוום, וברוב ככל הכוללים והישיבות נמצאים ספרי הילקו"י בלויים משימוש!

רקרק הילקו"י האחרון על ברכות נמכר כבר בלמעלה מ-40,000 עותקים בתוך חודשיים!

אכן, גם לי בספריה יש ילקוט יוסף ואני ממשמש בו תדיר. אך זה מחמת שאני רוצה לדעת מה דעת הרב עובדיה, לא מילתא דבדיחותא של תכלא דפזלון.

לדוגמא, על החידוש של הרב יצחק יוסף שמותר לחמם מים שהורתחו, לא אסמוך.

אכן, גם לי בספריה יש ילקוט יוסף ואני ממשמש בו תדיר. אך זה מחמת שאני רוצה לדעת מה דעת הרב עובדיה, לא מילתא דבדיחותא של תכלא דפזלון.

לדוגמא, על החידוש של הרב יצחק יוסף שמותר לחמם מים שהורתחו, לא אסמוך.
וגם על איסורו של הרב עובדיה בפאה נוכרית אינך סומך!
זה לא קשור לפסקי הלכה ספציפים.
האם כל הלכה בילקו"י שאינה מהרב עובדיה אינך סומך?!

אין שום קשר לפאה, שאתה משתדל לדחוף בכל אשכול כשנגמרים לך המילים לגופו של ענין.

ועל איסור לא שייך לומר "סומך".

הסברתי שאני מחזיק בבית ומעיין בילקוט יוסף כדי לדעת מה דעת הרב עובדיה ותו לא.

אין שום קשר לפאה, שאתה משתדל לדחוף בכל אשכול כשנגמרים לך המילים לגופו של ענין.

ועל איסור לא שייך לומר "סומך".

הסברתי שאני מחזיק בבית ומעיין בילקוט יוסף כדי לדעת מה דעת הרב עובדיה ותו לא.
ועל זה שאלתי האם כל מקום שאין בילקו"י ציון לדברי אביו, אינך סומך על הלכה זו?!

ראשי תחתית