לחצו כאן – תרומה לשמואל

עדכונים מבית הרב צמח מאזוז שליט''א

מתוך כתבת כל אירועי וזמני שבת ואתחנן - 'נחמו' תשפ"ה. בחצרות האדמו"רים, הרבנים, ראשי הישיבות ואישי הציבור. באתר 'בחדרי חרדים'.

הצג קובץ מצורף 8886
רק לענ''ד תואר לא כ'''כ מכובד
לא יכתבו ראש מוסדות סלבודקא או ראש מוסדות פונוביז'

רק לענ''ד תואר לא כ'''כ מכובד
לא יכתבו ראש מוסדות סלבודקא או ראש מוסדות פונוביז'
כי שם זוהי ישיבה ולא מוסדות.
(מה שאין כן כסא רחמים שאומנם התחילה כישיבה אבל כיום בפ"י בעלת מוסדות רבים לכל שכבות הגיל)

הבנתי שרבי צמח לא אוהב שקוראים לו ראש הישיבה.​
כן, גם אני כך הבנתי.
ושמעתי שאכן מחמת כן, לא נקרא בעלונו השבועי בתואר "ראש הישיבה", דאית דאתא לידיה.
אבל מ"מ באתר הישיבה ראיתי שכן נקרא כן (והוא לכאורה אולי מחמת ששם לא רואה...).​

גם אם ח"ו הדברים נכונים, וכי זה לא לשון הרע?!

אין לי שום מושג אודות לגוף הענין,
אבל אני לא מצליח להבין את השורה הזו!!
אם הדברים נכונים, צריכים לתלות את מי שעשה דברים כאלה בכיכר העיר, ולירוק לו בפרצוף, לנקות אורוות ולחטא את מה שצריך באור השמש!

לשון הרע??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

אם הדברים נכונים, צריכים לתלות את מי שעשה דברים כאלה בכיכר העיר, ולירוק לו בפרצוף, לנקות אורוות ולחטא את מה שצריך באור השמש!

לשון הרע??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
גם לשיטתך,
מה זה קשור לדיבורים שלך באמצע?!
קח את האיש ותתלה אותו, מי אמר שצריך לדבר ולרכל?? מי יתן ומה יוסיף?

א. כמ"ש נאמן בית, יש הבדל עצום בין רכילות זולה בקבוצות הנייעס לבין טיפול ענייני ורציני (במקרה שח"ו זה אמת).
ב. כשאנחנו שואלים שאלות על גדו"י (מכל גווני הקשת) מן הראוי לשאול בכבוד ולא בצורה שמציירת אותם כהזויים.

א. כמ"ש נאמן בית, יש הבדל עצום בין רכילות זולה בקבוצות הנייעס לבין טיפול ענייני ורציני (במקרה שח"ו זה אמת).
ב. כשאנחנו שואלים שאלות על גדו"י (מכל גווני הקשת) מן הראוי לשאול בכבוד ולא בצורה שמציירת אותם כהזויים.
דברי פי חכם חן
מה ענין שמיטה להר סיני
אם הדברים נכונים יטפלו, אבל מה יתן ומה יוסיף אם נרכל??

@בדרך סיפרתי מעשה
א. הזכרתי את תוארו ותפקידו בתור תיקון למה שכתבת ותו לא, ולא בתור כותרת גדולה בלא קשר לנכתב וללא סיבה.
ב. הבעייה היא לא עם מה ששאלת אלא עם איך ששאלת. ניסו להסביר לך את זה כבר פעמיים בהודעות האחרונות.

יוסי פלד: ראש מוסדות "כסא רחמים" הגה"צ הרב צמח מאזוז עלה בשעות הצהריים יחד עם בנו הגרמ"ח מאזוז להר הזיתים להעתיר בתפילה על ציון מר זקנו הגאון רבי רפאל מאזוז זצ"ל, אביו של מייסד הישיבה מרן הגה"ק רבי מצליח מאזוז זצוק"ל הי"ד, שהיום - י"ט אב מצוין יום השנה החמישים ותשע להסתלקותו (תיעוד: ע.ח)

1755116154107.png

בואו ונעשה סדר, ומשם חזל"ש

רבי צמח צדיק גדול, אין חולק.

עלה לקבר פלוני, ותדרכו את הכתב לציין שהוא עלה עם בנו פלוני אלמוני.

ציינתי שזה לא מקצועי לאזכר את הבן, במיוחד כאשר שמו של הרב צמח לא מספיק נפוץ ומוכר במעמדו ותפקידו החדש.

מכאן לשם החלו מכות והתכתשויות על צדיקים וגדולי תורה נוספים. חראם, כולם אהובים וכולם ברורים.

ראשי תחתית