עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

אריה דרעי שעומל בימים אלו להסדרת מעמד בני הישיבות ובגיבוש חוק שיהיה מוסכם על כלל מועצחה"ת ככל הנראה (לא סופי) יהיה הרב המקדים בשיעורו השבועי של מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א
1762622757495.png

בזמן האחרון יש רב מקדים ורב אורח, כדי שיהיה מוקף ברבנים מפרגנים משני הצדדים. אולי הרב דרעי יהיה רב אורח.

כולנו פה העלנו את הצדדים והתובנות של הזכרת חכמי ומאורי הדור בכזה פשטות כאילו זה חברים שלך לכיתה.

אך אני חושב שהתשובה כבר נעוצה הרבה לפנ"כ

מצרף לכם קטע מדבריו שמסר מלפני שבועיים - ונראה איך הוא משווה בין רבנים וגדולי ומאורי הדור של הדור הקודם, אבירי בשן, ונראה איך הוא משחק בהגדרות.

ואז יהיה לנו קל להבין, שהגדולים של היום זה פשוט קטן עליו.

יצחק.JPG

כולנו פה העלנו את הצדדים והתובנות של הזכרת חכמי ומאורי הדור בכזה פשטות כאילו זה חברים שלך לכיתה.

מצרף לכם קטע מדבריו שמסר מלפני שבועיים - ונראה איך הוא משווה בין רבנים וגדולי ומאורי הדור של הדור הקודם, אבירי בשן, ונראה איך הוא משחק בהגדרות.

הצג קובץ מצורף 12386
תעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.
הרב דיבר על ההיקף של מרן זצ"ל בתורה - הידע שלו היה משהו שלא זכור בדורות האחרונים
יש אנשים גדולים עם מעלות אחרות.
אדגיש שאני לא יכול להסכים או לא למשפט אין לי את הכלים למדוד את הגדולה של אף אחד, אני רק כתלמיד המפרש את דברי הרב.
אני חושב שהפיסוק של מי שהקליד את זה לא נכון.
אם קוראים את המשפט יחד לא הגיעו לדרגה של מרן זצל בהיקף התורה אלפי נושאים וכו'. כמשפט אחד רציף.
מבינים שהוא לא בא להמעיט מהערך של אחרים והוא מסתכל עליהם כגדולים מאוד.
הוא הדגיש את המיוחדות של מרן שאי אפשר לתפוס אותו על איזה רשב"א שלא הבין אותו.
לא נראה לי שיש מי שחולק על המיוחדות של מרן זצל בחלק הזה - גם אלו שחלקו עליו בהלכה מודים לזה.

הראש"ל הגר"י יוסף משתתף בשמחת נישואי בנו של הגאון הרב שמעון דרור ראש מוסדות 'תפארת וגדולה' ונשיא מרכז הטהרה התחדשות גדולי ישראל שהתקיימה בירושלים (תיעוד: יעקב כהן)

1762627706740.png

1762627715223.png

1762627723066.png
1762627729992.png
1762627736526.png

הגאון רבי מנחם יעקבזון ראש ישיבת מאור יצחק - "חמד" וחתנו של ר"י 'בית מתתיהו' הגר"ב ויסבקר זצ"ל: "גם אצלנו - בישיבה אשכנזית - יש את הספרים של מרן הרב יצחק יוסף, ולומדים את פסקיו"
הפרגוד

אתה תמים או מיתמם? אין שום קשר בין הדוגמא שהבאת, סירטון שהולבש עליו פס קול, לבין הנדון דידן - הקלטה של הרב מדבר.
התגובה היתה על הטענה ש"גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה"
למיטב ידיעתי אין שום חילוק בזה בין הלבשת פס קול לבין הנידון דידן
סתם מתעניין הרי בהקלטה הנ"ל הושמעו מילים שלכאורה לא ראויות כ"כ גם כלפי גדולי הדור האשכנזיים, הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש. וכן גם על חברי במועצת הרב שמואל בצלאל והרב אברהם סלים.

