עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

באנר

הפרגוד: בשיעור שמסר מרן הגאון הרב יצחק יוסף, הצהריים בבני ברק, הוא תקף בחריפות בלי להזכיר את השם, ראש ישיבה ספרדי שמתח ביקורת על כך שלדבריו ״אין כוללים לציבור של ש"ס שלומדים בעיון, ושכל הכוללים בציבור הספרדי הם ללימוד הלכה״
הרב יצחק יוסף הגיב לדבריו בהרחבה, בין היתר אמר ״זה היה חזונו של מרן שיהיה כוללים לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, הוא רוצה להרוס את מורשתו של מרן? השם יחזיר אותו בתשובה״ בדבריו כיוון להגאון הרב שמואל בצלאל.

IMG-20260127-WA0011.jpg

כך גם אני שמעתי.
באמת לא מבין איך עדיין לא יצא ח"ג, יש מלא מכתבים שהם תשובות חדשות לחלוטין, ואם מישהו היה עובד ע"ז היה יוצא מזמן אולי גם ח"ד וח"ה.
אולי מחמת ריבוי הטעיות והשיבושים בח"א, לא הוציאו ח"ב,
ולכן עשו מהדורה חדשה, לתקן את המוני הטעיות, ולהעלים מה שצריך ראה לדוגמא ברצ"ב.

קבצים מצורפים

אולי מחמת ריבוי הטעיות והשיבושים בח"א, לא הוציאו ח"ב,
ולכן עשו מהדורה חדשה, לתקן את המוני הטעיות, ולהעלים מה שצריך ראה לדוגמא ברצ"ב.
ח"ב יצא גם יצא, ביחד עם חלק א'.

מרן שליט"א בהילולת הרש"ש י' שבט ע"י הגר"מ פתיחי שליט"א. עם הגר"י רצאבי שליט"א
1769891587528.png

מרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף שליט"א בריקוד בחתונה עם ראש מוסדות 'עטרת שלמה' הגרש"ב סורוצקין לצלילי השיר 'אעופה אשכונה'

קבצים מצורפים

• video_43628_1.mp4
    3.3 מגה-בתים
המעצבים של זה כתבו:
התרגשנו במיוחד לקבל את ההזמנה הזו. לא בכל יום זוכים לעצב בר פירות עבור גדול הדור, הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א.
השקענו את הנשמה בכל פרט:
עיצוב 2 מטר רחב ידיים עשיר בפירות בתוספת שבעת המינים.
עבודת גילוף מדויקת באבטיח עם דיוקן הרב.
סט מיוחד של 10 תפוחים, עליהם גילפנו את שמות ספריו, עמודי התווך. של ההלכה בדורנו.

כעת ממש חזרתי מפעילות קירוב עם נוער מתחזק,
וישבתי ללמד בחור מתחזק בן 14, שב"ה התחיל להתמיד לבוא ללמוד, ולהתחזק.
וספרתי לו סיפור על הרב עובדיה יוסף. ואיך שאמרתי לו הרב עובדיה הוא אמר לי בזה הלשון:
אני לא יודע אם מותר לדבר על רבנים, אבל תעצור אותי אם אני עושה איסור, אבל זה שאלה שקשה לי, אמרתי לו תשאל. והוא אמר לי איך זה שהרב עובדיה היה מעודד ואוהב חיילים, ואמר שצריך לנשק אותם, והבן שלו הרב הראשי, מזלזל בחיילים, ואומר שצריך לזרוק את הצווים לאסלה, ועוד משפטים נגד החיילים.
והייתי צריך להסביר לו, שלא יתייחס למשפטים אלו, ואין כוונתו לזלזל בחיילים, וכו' וכו'.
אבל הבנתי כמה צדק הרב @משיב כהלכה שרבנים לא צריכים לזרוק משפטים בלי לשים לב, ושאין בהם תועלת בכלל, כי אפשר לדבר עם בני תורה נגד הגיוס, בלי להגיד לשונות זלזול, שאח"כ זה פוגע לנו בקירוב רחוקים, שאנו צריכים להתמודד עם זה.

