טוב, אין לי זמן לפטפוטי סרק.מי ישן ומתי?
טוב, אין לי זמן לפטפוטי סרק.מי ישן ומתי?
איזה מנהיג ציבור לא הגיע?ורבים לא.
שום דבר לא מחייב.זה לא מחייב כמו זה, ופשוט.
בצומת סנהדריה?ואם סובר שלא עוזר, למה השתתף בעצרת המליון?
הוא קרא לציבור להגיע לצומת סנהדריה, אבל הוא היה יחד עם אהובו, ר' אריה דרעי.בצומת סנהדריה?
היכן קרא?הוא קרא לציבור להגיע לצומת סנהדריה, אבל הוא היה יחד עם אהובו, ר' אריה דרעי.
בום פנימי בש״ס: מנכ״ל ש״ס מודה בבית המשפט כי הרב משה מאיה משמש בפועל כנשיא המועצת
ולמה זה משנה? מאז הצטרפותו של הרב יצחק יוסף למועצת בנובמבר האחרון יש מי שמנסה להכתיב את המציאות כי הרב יוסף הוא נשיא המועצת, בפועל בש״ס נמנעים מלהעניק את התואר הרשמי כדי להימנע מעימותים בין בתוך המועצת.
וכאן מגיע חיים ביטון, שהוא אולי הח״כ הכי קרוב לדרעי ומודה בפני בית המשפט: הרב משה מאיה הוא נשיא המועצת.
ארי קלמן
![]()
שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
הוא דיבר בקולו וכפי שהעיד שם @ישראל. ואני חושב שידוע להרבה מהציבור מיהו.שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
כל מיני ניקים שכותבים בשמו אינם מעלים ולא מורידים אצלי מאומה.
הרב יצחק יודע לכתוב ולדבר בקולו כל אימת שצריך.
לא הייתי קורא "כל מיני ניקים" לבאי ביתו ומוציאו דברו. ואתה לא צריך שאני אסביר לך מי אלו אותם ניקים שם, נכון?שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
כל מיני ניקים שכותבים בשמו אינם מעלים ולא מורידים אצלי מאומה.
הרב יצחק יודע לכתוב ולדבר בקולו כל אימת שצריך.
יודע מי הם הניקים האלו, אבל גם בשאר עניינים אינו סומך עליהם.הוא דיבר בקולו וכפי שהעיד שם @ישראל. ואני חושב שידוע להרבה מהציבור מיהו.
כמה ראשי כוללים ורבני קהילותש2 אברכים
הוא דיבר בקולו וכפי שהעיד שם @ישראל. ואני חושב שידוע להרבה מהציבור מיהו.
לא הייתי קורא "כל מיני ניקים" לבאי ביתו ומוציאו דברו. ואתה לא צריך שאני אסביר לך מי אלו אותם ניקים שם, נכון?
אני לא שמעתי לא מכתב או הקלטה או מישהו שהיה אצלו.כמה ראשי כוללים ורבני קהילות
לכן יואל שבתאי עבד בכל הכח מול הראשי כוללים שיגיעו לצומת בר אילן סנהדריה???אני לא שמעתי לא מכתב או הקלטה או מישהו שהיה אצלו.
ואדרבה שנים מבאי ביתו אמרו לי שזו ככל הנראה המצאה.
באר שבע: תחת אבותיך יהיו בניך - הגאון רבי אברהם דרעי שליט"א
באר שבע רשומה על שמו בטאבו?אשר ייעד לבנו תפקיד רבנות העיר באר שבע אחריו.
בעוונותינו הרבים אלמן ישראל.מכירו אישית ורק הוא ראוי להיות הרה"ר וראב"ד לבאר שבע
במכתב תמיכה מיוחד
אפשר לראות את המכתב המדובר?הצטרפו מרנן ורבנן גדולי ישראל חברי מועצות גדולי וחכמי התורה וביניהם
ודאי שלא. אבל ההלכה אומרת שבן יורש מקום אבותיו.באר שבע רשומה על שמו בטאבו?
ואם אין מכתב אז כמובן תשמיץ את הרב יצחק, במקום את הכתב שכתב את דברי השקר הללו. (איני אומר שאין מכתב, לא יודע אם יש או אין, אם חתמו או לא. רק יודע מה אתה תעשה...).אפשר לראות את המכתב המדובר?
ודאי שלא. אבל ההלכה אומרת שבן יורש מקום אבותיו.
ראה יבי"א חי"א סי' אחרון.יש לך מקורות לזה? - שגם בקשר לתפקיד "רב" אם האב היה רב המקום שהבן יורשו?
גם ברבנות מטעם?ודאי שלא. אבל ההלכה אומרת שבן יורש מקום אבותיו.
עי' ביבי"א שם.גם ברבנות מטעם?
איני יודע מה כתוב ביבי"א המצויין.גם ברבנות מטעם?
כמדומה שזה נאמר רק על החצי קדיש שהוא העיקר ולא על המשך הקדיש.
נכון.משנה ברורה סימן נו ס"ק א
וכ"ש שצריך ליזהר מאד ומאד שלא להשיח באמצע קדיש או קדושה וכדאיתא במסכת דרך ארץ דר' חמא אשכחיה לאליהו בכמה אלפי גמלים טעונים אף וחימה לשלם לאלו וכל המדבר באלו המקומות עליו הכתוב אומר ולא אותי קראת יעקב [הובא בב"י סימן קכ"ה] וכתוב בספר חסידים מעשה בחסיד אחד שראה לחסיד אחר במותו ופניו מוריקות א"ל למה פניך מוריקות א"ל מפני שהייתי מדבר בשעה שהש"ץ היה אומר ויכולו וברכת מגן אבות וביתגדל.
נכון.
רק על החצי קדיש הראשון.
ראה יבי"א חי"א סי' אחרון.
יש חברי גוף בוחר, ולכאו' דינם כז' טובי העיר, כמו דין חברי העירייה.ובשלמא - אם היה נערך בחירות ובני העיר היו בוחרים , ניחא, אך לא מדובר כך במקרה דידן.