עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

באנר תרומה
באמת מעניין,

אני למדתי בישיבות אשכנזיות, ומעולם לא נתקלתי בכגון דא.

אדרבא, רוב מוחלט של הבחורים הספרדים לא היו עולים חזנים, ובעליה לתורה היו עושים כמנהג אבותיהם - ואין פוצה פה ומצפצף.
אכן גם אני למדתי בישיבת קיבוץ אשכנזית ולא זכור לי מעולם דבר כזה
אלא כמו שכתב כת''ר
מה גם שכותב עשרות פעמים בשבועות האחרונים!!

אכן גם אני למדתי בישיבת קיבוץ אשכנזית ולא זכור לי מעולם דבר כזה
אלא כמו שכתב כת''ר
מה גם שכותב עשרות פעמים בשבועות האחרונים!!

אולי השתנה משהו שאנחנו לא מודעים אליו?

בשיעורו השבועי, התייחס הערב הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף לעשרות שאלות המגיעות אליו מבחורים ספרדים הלומדים בישיבות אשכנזיות ושנדרשים על ידי ראשי הישיבות או המשגיחים להתפלל במבטא אשכנזי או בנוסח אשכנזי בניגוד למנהג אבותיהם. מרן דיבר בתקיפות חריגה והתווה קו ברור: ספרדי חייב להמשיך במנהג אבותיו – בלחש וגם בחזרת הש"ץ, אם הדבר אפשרי
מי ששמע על דבר כזה מוזמן לכתוב .מעולם לא שמעתי סיפור כזה
דיבר על מקרה מסויים בישיבה במייאמי שחייבו הבחורים לשנות המבטא בתפילה, ואמר שבכל כגון דא ימשיך במנהג אבותיו-הא ותו לא!

ניכר על כבודו ששמע ביזדים מה שהוא רוצה לשמוע - ומה שלא, לא שמע כלל...
בקיצור, מרן הרב דוד ממשיך דרכו של אביו בתורה, באהבת ישראל, בדאגה לעגונות, ולמסורבות גט, בכתיבה תורנית ברורה ויפה.
ואחיו הרב יצחק ממשיך דרכו בתקיפות, ויפה כח הבן...
יופי, עכשיו אתם מרוצים שהוא ממשיך את אביו בדברים מסוימים.

ניכר על כבודו ששמע ביזדים מה שהוא רוצה לשמוע - ומה שלא, לא שמע כלל...
מה הקשר?!
כל בר דעת הבין מדברי שכוונתי היא שדרכו של מרן זצ"ל כן היתה לחלוק במשנה תקיפות על ת"ח, כמו גם להזכיר עדות וכו'
פי 100 מאשר בנו מ"מ מרן הראש"ל שליט"א! אכן, דרכו של הראש"ל הגר"ד שליט"א היא דרך בה בחר הוא מדיליה, ובגדלותו
יכול לבחור לו את הדרך אשר ילך בה, מ"מ דרכו של אביו זה לא!

כל בר דעת הבין מדברי שכוונתי היא שדרכו של מרן זצ"ל כן היתה לחלוק במשנה תקיפות על ת"ח
נראה לי שמעודך ומעולם לא שמעת את אביו במוצ"ש
בקושי היה יוצא על מחברים אחרים בשיעוריו פעם ב...

ואילו בהוה- כל שבוע ושבוע ועל כמה
מ"מ דרכו של אביו זה לא!

ממשיך ובגדול!
אהבת ישראל,
כנראה שאף פעם לא זכית לראות איך מקבל כל יהודי בסבר פנים יפות קטן כגדול
טרחכם ומשאכם וריבכם עלי היו כולנה, ובכל מקום שמגיע נותן לכל אחד להגיע אליו ואפי'
שפעמים הדבר מגיע לדחיפות נוראיות, ובעיקר מראה פנים לבחורי ישיבות אשר באים אליו לברכה והתיעצות
אל תהיה כמו אלו שהכירו את מרן האבא זצ"ל רק מהיזדים שלבש ארשת תקיפות!
בדאגה לעגונות,
ידוע על פועלו הרב של מרן הראש"ל שליט"א בעת שבתו על כס הרה"ר בכל הנ"ל
ולמסורבות גט,
כנ"ל
בכתיבה תורנית ברורה ויפה.
יעידו על כך עשרות חיבוריו אשר בכל הארץ יצא קוום ובקצה תבל מליהם!
הספר ההלכתי בן דורינו הכי נמכר!