כעת ממש חזרתי מפעילות קירוב עם נוער מתחזק,
וישבתי ללמד בחור מתחזק בן 14, שב"ה התחיל להתמיד לבוא ללמוד, ולהתחזק.
וספרתי לו סיפור על הרב עובדיה יוסף. ואיך שאמרתי לו הרב עובדיה הוא אמר לי בזה הלשון:
אני לא יודע אם מותר לדבר על רבנים, אבל תעצור אותי אם אני עושה איסור, אבל זה שאלה שקשה לי, אמרתי לו תשאל. והוא אמר לי איך זה שהרב עובדיה היה מעודד ואוהב חיילים, ואמר שצריך לנשק אותם, והבן שלו הרב הראשי, מזלזל בחיילים, ואומר שצריך לזרוק את הצווים לאסלה, ועוד משפטים נגד החיילים.
והייתי צריך להסביר לו, שלא יתייחס למשפטים אלו, ואין כוונתו לזלזל בחיילים, וכו' וכו'.
אבל הבנתי כמה צדק הרב @משיב כהלכה שרבנים לא צריכים לזרוק משפטים בלי להשים לב, ושאין בהם תועלת בכלל, כי אפשר לדבר עם בני תורה נגד הגיוס, בלי להגיד לשונות זלזול, שאח"כ זה פוגע לנו בקירוב רחוקים, שאנו צריכים להתמודד עם זה.
אם אתה טוען שאחד מגדולי ישראל טעה
נראה שאתה צריך קודם כל לחזק את עצמך, ואח"כ לחזק אחרים
אם תזלזל ברבנים, איך תחזק אחרים?

רק שלא כתבת לי לאיפה ללכת להתחזק, ערכים, הידברות, איפה?
איפה לומדים שצריך להיות מטומטם, ואסור לשאול שאלות?!

תלמד אותו מה הוא כן צריך לומר לו.
אתה אמרת לו לא להתייחס למשפטים אלו וכו'
מה הבעיה שתסביר לו שכן מי שלומד תורה הוא מעל החיילים, ואכן אין מקומו בצבא, והגר"י יוסף שליט"א מתכוון לחזק את הבני תורה
כי הם נמצאים תחת לחץ, וכי זה נקרא מזלזל בחיילים? יש כאן מלחמה נגד מערכת המשפט שרוצה לכלותינו וכו'
למה לכתוב "שרבנים לא צריכים לזרוק משפטים בלי להשים לב וכו'"

איפה לומדים שצריך להיות מטומטם, ואסור לשאול שאלות?!
אני אמרתי שאסור לשאול שאלות?
אמרתי שתהיה מטומטם?
תענה מה שצריך לענות, ולא לכתוב שרבנים לא צריכים לזרוק משפטים בלי להשים לב
הוא לא חשב לפני שהוא דיבר על זה? הוא לא חשב שכל התקשורת תצא עליו? ובכל אופן בחר לומר

אין איסור הלכתי או מוסרי להעיר על פסק או הגיג של רב כלשהו. ואם אתה סובר שאסור להעיר על טעות של גדול, אולי כדאי שתעבור לחסידות צפון קוריאה פינת ויז'ניץ.

אמנם יש איסור לנסח את הדברים באופן של זלזול, ויש להעיר בכבוד ובדרך ארץ, ולהקפיד שההערה לא תהיה על האיש אלא על הדברים שנאמרו.

המעצבים של זה כתבו:
התרגשנו במיוחד לקבל את ההזמנה הזו. לא בכל יום זוכים לעצב בר פירות עבור גדול הדור, הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א.
השקענו את הנשמה בכל פרט:
עיצוב 2 מטר רחב ידיים עשיר בפירות בתוספת שבעת המינים.
עבודת גילוף מדויקת באבטיח עם דיוקן הרב.
סט מיוחד של 10 תפוחים, עליהם גילפנו את שמות ספריו, עמודי התווך. של ההלכה בדורנו.

מהכיתוב "נשיא מועצת חכמי התורה" נראה שזו הזמנה פנימית של אנשי החצר, לצורך התמונה (שבוודאי תתפרסם ותעורר סנציה).

