עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

אריה דרעי שעומל בימים אלו להסדרת מעמד בני הישיבות ובגיבוש חוק שיהיה מוסכם על כלל מועצחה"ת ככל הנראה (לא סופי) יהיה הרב המקדים בשיעורו השבועי של מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א

על אחת כמה וכמה הטענה החדשה שההקלטה מזוייפת / ערוכה, כאשר גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה.
כבר היו דברים מעולם
https://www.kikar.co.il/journalism/297397
למה לא יצא על כך הודעה רשמית מבית/מקורבי הרב ??
צ"ע

סתם מתעניין הרי בהקלטה הנ"ל הושמעו מילים שלכאורה לא ראויות כ"כ גם כלפי גדולי הדור האשכנזיים, הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש. וכן גם על חברי במועצת הרב שמואל בצלאל והרב אברהם סלים.

אם כבר יוצאת הבהרה ומתנצלים ואומרים ש"הדברים לא נאמרו ואין להם מקום". וכי כלפיהם לא צריך להתנצל?!?! רק כלפי "שלוחא דרבנן יו"ר התנועה הק' ש"ס הר"ר אריה דרעי הי"ו"?!?!...​

סתם מתעניין הרי בהקלטה הנ"ל הושמעו מילים שלכאורה לא ראויות כ"כ גם כלפי גדולי הדור האשכנזיים, הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש. וכן גם על חברי במועצת הרב שמואל בצלאל והרב אברהם סלים.

אם כבר יוצאת הבהרה ומתנצלים ואומרים ש"הדברים לא נאמרו ואין להם מקום". וכי כלפיהם לא צריך להתנצל?!?! רק כלפי "שלוחא דרבנן יו"ר התנועה הק' ש"ס הר"ר אריה דרעי הי"ו"?!?!...​
תפעיל את "תורת החילוק" ותראה ישועות...

אה נזכרתי שאתה תלמיד של איזה חכם אחד מבני ברק שהוא ותלמידיו בשטחיותם לא זכו ל"תורת החילוק" ולכן אתה שואל שאלות. אבל צריך אתה לדעת מה שלימדנו הלוך ושוב הרב כ. שמואלי מירושלים ש"מקושיות לא מתים"...

בזמן האחרון יש רב מקדים ורב אורח, כדי שיהיה מוקף ברבנים מפרגנים משני הצדדים. אולי הרב דרעי יהיה רב אורח.

כולנו פה העלנו את הצדדים והתובנות של הזכרת חכמי ומאורי הדור בכזה פשטות כאילו זה חברים שלך לכיתה.

אך אני חושב שהתשובה כבר נעוצה הרבה לפנ"כ

מצרף לכם קטע מדבריו שמסר מלפני שבועיים - ונראה איך הוא משווה בין רבנים וגדולי ומאורי הדור של הדור הקודם, אבירי בשן, ונראה איך הוא משחק בהגדרות.

ואז יהיה לנו קל להבין, שהגדולים של היום זה פשוט קטן עליו.

יצחק.JPG

אני תוהה לעצמי אם אין לנו מספיק על מה להיות נידונים אחרי אריכות ימינו ושנותינו
עד כדי - שאנחנו חייבים להתעסק באש.
ומה יגידו?!? מי כותב? - החושב - הוא לא רלוונטי...
למה? אה... זה פשוט כי הוא:
תלמיד של/עסקן של/חבר מועצה של...
אז זהו שלא - הייתי כותב מי מורי ורבי אבל הנסיון כאן מעיד שזה עלול לסחוף את הדיון למחוזות אחרים - והוא כבר מספיק מסוכן ומסובך בלאו הכי
איני תלמיד של מרן הגר"י יוסף שליט"א בדיוק כמו שאינו תלמיד של מרן הגרד"ל שליט"א או מרן הגרא"ס שליט"א
אני תלמיד נאמן למורינו מרן ראש הישיבה הגאון הגדול ר' -------------- מאמר חז"ל 'הזהרו בגחלתן'
מומלץ בחום לכל יהודי באשר הוא שמחובר לרבו - להיות מחובר גם למאמר חז"ל הזה - זה לא יפגע ברבה שלו - אני בטוח
זה חוסך הרבה צרות לכולם
שבוע טוב

כולנו פה העלנו את הצדדים והתובנות של הזכרת חכמי ומאורי הדור בכזה פשטות כאילו זה חברים שלך לכיתה.