הכי טוב שתעלה הסרטה או קישור
ואז יהיה אפשר לדון לגופו של עניין

יעידו על כך עשרות חיבוריו אשר בכל הארץ יצא קוום ובקצה תבל מליהם!
הספר ההלכתי בן דורינו הכי נמכר!
אני דווקא רוצה להתמקד אתך על המשפט האחרון. אתה משווה את הילקוט יוסף לספריו של מרן?!
הילק"י לא מסודר, והרבה העתקות ודברים לא קשורים. כמו שפעם משהו שאל אותי מה דעת הילקו"י על טלטול בגד שעטנז בשבת, והוא הראה לי את הילקו"י, ובאמת בהערה שם בתחילה מכריע כצד מסוים ואח"כ בכלל כתב אחרת, וזה בכלל נראה שונה ממה שכתב למעלה. והוא שהוא תלמיד שלו בא אלי, רצה שאני יישב לו את התמיהות בילקו"י...
ולא נדבר על הספרים האחרונים שכל מה שמסתעף ותוקף רבני זמנינו, חייב לדחוף את זה בספר, כמו שכתב בספר על ברכות ח"א (לפני שנתיים) וכתב שמברכים על נטילת ידיים לאחר הנטילה, אז כמובן זה כ"כ המקום הנכון לתקוף את הרב יהודה ברכה שאמר לברך על הדלקת נרות לאחר הברכה, זה ממש קשור לשם... ואח"כ תמה על הרב דוד יוסף, אז על הדרך היה חייב לתקוף אותו על מיעוט רוטב בשבת.
ואת זה אתה משווה ליבי"א?!....
וראיתי פעם באיזה מקום (לא זוכר איפה) שאחד המקורב למרן זצ"ל, שמע ממנו שמי שלקח ממנו את אומנות הכתיבה, זה הרב דוד!

בשיעורו השבועי, התייחס הערב הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף לעשרות שאלות המגיעות אליו מבחורים ספרדים הלומדים בישיבות אשכנזיות ושנדרשים על ידי ראשי הישיבות או המשגיחים להתפלל במבטא אשכנזי או בנוסח אשכנזי בניגוד למנהג אבותיהם. מרן דיבר בתקיפות חריגה והתווה קו ברור: ספרדי חייב להמשיך במנהג אבותיו – בלחש וגם בחזרת הש"ץ, אם הדבר אפשרי
מי ששמע על דבר כזה מוזמן לכתוב .מעולם לא שמעתי סיפור כזה
למה לא הבאת את המשך הדברים?. הרי ציטטת את דבריו מאמס'. לשם ההגינות היה לך להביא את כל הדברים.

הרי לפניכם המשך דבריו.

מרן פתח בסיפור ביקורו בישיבה של חב״ד במיאמי: "הבחורים כולם ספרדים, הרבנים אשכנזים. אחרי השיעור עלו להתפלל מנחה, ופתאום אחד הבחורים אומר 'בוריך אתָה' כמו אשכנזי. ניגשתי אליו – מה השם שלך? משהו עם 'יוף'. מיד הבנתי שהוא בוכרי." מרן אמר לו באותו רגע: "אבא שלך היה נותן לך שתי סטירות. איך אתה מתפלל ככה?!" הבחור הצביע על רבני הישיבה – ומרן נזף: "פניתי לרבנים: מה זה? הבחורים ספרדים! גם אם הישיבה אשכנזית – 'הולכים אחר הרוב'. אם רוב הבחורים ספרדים, אין לכפות עליהם מבטא אשכנזי".

מרן הרחיב בחריפות אופיינית: "ספרדי שמתפלל במבטא אשכנזי זה כמו עילג. זו לא השפה שלו. אצל אשכנזים זה טבעי; אצל ספרדי זה זיוף." והוסיף נקודה הלכתית: "יש לדון אם בכלל יוצא ידי חובה במבטא שאינו שלו. אולי צריך לחזור ולברך בתנאי. זה דבר חמור." מרן הדגיש: "כל אחד ילך בדרך אבותיו. 'אל תטוש תורת אמך' זו הלכה."

וזה מצוי בספרדים שלומדים בחב"ד ובברסלב.

למה לא הבאת את המשך הדברים?. הרי ציטטת את דבריו מאמס'. לשם ההגינות היה לך להביא את כל הדברים.

הרי לפניכם המשך דבריו.