וכנראה יש כאלה שאינם מבינים שמועצת חכמי התורה איננה "סנהדרין" או גוף רבני שמרכז את גדולי ישראל, אלא מדובר בגוף שנוסד ע"י מפלגה פוליטית לצורך הנהגה של המפלגה, ותו לא מידי. ולכן אם המפלגה החליטה שרב פלוני יהיה נשיא, והתואר הזה יגרום לו להצטרף אליה (כפי שהצליחו לשכנע כך את הגר"ע יוסף בזמנו), לחיי, ואם המפלגה החליטה שאיננה צריכה נשיא, לא יעזור שום אבטיח לשנות את התמונה.

כל המאבק הילדותי הזה מדיף ריח רע מאוד.

אין איסור הלכתי או מוסרי להעיר על פסק או הגיג של רב כלשהו. ואם אתה סובר שאסור להעיר על טעות של גדול, אולי כדאי שתעבור לחסידות צפון קוריאה פינת ויז'ניץ.
מי דיבר על איסור הלכתי? זהו דבר הרבה יותר מהותי!
אני לא מדבר בכלליות, אני מדבר על העניין שהנ"ל דיבר, על הגיוס הכפוי של בחורי ישראל ע"י השלטונות לצה"ל
וכי אתה קורא לזה הגיג על מה שמרן הגר"י יוסף מחרף נפשו, שבחורי ישראל לא ילכו לצבא, אולי אתה לא מבין את המשמעות [ואולי אתה שתול שלהם]
ועוד כתבת שזה טעות של גדול, לזה אתה קורא "טעות" - פשוט בושה
משמע שמחינתכם עדיף שילכו לצבא, כי הרב יצחק יוסף אמר שלא ילכו, ממש כמו מחנה רל"ב
"אין גבול לטמטום" (המ"פ)

למה זה מוציא מאנשים טובים וחכמים כל כך הרבה אנרגיות, העובדה שתלמידי הרב יצחק הזמינו אצל בעל מקצוע [מסתבר שמעולה באומנותו] סידור פירות וכתבו שם את מה שהם כותבים תמיד שהוא נשיא מועצת חכמי התורה ?
הרי מי ששומע לו ישמע לו כך או כך ומי שלא לא ישמע כך או כך, והמפלגה תתחשב בדעתו בדיוק כמו שהיא מתחשבת כעת כך או כך.

מי דיבר על איסור הלכתי? זהו דבר הרבה יותר מהותי!
אני לא מדבר בכלליות, אני מדבר על העניין שהנ"ל דיבר, על הגיוס הכפוי של בחורי ישראל ע"י השלטונות לצה"ל
אני לא דיברתי על עצם הגיוס, אלא על לשונות של זלזול שאין בהם תועלת. ואתה כעסת למה כתבתי על רבך שלא היה צריך לומר משפט זה. וע"ז הגיב הרב @משיב כהלכה שמותר להגיב על דברי כל גדול. אז למה אתה עושה סלט, כאילו הרב משיב כהלכה בא להצדיק את גיוס הבחורי ישיבות
וכי אתה קורא לזה הגיג על מה שמרן הגר"י יוסף מחרף נפשו, שבחורי ישראל לא ילכו לצבא, אולי אתה לא מבין את המשמעות [ואולי אתה שתול שלהם]
כנ"ל, אף אחד לא דיבר כאן בעד גיוס בחורי הישיבות, אלא על המשפטים הנאמרים ללא צורך, וללשונך "בחירוף נפש". [ואולי גם אני שתול שלהם...]
ועוד כתבת שזה טעות של גדול, לזה אתה קורא "טעות" - פשוט בושה
לא הבנתי מה כל כך בושה גדולה?
מה רב לא יכול לטעות, לא יכול להיפלט לו משפט, שלא היה צריך להיאמר (או שאתה אוחז כמו חסידי פלוני, שמותר לרב לומר ולעשות הכל, כמובן לא שואלים על רב).
משמע שמחינתכם עדיף שילכו לצבא, כי הרב יצחק יוסף אמר שלא ילכו, ממש כמו מחנה רל"ב
ברור, מה השאלה?!
אנחנו מגדולי המגייסים לצבא.... ברור...

ונאה לסיים במשפט שסיים כבודו -
"אין גבול לטמטום" (המ"פ)

ראשי תחתית