דמדומי זריחה
חבר קבוע
אריה דרעי שעומל בימים אלו להסדרת מעמד בני הישיבות ובגיבוש חוק שיהיה מוסכם על כלל מועצחה"ת ככל הנראה (לא סופי) יהיה הרב המקדים בשיעורו השבועי של מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א
כבר היו דברים מעולםעל אחת כמה וכמה הטענה החדשה שההקלטה מזוייפת / ערוכה, כאשר גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה.
למה לא יצא על כך הודעה רשמית מבית/מקורבי הרב ??
צ"ע
כבר היו דברים מעולם
תפעיל את "תורת החילוק" ותראה ישועות...סתם מתעניין הרי בהקלטה הנ"ל הושמעו מילים שלכאורה לא ראויות כ"כ גם כלפי גדולי הדור האשכנזיים, הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש. וכן גם על חברי במועצת הרב שמואל בצלאל והרב אברהם סלים.
אם כבר יוצאת הבהרה ומתנצלים ואומרים ש"הדברים לא נאמרו ואין להם מקום". וכי כלפיהם לא צריך להתנצל?!?! רק כלפי "שלוחא דרבנן יו"ר התנועה הק' ש"ס הר"ר אריה דרעי הי"ו"?!?!...
הוא אשר שיערתי,בזמן האחרון יש רב מקדים ורב אורח. אולי דרעי יהיה הרב אורח...

תעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.כולנו פה העלנו את הצדדים והתובנות של הזכרת חכמי ומאורי הדור בכזה פשטות כאילו זה חברים שלך לכיתה.
אך אני חושב שהתשובה כבר נעוצה הרבה לפנ"כ
מצרף לכם קטע מדבריו שמסר מלפני שבועיים - ונראה איך הוא משווה בין רבנים וגדולי ומאורי הדור של הדור הקודם, אבירי בשן, ונראה איך הוא משחק בהגדרות.
ואז יהיה לנו קל להבין, שהגדולים של היום זה פשוט קטן עליו.
הצג קובץ מצורף 12386
נשמע קצת קטנוני וילדותי
מה החידוש פה?
נשמע קצת קטנוני וילדותי
להוציא ג'ינגל אישי על מאן דהו שהוא ה....
הקטנוניות היא להוציא את זה החוצהבינה מלאכותית
כשזה מוגזם, זה אומר משהו ...
נדיר: הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי מראשי ישיבת מיר מעיין בספר 'ילקוט יוסף'
הפרגוד
הצג קובץ מצורף 12410
הפלג עובד שעות נוספות , אבל לך, כמובן לא איכפת לנסות להכפיש.נשמע קצת קטנוני וילדותי
להוציא ג'ינגל אישי על מאן דהו שהוא ה....
התגובה היתה על הטענה ש"גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה"אתה תמים או מיתמם? אין שום קשר בין הדוגמא שהבאת, סירטון שהולבש עליו פס קול, לבין הנדון דידן - הקלטה של הרב מדבר.
א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשהסתם מתעניין הרי בהקלטה הנ"ל הושמעו מילים שלכאורה לא ראויות כ"כ גם כלפי גדולי הדור האשכנזיים, הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש. וכן גם על חברי במועצת הרב שמואל בצלאל והרב אברהם סלים.
אם כבר יוצאת הבהרה ומתנצלים ואומרים ש"הדברים לא נאמרו ואין להם מקום". וכי כלפיהם לא צריך להתנצל?!?! רק כלפי "שלוחא דרבנן יו"ר התנועה הק' ש"ס הר"ר אריה דרעי הי"ו"?!?!...
ויתכן גם שגר"י יוסף סובר שגדלות בתורה נמדדת בעיקר ע"י גודל ההיקף והבקיאותתעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.
הרב דיבר על ההיקף של מרן זצ"ל בתורה - הידע שלו היה משהו שלא זכור בדורות האחרונים
יש אנשים גדולים עם מעלות אחרות.
אדגיש שאני לא יכול להסכים או לא למשפט אין לי את הכלים למדוד את הגדולה של אף אחד, אני רק כתלמיד המפרש את דברי הרב.
אני חושב שהפיסוק של מי שהקליד את זה לא נכון.
אם קוראים את המשפט יחד לא הגיעו לדרגה של מרן זצל בהיקף התורה אלפי נושאים וכו'. כמשפט אחד רציף.
מבינים שהוא לא בא להמעיט מהערך של אחרים והוא מסתכל עליהם כגדולים מאוד.
הוא הדגיש את המיוחדות של מרן שאי אפשר לתפוס אותו על איזה רשב"א שלא הבין אותו.
לא נראה לי שיש מי שחולק על המיוחדות של מרן זצל בחלק הזה - גם אלו שחלקו עליו בהלכה מודים לזה.
אוקי, אם ממש דחוף לך, אז אשאל: אז מדוע ב'הודעה והבהרה' וכו' כדלעיל...א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשה
ב. הסיבה שלא הוזכרו כל הפרטים בהכחשה הוא כי יש אנשים שלא ניזונים מחדשות 12