אכן גם אני למדתי בישיבת קיבוץ אשכנזית ולא זכור לי מעולם דבר כזה
אלא כמו שכתב כת''ר
מה גם שכותב עשרות פעמים בשבועות האחרונים!!
אולי השתנה משהו שאנחנו לא מודעים אליו?
אכן גם אני למדתי בישיבת קיבוץ אשכנזית ולא זכור לי מעולם דבר כזה
אלא כמו שכתב כת''ר
מה גם שכותב עשרות פעמים בשבועות האחרונים!!
דיבר על מקרה מסויים בישיבה במייאמי שחייבו הבחורים לשנות המבטא בתפילה, ואמר שבכל כגון דא ימשיך במנהג אבותיו-הא ותו לא!בשיעורו השבועי, התייחס הערב הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף לעשרות שאלות המגיעות אליו מבחורים ספרדים הלומדים בישיבות אשכנזיות ושנדרשים על ידי ראשי הישיבות או המשגיחים להתפלל במבטא אשכנזי או בנוסח אשכנזי בניגוד למנהג אבותיהם. מרן דיבר בתקיפות חריגה והתווה קו ברור: ספרדי חייב להמשיך במנהג אבותיו – בלחש וגם בחזרת הש"ץ, אם הדבר אפשרי
מי ששמע על דבר כזה מוזמן לכתוב .מעולם לא שמעתי סיפור כזה
ניכר על כבודו שלא שמע מעולם שיעורי מרן זצ"ל ביזדים! ודי בזה...כדרך אביו
מבלי לנגח רבנים/עדות וכיו"ב
ניכר על כבודו שלא שמע מעולם שיעורי מרן זצ"ל ביזדים! ודי בזה...
הוא אמר עשרותדיבר על מקרה מסויים בישיבה במייאמי שחייבו הבחורים לשנות המבטא בתפילה, ואמר שבכל כגון דא ימשיך במנהג אבותיו-הא ותו לא!
בקיצור, מרן הרב דוד ממשיך דרכו של אביו בתורה, באהבת ישראל, בדאגה לעגונות, ולמסורבות גט, בכתיבה תורנית ברורה ויפה.ניכר על כבודו ששמע ביזדים מה שהוא רוצה לשמוע - ומה שלא, לא שמע כלל...
מה הקשר?!ניכר על כבודו ששמע ביזדים מה שהוא רוצה לשמוע - ומה שלא, לא שמע כלל...
פי 100 מאשר בנו מ"מ מרן הראש"ל שליט"א!
נראה לי שמעודך ומעולם לא שמעת את אביו במוצ"שכל בר דעת הבין מדברי שכוונתי היא שדרכו של מרן זצ"ל כן היתה לחלוק במשנה תקיפות על ת"ח
מ"מ דרכו של אביו זה לא!
הכי טוב שתעלה הסרטה או קישוראני לא רוצה להפריע לכם
אך אשמח שמישהו יענה לשאלתי/תמיהתי
ממשיך ובגדול!בתורה, ב
כנראה שאף פעם לא זכית לראות איך מקבל כל יהודי בסבר פנים יפות קטן כגדולאהבת ישראל,
ידוע על פועלו הרב של מרן הראש"ל שליט"א בעת שבתו על כס הרה"ר בכל הנ"לבדאגה לעגונות,
כנ"לולמסורבות גט,
יעידו על כך עשרות חיבוריו אשר בכל הארץ יצא קוום ובקצה תבל מליהם!בכתיבה תורנית ברורה ויפה.
מצחיק..., לא בעשר שנים האחרונות (שאז יותר התמתן)... אוהו היה מדבר...!נראה לי שמעודך ומעולם לא שמעת את אביו במוצ"ש
בקושי היה יוצא על מחברים אחרים בשיעוריו פעם ב...
בן כמה אתהאוהו היה מדבר...!
הכי טוב שתעלה הסרטה או קישור
ואז יהיה אפשר לדון לגופו של עניין
ידוע אחרת, הרב יצחק יוסף לא היה קשר בינו ובין העגונות של מלחמת חרבות ברזל. הוא לא היה ראש בית הדין המיוחד לזה ולא חבר בו ולא יועץ לו.ידוע על פועלו הרב של מרן הראש"ל שליט"א בעת שבתו על כס הרה"ר בכל הנ"ל
למי ידוע?כנ"ל
אני דווקא רוצה להתמקד אתך על המשפט האחרון. אתה משווה את הילקוט יוסף לספריו של מרן?!יעידו על כך עשרות חיבוריו אשר בכל הארץ יצא קוום ובקצה תבל מליהם!
הספר ההלכתי בן דורינו הכי נמכר!
למה לא הבאת את המשך הדברים?. הרי ציטטת את דבריו מאמס'. לשם ההגינות היה לך להביא את כל הדברים.בשיעורו השבועי, התייחס הערב הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף לעשרות שאלות המגיעות אליו מבחורים ספרדים הלומדים בישיבות אשכנזיות ושנדרשים על ידי ראשי הישיבות או המשגיחים להתפלל במבטא אשכנזי או בנוסח אשכנזי בניגוד למנהג אבותיהם. מרן דיבר בתקיפות חריגה והתווה קו ברור: ספרדי חייב להמשיך במנהג אבותיו – בלחש וגם בחזרת הש"ץ, אם הדבר אפשרי
מי ששמע על דבר כזה מוזמן לכתוב .מעולם לא שמעתי סיפור כזה
הרועת עוד יותרלמה לא הבאת את המשך הדברים?. הרי ציטטת את דבריו מאמס'. לשם ההגינות היה לך להביא את כל הדברים.
הרי לפניכם המשך דבריו.