אם כבר יוצאת הבהרה ומתנצלים ואומרים ש"הדברים לא נאמרו ואין להם מקום". וכי כלפיהם לא צריך להתנצל?!?! רק כלפי "שלוחא דרבנן יו"ר התנועה הק' ש"ס הר"ר אריה דרעי הי"ו"?!?!...​
א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשה
ב. הסיבה שלא הוזכרו כל הפרטים בהכחשה הוא כי יש אנשים שלא ניזונים מחדשות 12
תעיינו היטב בדברים, הוא לא זלזל בגדולים האחרים - לכל אדם גדול יש דבר שאין לאחרים.
הרב דיבר על ההיקף של מרן זצ"ל בתורה - הידע שלו היה משהו שלא זכור בדורות האחרונים
יש אנשים גדולים עם מעלות אחרות.
אדגיש שאני לא יכול להסכים או לא למשפט אין לי את הכלים למדוד את הגדולה של אף אחד, אני רק כתלמיד המפרש את דברי הרב.
אני חושב שהפיסוק של מי שהקליד את זה לא נכון.
אם קוראים את המשפט יחד לא הגיעו לדרגה של מרן זצל בהיקף התורה אלפי נושאים וכו'. כמשפט אחד רציף.
מבינים שהוא לא בא להמעיט מהערך של אחרים והוא מסתכל עליהם כגדולים מאוד.
הוא הדגיש את המיוחדות של מרן שאי אפשר לתפוס אותו על איזה רשב"א שלא הבין אותו.
לא נראה לי שיש מי שחולק על המיוחדות של מרן זצל בחלק הזה - גם אלו שחלקו עליו בהלכה מודים לזה.
ויתכן גם שגר"י יוסף סובר שגדלות בתורה נמדדת בעיקר ע"י גודל ההיקף והבקיאות

א. לא נתפרסם התנצלות אלא הכחשה
אוקי, אם ממש דחוף לך, אז אשאל: אז מדוע ב'הודעה והבהרה' וכו' כדלעיל...
ומי שלא ניזון, לא צריך גם את זה.

התגובה היתה על הטענה ש"גוף חדשות ידוע ומוכר פירסם אותה והוא לא יקח אפילו סיכון קל של פרסום הקלטה שאיננה מקורית ואמינה"
למיטב ידיעתי אין שום חילוק בזה בין הלבשת פס קול לבין הנידון דידן

ההבדל בין הלבשת פס קול על וידאו (ללא זיוף קול של אדם ספציפי) כאשר עיקר הדברים הוא הוידאו, לבין זיוף הקלטה בשם רב מפורסם, הוא הבדל שמים וארץ.

כבודו כנראה ממקום מושבו בעיה"ת ליקווד לא כ"כ מעודכן במה שקורה בארה"ק.
ההכחשה לא יצאה בכלל על ההקלטות בערוץ 12, אלא על הקלטה של מקורבי הרב כביכול הוא נרדף ע"י א.ד., ולכן יצאה הכחשה ולא התנצלות.
למיטב ידיעתי היא יצאה עוד לפני שפורסמו ההקלטות בערוץ 12.

הערב יתקיים שיעור מיוחד בהלכה בבית המדרש 'חסדי עובדיה' רחוב אברמסקי 26 שכונת קרית הרצוג בבני ברק, בשעה 19:30 בדיוק. במעמד הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, ר"כ מאיר אורה הגר"מ דרעי, רב ביהמ"ד הגר"א אסולין, הגר"י עזיז, סגני ראש העיר וחברי המועצה. הציבור הקדוש מוזמן (ידיעות בני ברק).

1762704020498.png

חבר מועצת חכמי התורה הראש"ל הגר"י יוסף כעת בחתונת בנו של ראש עיריית אלעד יהודה בוטבול באולמי 'כתר הרימון' בבני ברק

photo_2025-11-09_20-39-17ס.jpg

הצג קובץ מצורף 12386
בנוסף למה שהעלתי למעלה

אעלה עוד קטע נוסף מדבריו שם בהמשך

על חכם בן ציון ז"ל - שזה בעצם השלמה למה שהעלתי למעלה

[וכן בנוסף פה מביא עדות שלו עצמו , שכשהיה רב ראשי היה נלחם נגד מי שהיה פוסק כחכם בן ציון ולא כאביו, שלא למנותו לשום תפקיד]

יצחק על חכם בן ציון.JPG

בנוסף למה שהעלתי למעלה

[וכן בנוסף פה מביא עדות שלו עצמו , שכשהיה רב ראשי היה נלחם נגד מי שהיה פוסק כחכם בן ציון ולא כאביו, שלא למנותו לשום תפקיד]

הצג קובץ מצורף 12493
מאיפה זה? והקודם?

עיין שדי חמד ח"ג מערכת השי"ן כלל פו

ואתה רואה את זה שהוא "מזלזל" בגדולי ישראל.
אני רואה זאת שהוא "מעריך" את אביו זצוק"ל (שגם לדידי פשוט שבהיקף התורה היה גדול מכל הרבנים הנ"ל - ואין כאן שום זלזול

בנוסף למה שהעלתי למעלה

כנ"ל.

ואתה רואה את זה שהוא "מזלזל" בגדולי ישראל.
אדוני
לא הייתה כזאת מעולם
מאז מתן תורה עד דור ה-2000 שנכנסו מושגים חדשים

אתה רוצה לגדל את אביך זה לגטימי
אבל כל היום להשוות בין גדולים, ולדבר על אבירי בשן שקטנם עבה, מהציפורן הקטנה שלו - כל היום ובכל זמן מעל כל במה?

ראשי תחתית