אך אני חושב שהתשובה כבר נעוצה הרבה לפנ"כ

מצרף לכם קטע מדבריו שמסר מלפני שבועיים - ונראה איך הוא משווה בין רבנים וגדולי ומאורי הדור של הדור הקודם, אבירי בשן, ונראה איך הוא משחק בהגדרות.

ואז יהיה לנו קל להבין, שהגדולים של היום זה פשוט קטן עליו.

הצג קובץ מצורף 12386
תעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.
הרב דיבר על ההיקף של מרן זצ"ל בתורה - הידע שלו היה משהו שלא זכור בדורות האחרונים
יש אנשים גדולים עם מעלות אחרות.
אדגיש שאני לא יכול להסכים או לא למשפט אין לי את הכלים למדוד את הגדולה של אף אחד, אני רק כתלמיד המפרש את דברי הרב.
אני חושב שהפיסוק של מי שהקליד את זה לא נכון.
אם קוראים את המשפט יחד לא הגיעו לדרגה של מרן זצל בהיקף התורה אלפי נושאים וכו'. כמשפט אחד רציף.
מבינים שהוא לא בא להמעיט מהערך של אחרים והוא מסתכל עליהם כגדולים מאוד.
הוא הדגיש את המיוחדות של מרן שאי אפשר לתפוס אותו על איזה רשב"א שלא הבין אותו.
לא נראה לי שיש מי שחולק על המיוחדות של מרן זצל בחלק הזה - גם אלו שחלקו עליו בהלכה מודים לזה.

הראש"ל הגר"י יוסף משתתף בשמחת נישואי בנו של הגאון הרב שמעון דרור ראש מוסדות 'תפארת וגדולה' ונשיא מרכז הטהרה התחדשות גדולי ישראל שהתקיימה בירושלים (תיעוד: יעקב כהן)

1762627706740.png
1762627715223.png
1762627723066.png1762627729992.png1762627736526.png

נדיר: הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי מראשי ישיבת מיר מעיין בספר 'ילקוט יוסף'
הפרגוד

1762636290008.png

הגאון רבי מנחם יעקבזון ראש ישיבת מאור יצחק - "חמד" וחתנו של ר"י 'בית מתתיהו' הגר"ב ויסבקר זצ"ל: "גם אצלנו - בישיבה אשכנזית - יש את הספרים של מרן הרב יצחק יוסף, ולומדים את פסקיו"
הפרגוד
הצג קובץ מצורף video (63).mp4

אתה תמים או מיתמם? אין שום קשר בין הדוגמא שהבאת, סירטון שהולבש עליו פס קול, לבין הנדון דידן - הקלטה של הרב מדבר.
התגובה היתה על הטענה ש"גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה"
למיטב ידיעתי אין שום חילוק בזה בין הלבשת פס קול לבין הנידון דידן

א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשה
ב. הסיבה שלא הוזכרו כל הפרטים בהכחשה הוא כי יש אנשים שלא ניזונים מחדשות 12
תעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.
הרב דיבר על ההיקף של מרן זצ"ל בתורה - הידע שלו היה משהו שלא זכור בדורות האחרונים
יש אנשים גדולים עם מעלות אחרות.
אדגיש שאני לא יכול להסכים או לא למשפט אין לי את הכלים למדוד את הגדולה של אף אחד, אני רק כתלמיד המפרש את דברי הרב.
אני חושב שהפיסוק של מי שהקליד את זה לא נכון.
אם קוראים את המשפט יחד לא הגיעו לדרגה של מרן זצל בהיקף התורה אלפי נושאים וכו'. כמשפט אחד רציף.
מבינים שהוא לא בא להמעיט מהערך של אחרים והוא מסתכל עליהם כגדולים מאוד.
הוא הדגיש את המיוחדות של מרן שאי אפשר לתפוס אותו על איזה רשב"א שלא הבין אותו.
לא נראה לי שיש מי שחולק על המיוחדות של מרן זצל בחלק הזה - גם אלו שחלקו עליו בהלכה מודים לזה.
ויתכן גם שגר"י יוסף סובר שגדלות בתורה נמדדת בעיקר ע"י גודל ההיקף והבקיאות

א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשה
ב. הסיבה שלא הוזכרו כל הפרטים בהכחשה הוא כי יש אנשים שלא ניזונים מחדשות 12
אוקי, אם ממש דחוף לך, אז אשאל: אז מדוע ב'הודעה והבהרה' וכו' כדלעיל...
ומי שלא ניזון, לא צריך גם את זה.

ראשי תחתית