מרן פתח בסיפור ביקורו בישיבה של חב״ד במיאמי: "הבחורים כולם ספרדים, הרבנים אשכנזים. אחרי השיעור עלו להתפלל מנחה, ופתאום אחד הבחורים אומר 'בוריך אתָה' כמו אשכנזי. ניגשתי אליו – מה השם שלך? משהו עם 'יוף'. מיד הבנתי שהוא בוכרי." מרן אמר לו באותו רגע: "אבא שלך היה נותן לך שתי סטירות. איך אתה מתפלל ככה?!" הבחור הצביע על רבני הישיבה – ומרן נזף: "פניתי לרבנים: מה זה? הבחורים ספרדים! גם אם הישיבה אשכנזית – 'הולכים אחר הרוב'. אם רוב הבחורים ספרדים, אין לכפות עליהם מבטא אשכנזי".
מרן הרחיב בחריפות אופיינית: "ספרדי שמתפלל במבטא אשכנזי זה כמו עילג. זו לא השפה שלו. אצל אשכנזים זה טבעי; אצל ספרדי זה זיוף." והוסיף נקודה הלכתית: "יש לדון אם בכלל יוצא ידי חובה במבטא שאינו שלו. אולי צריך לחזור ולברך בתנאי. זה דבר חמור." מרן הדגיש: "כל אחד ילך בדרך אבותיו. 'אל תטוש תורת אמך' זו הלכה."
וזה מצוי בספרדים שלומדים בחב"ד ובברסלב.
כי הוא לא בא לדון בהמשך הדברים אלא במשפט בו סופר על עשרות מכתבים.למה לא הבאת את המשך הדברים?. הרי ציטטת את דבריו מאמס'. לשם ההגינות היה לך להביא את כל הדברים.
הרי לפניכם המשך דבריו.
מרן פתח בסיפור ביקורו בישיבה של חב״ד במיאמי: "הבחורים כולם ספרדים, הרבנים אשכנזים. אחרי השיעור עלו להתפלל מנחה, ופתאום אחד הבחורים אומר 'בוריך אתָה' כמו אשכנזי. ניגשתי אליו – מה השם שלך? משהו עם 'יוף'. מיד הבנתי שהוא בוכרי." מרן אמר לו באותו רגע: "אבא שלך היה נותן לך שתי סטירות. איך אתה מתפלל ככה?!" הבחור הצביע על רבני הישיבה – ומרן נזף: "פניתי לרבנים: מה זה? הבחורים ספרדים! גם אם הישיבה אשכנזית – 'הולכים אחר הרוב'. אם רוב הבחורים ספרדים, אין לכפות עליהם מבטא אשכנזי".
מרן הרחיב בחריפות אופיינית: "ספרדי שמתפלל במבטא אשכנזי זה כמו עילג. זו לא השפה שלו. אצל אשכנזים זה טבעי; אצל ספרדי זה זיוף." והוסיף נקודה הלכתית: "יש לדון אם בכלל יוצא ידי חובה במבטא שאינו שלו. אולי צריך לחזור ולברך בתנאי. זה דבר חמור." מרן הדגיש: "כל אחד ילך בדרך אבותיו. 'אל תטוש תורת אמך' זו הלכה."
וזה מצוי בספרדים שלומדים בחב"ד ובברסלב.
ממש לא.הרועת עוד יותר
חבד וברסלב רובם גם האשכנזים מתפללים במבטא ספרדי
גם חבדניקים אתה מכיר.נכון?ממש לא.
אני מכיר הרבה ברסלבים שעולים לתורה, ומברכים בהבהרה אשכנזית.
לפחות בירושלים זה מצוי מאד.
והוא גם שבא לאסיפת הסיעה ודיבר בשבחו של היו"ר הנאמן.
כנראה שבתחילה חשב שיש צורך לכנס את כל המועצת, ולאחמ"כ (אולי כשראה את ההקלטות של הרב יצחק יוסף נגד גדולי ישראל) החליט שאין בכך טעם וסמך את ידיו על מסקנות וועדת ראשי הישיבות והחלטת מרן הגרא"ס
או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",(אולי כשראה את ההקלטות של הרב יצחק יוסף
בקיצור, מרן הרב דוד ממשיך דרכו של אביו בתורה, באהבת ישראל, בדאגה לעגונות, ולמסורבות גט, בכתיבה תורנית ברורה ויפה.
ואחיו הרב יצחק ממשיך דרכו בתקיפות, ויפה כח הבן...
יופי, עכשיו אתם מרוצים שהוא ממשיך את אביו בדברים מסוימים.
או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",
וכפי שהבהיר לנו הגר"י יוסף -
הצג קובץ מצורף 13284
או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",
הצג קובץ מצורף 13284
הצג קובץ מצורף 13284
הראש"ל הגר"ד יוסף שליט"אאמר , ש"ממשיך דרכו של אבא בכתיבה זה אחי הגדול מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבי יצחק יוסף"!
ולאחמ"כ הוסיף שבחים למכביר על הספרים הנפלאים ילקו"י, כמו "אני לא יודע איך הוא מספיק... כנראה יש לו השבעת קולמוס..."
הדברים נאמרו קבל עם ועדה במעמד "פרס הראשון לציון" בקורונה. ואשמח שיעלו ההסרטה!
בפעם השבע מאות נבהיר ונחזור ונבהיר. למי שעדיין זקוק להבהרה זו. גדולי ישראל הצטרפו למועצת זמן וזמנים טובא לפני שסיים הרב יצחק יוסף את עבודתו ברבנות, והם אלו שהרשו לו להקראות חבר מועצת. לא הפוך. קצת פורפורציות.או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",
הצג קובץ מצורף 13284