עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

קונטרס הספיקות זה עי"צ ח"ב.
היה יהודי שתרם ורצה שיצא בשם אחר, והויציאו את עין יצחק בג' כרכים עם שמות שונים, ח"א בשם כללי הפוסקים כמדומה. ח"ב בשם קונטרס הספיקות, וח"ג בשם מעתיקי השמועה.
בח"א וח"ב לא היה הוספות על עין יצחק כלל, וגם הושמטו כמה פרקים. ובמעתיקי השמועה נוסף מעט.
כמדומני שגם 'עין יצחק' אינו דברים חדשים כלל
אלא כולו ציטוטים והעתקות משאר ספריו

היום פגשתי יהודי מסורתי שהילדים שלו כמובן בצבא ובמילואים, והוא בעצמו אומר שהצבא לא מתאים לחרדים, אמרתי לי מה הוא אומר (בעקבות הדיון כאן בפורום) על מה שהרב הראשי הרב יצחק אומר שצריך לקרוע את הצווים ולזרוק לאסלה. הוא אומר תקשיב לי טוב, הוא צודק, כל הצבא הזה הוא מקום של טינופת (לא מתאים לספר כאן מה שסיפר על מה שקורה שם ומה שהוא שומע מהילדים שלו רח"ל וד"ל) ושחבל לו על הילדים שלו ושאחד מהם חזר משם כופר גמור.

בקיצור, מי שנמצא שם יודע בדיוק למה חרדים לא צריכים להיות שם ויודע בעצמו כמה הרב צודק וצריך לעשות ליצנות מע"ז. ומי שמחפש את הרבנים הוא ימצא (ובפרט שיש כאן מי שעוזר לרגשות שלהם). אני זוכר שהרב עובדיה אמר שאסור לעבור בין ב' נשים, עשו מזה חוכא ואיטלולא, לא חסר להם איך ללעוג על דברי חז"ל ועל רבני ישראל.

המדהים הוא שאותו רב שאתה טוען שהוא "צודק", אמר במפורש ובריש גלי שבחור שאינו לומד צריך להתגייס, לא מבעיא שבבניק אלא אפילו בחור בישיבת חזון עובדיה שלא לומד היטב, הוא ממליץ לו להתגייס!

וחזר ושנה את הדברים בסוף כהונתו כראשון לציון, כשהוא אומר שמי שאינו לומד אסור לו להשתמט בטענת תורתו אומנותו.

כיצד מסתדרים כל הסיפורים האלה על הצבא שהוא מקום טינופת, עם הדברים האלה שהוא אמר?

אתה מצטט מה שנוח לך לצטט (צו גיוס לאסלה) ומתחמק ממה שלא נוח?

ראשי תחתית