עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

דחוף ביותר!
מי שמכיר ויודע ויכול לעזור בלקבוע פגישה אצל הרב יצחק יוסף עבור בחור שנמצא במוסדות דלי"ם, ומעוניין לעבור לישיבה קדושה באם כך יורה לו.
הצלת נפשות של ממש!
מי שלא מעוניין לפרסם קשרים וכיו"ב אשמח שישלח לי בפרטי.

מרן הראש"ל הגאון חכם יצחק יוסף שליט״א - הערב בברכת הלבנה בסמוך לבית מדרשו, לצידו הג"ר אברהם דרעי שליט"א - המועמד לרבנות העיר באר שבע, ומקורבו הרב אליהו דניאל אוזן יו"ר המרכז למורשת מרן. (מורשת מרן)
1766956484974.png

בום פנימי בש״ס: מנכ״ל ש״ס מודה בבית המשפט כי הרב משה מאיה משמש בפועל כנשיא המועצת

ולמה זה משנה? מאז הצטרפותו של הרב יצחק יוסף למועצת בנובמבר האחרון יש מי שמנסה להכתיב את המציאות כי הרב יוסף הוא נשיא המועצת, בפועל בש״ס נמנעים מלהעניק את התואר הרשמי כדי להימנע מעימותים בין בתוך המועצת.

וכאן מגיע חיים ביטון, שהוא אולי הח״כ הכי קרוב לדרעי ומודה בפני בית המשפט: הרב משה מאיה הוא נשיא המועצת.

ארי קלמן

IMG_20251230_170619_375.jpg

שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
כל מיני ניקים שכותבים בשמו אינם מעלים ולא מורידים אצלי מאומה.
הרב יצחק יודע לכתוב ולדבר בקולו כל אימת שצריך.
הוא דיבר בקולו וכפי שהעיד שם @ישראל. ואני חושב שידוע להרבה מהציבור מיהו.

שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
כל מיני ניקים שכותבים בשמו אינם מעלים ולא מורידים אצלי מאומה.
הרב יצחק יודע לכתוב ולדבר בקולו כל אימת שצריך.
לא הייתי קורא "כל מיני ניקים" לבאי ביתו ומוציאו דברו. ואתה לא צריך שאני אסביר לך מי אלו אותם ניקים שם, נכון?

יודע מי הם הניקים האלו, אבל גם בשאר עניינים אינו סומך עליהם.
כי כשהרב יצחק רוצה להעביר מסר או הוראה לציבור הוא לא מהסס מלהוציא מכתב או לדבר בקולו, ולא סומך על כך ש2 אברכים יפרסמו לציבור מה שאמר להם בחדרו.

לא הייתי קורא "כל מיני ניקים" לבאי ביתו ומוציאו דברו. ואתה לא צריך שאני אסביר לך מי אלו אותם ניקים שם, נכון?
כמה ראשי כוללים ורבני קהילות
אני לא שמעתי לא מכתב או הקלטה או מישהו שהיה אצלו.

ואדרבה שנים מבאי ביתו אמרו לי שזו ככל הנראה המצאה.

אני לא שמעתי לא מכתב או הקלטה או מישהו שהיה אצלו.

ואדרבה שנים מבאי ביתו אמרו לי שזו ככל הנראה המצאה.
לכן יואל שבתאי עבד בכל הכח מול הראשי כוללים שיגיעו לצומת בר אילן סנהדריה???

באר שבע: תחת אבותיך יהיו בניך - הגאון רבי אברהם דרעי שליט"א
המירוץ לרבנות באר שבע החל בשבועות הקרובים יתקיימו הבחירות לרבנות העיר באר שבע כשהמועמד המוביל הינו הגר"א דרעי שליט"א
בנו ומ"מ של אביו הגאון הגדול רבי יהודה דרעי זצ"ל, אשר ייעד לבנו תפקיד רבנות העיר באר שבע אחריו.
במכתב תמיכה מיוחד אותו כתב מרן הראש"ל הגאון חכם יצחק יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה,
כתב מרן הראש"ל שליט"א כי הוא "מכירו אישית ורק הוא ראוי להיות הרה"ר וראב"ד לבאר שבע" לשון המכתב.
למכתבו של מרן הגר"י יוסף שליט"א הצטרפו מרנן ורבנן גדולי ישראל חברי מועצות גדולי וחכמי התורה וביניהם:
הגר"י אזרחי -ר"י "מיר", הגר"א פילץ -ר"י "תפרח", הגר"ד כהן - ר"י "חברון", הגר"ר אלבז - ר"י "אור החיים",
הגר"א לוי - ר"י "שכר שכיר", הגר"י פרידמן - ר"י "תפרח", הגרד"ח פינטו - רו"מ "אורות חיים ומשה" ועוד.

אשר ייעד לבנו תפקיד רבנות העיר באר שבע אחריו.
באר שבע רשומה על שמו בטאבו?
מכירו אישית ורק הוא ראוי להיות הרה"ר וראב"ד לבאר שבע
בעוונותינו הרבים אלמן ישראל.
במכתב תמיכה מיוחד
הצטרפו מרנן ורבנן גדולי ישראל חברי מועצות גדולי וחכמי התורה וביניהם
אפשר לראות את המכתב המדובר?

באר שבע רשומה על שמו בטאבו?
ודאי שלא. אבל ההלכה אומרת שבן יורש מקום אבותיו.
אפשר לראות את המכתב המדובר?
ואם אין מכתב אז כמובן תשמיץ את הרב יצחק, במקום את הכתב שכתב את דברי השקר הללו. (איני אומר שאין מכתב, לא יודע אם יש או אין, אם חתמו או לא. רק יודע מה אתה תעשה...).

כמדומה שזה נאמר רק על החצי קדיש שהוא העיקר ולא על המשך הקדיש.
משנה ברורה סימן נו ס"ק א
וכ"ש שצריך ליזהר מאד ומאד שלא להשיח באמצע קדיש או קדושה וכדאיתא במסכת דרך ארץ דר' חמא אשכחיה לאליהו בכמה אלפי גמלים טעונים אף וחימה לשלם לאלו וכל המדבר באלו המקומות עליו הכתוב אומר ולא אותי קראת יעקב [הובא בב"י סימן קכ"ה] וכתוב בספר חסידים מעשה בחסיד אחד שראה לחסיד אחר במותו ופניו מוריקות א"ל למה פניך מוריקות א"ל מפני שהייתי מדבר בשעה שהש"ץ היה אומר ויכולו וברכת מגן אבות וביתגדל.
נכון.
רק על החצי קדיש הראשון.

ראה יבי"א חי"א סי' אחרון.

איני רואה שם שום קשר לנידו"ד
מכיון - שהן מה שהביא מהרמב"ם על "מלך" מדובר שמינוהו ב"ד של 70 וע"י נביא
וכן מה שהביא מהרשב"א שם גבי שליח ציבור מדובר שהציבור מינוהו עליהם אותו לשליח
וכן ברמ"א ושאר המפרשים איירי שהציבור מינוהו עליהם לרב.

אך אנן מדברים- שלא הציבור מינו אותו אלא "התמנה על הציבור" בין אם רצו ובין אם לאו.

ובשלמא - אם היה נערך בחירות ובני העיר היו בוחרים , ניחא, אך לא מדובר כך במקרה דידן.

[אגב- התשובה שם אינה של הר' עובדיה , אלא של הר' בנימין לסרי]

ראשי תחתית