מרן פתח בסיפור ביקורו בישיבה של חב״ד במיאמי: "הבחורים כולם ספרדים, הרבנים אשכנזים. אחרי השיעור עלו להתפלל מנחה, ופתאום אחד הבחורים אומר 'בוריך אתָה' כמו אשכנזי. ניגשתי אליו – מה השם שלך? משהו עם 'יוף'. מיד הבנתי שהוא בוכרי." מרן אמר לו באותו רגע: "אבא שלך היה נותן לך שתי סטירות. איך אתה מתפלל ככה?!" הבחור הצביע על רבני הישיבה – ומרן נזף: "פניתי לרבנים: מה זה? הבחורים ספרדים! גם אם הישיבה אשכנזית – 'הולכים אחר הרוב'. אם רוב הבחורים ספרדים, אין לכפות עליהם מבטא אשכנזי".

מרן הרחיב בחריפות אופיינית: "ספרדי שמתפלל במבטא אשכנזי זה כמו עילג. זו לא השפה שלו. אצל אשכנזים זה טבעי; אצל ספרדי זה זיוף." והוסיף נקודה הלכתית: "יש לדון אם בכלל יוצא ידי חובה במבטא שאינו שלו. אולי צריך לחזור ולברך בתנאי. זה דבר חמור." מרן הדגיש: "כל אחד ילך בדרך אבותיו. 'אל תטוש תורת אמך' זו הלכה."

הרועת עוד יותר
חבד וברסלב רובם גם האשכנזים מתפללים במבטא ספרדי

הרי לפניכם המשך דבריו.

כי הוא לא בא לדון בהמשך הדברים אלא במשפט בו סופר על עשרות מכתבים.

אמש (מוצ"ש) בבאר התלמוד: מרן מנהיג הדור הראשון לציון שליט"א עם הגר"מ בן שמעון, הגר"י כהן, ובנו הגר"ח כהן
ועם בן האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק
IMG-20251123-WA0115.jpg

247c69202b9794479a7b25e0a81dd6998ea148c1

הראש"ל הגר"ד יוסף שליט"אאמר , ש"ממשיך דרכו של אבא בכתיבה זה אחי הגדול מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבי יצחק יוסף"!
ולאחמ"כ הוסיף שבחים למכביר על הספרים הנפלאים ילקו"י, כמו "אני לא יודע איך הוא מספיק... כנראה יש לו השבעת קולמוס..."
הדברים נאמרו קבל עם ועדה במעמד "פרס הראשון לציון" בקורונה. ואשמח שיעלו ההסרטה!

והוא גם שבא לאסיפת הסיעה ודיבר בשבחו של היו"ר הנאמן.
כנראה שבתחילה חשב שיש צורך לכנס את כל המועצת, ולאחמ"כ (אולי כשראה את ההקלטות של הרב יצחק יוסף נגד גדולי ישראל) החליט שאין בכך טעם וסמך את ידיו על מסקנות וועדת ראשי הישיבות והחלטת מרן הגרא"ס
(אולי כשראה את ההקלטות של הרב יצחק יוסף
או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",
וכפי שהבהיר לנו הגר"י יוסף -
1763979929202.png

בקיצור, מרן הרב דוד ממשיך דרכו של אביו בתורה, באהבת ישראל, בדאגה לעגונות, ולמסורבות גט, בכתיבה תורנית ברורה ויפה.
ואחיו הרב יצחק ממשיך דרכו בתקיפות, ויפה כח הבן...
יופי, עכשיו אתם מרוצים שהוא ממשיך את אביו בדברים מסוימים.

או אולי כששמע הגר"מ מאיה את הגר"מ מאיה מלין על דרעי שהביא לכך ש"המשקל במועצת" עבר לידי ה"מרביצי",
הצג קובץ מצורף 13284

הצג קובץ מצורף 13284

הצג קובץ מצורף 13284

הראש"ל הגר"ד יוסף שליט"אאמר , ש"ממשיך דרכו של אבא בכתיבה זה אחי הגדול מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבי יצחק יוסף"!
ולאחמ"כ הוסיף שבחים למכביר על הספרים הנפלאים ילקו"י, כמו "אני לא יודע איך הוא מספיק... כנראה יש לו השבעת קולמוס..."
הדברים נאמרו קבל עם ועדה במעמד "פרס הראשון לציון" בקורונה. ואשמח שיעלו ההסרטה!

כזה ראה וקדש!!!

כח פרגון שאין דומה לו!!!

וד"ב.

ראשי תחתית