הווי שקוד ללמוד תורה
חבר חדש
עזב לפני שנהאני שואל אני לא יודע
עזב לפני שנהאני שואל אני לא יודע
א"כ הראשי ישיבות שם לא שורדים יותר מידי זמן...עזב לפני שנה
ממשמבהיל! מה ביקש מרן שר התורה הרב חיים קנייבסקי זצוק"ל מראש הישיבה הרב זמיר כהן שליט"א | תיעוד מצמרר 4' שנים להסתלקותו
יש מה להרחיב הדברים נוגדים את כללי הפורום כרגע הרב הראל היחיד שעזב שםא"כ הראשי ישיבות שם לא שורדים יותר מידי זמן...
משה ויסברג: נועדו בחג: ר"י 'אבני נזר' הגר"ז כהן בביקור הבוקר במעונו של חבר מועצת חכמי התורה ור"י 'פורת יוסף' הגר"ש בצלאל
![]()
כניסת רה"י הגאון הרב זמיר כהן שליט"א להקבלת פני רבו בישיבת אבני נזר
בהשתתפות מאות בני תורה, אברכים ותלמידי הישיבה.
האם זה נהוג היום בישיבות להביא תזמורת למעמד הקבלת פני רבו בפסח?כניסת רה"י הגאון הרב זמיר כהן שליט"א להקבלת פני רבו בישיבת אבני נזר | שמוליק קליין מנדי סופר ומלכות
אכן זה לא נהוג.האם זה נהוג היום בישיבות להביא תזמורת למעמד הקבלת פני רבו בפסח?
בזמני היה רק בשמחת בית השואבה.
אין מה לדון בזה.
זה פשוט שאין מה לדון בזה
נו אדרבה תעלה צדדים ותדון ואני יבין את טעותי האמן לי שאחזור בילמה לא לדון בזה ?
למה בישיבות לא נהוג לעשות מעמד הקבלת פני רבו וכיו''ב בפסח , זה השאלה.נו אדרבה תעלה צדדים ותדון ואני יבין את טעותי האמן לי שאחזור בי
למה בישיבות לא נהוג לעשות מעמד הקבלת פני רבו וכיו''ב בפסח , זה השאלה.
לא צריך עכשיו לומד'ס וסברות. לדעתי זו שאלה טובה. אולי כדאי לאמץ את זה. אולי יש לזה סיבה טובה שלא עושים, תגיד לנו.
יש קצת הבדל בין הדבריםהאם זה נהוג היום בישיבות להביא תזמורת למעמד הקבלת פני רבו בפסח?
בזמני היה רק בשמחת בית השואבה.
מצד אחד יכול להיות שזה מגבש את הבחורים, סביב דבר טוב.למה בישיבות לא נהוג לעשות מעמד הקבלת פני רבו וכיו''ב בפסח , זה השאלה.
לא צריך עכשיו לומד'ס וסברות. לדעתי זו שאלה טובה. אולי כדאי לאמץ את זה. אולי יש לזה סיבה טובה שלא עושים, תגיד לנו.
לא דברתי מצד יח''צ, הבנתי שיש כאלו שעושים בסוכות ולא בפסח, ולכאורה אין הבדל כי לפי ההלכה (זה לא מה שבאמת מחפשים לקיים, אבל הרעיון של חייב להקביל פני רבו ברגל) אין הבדל בין החגים. אך כידוע שמנהגי הישיבות דהיום לא ממש מבוססים על חז''למצד אחד יכול להיות שזה מגבש את הבחורים, סביב דבר טוב.
מצד שני יכול להיות שזה סתם תעלול יח"צ...
אם כך אז ודאי שהוא דבר ראוי.נאמר בזהירות שחלק מהסיבות לקיום המעמד הוא מכיוון שהוא משודר בכמה מקומות להראות העמים והשרים את יופיים של בני התורה בני הישיבות, ואכמ"ל.
כמובן אבל הפירסום האובססיבי של כניסת מרן הגר''ז לאולם כשכל הרמי''ם מקפצים כתיישים לא מוסיף הרבה כבודנאמר בזהירות שחלק מהסיבות לקיום המעמד הוא מכיוון שהוא משודר בכמה מקומות להראות העמים והשרים את יופיים של בני התורה בני הישיבות, ואכמ"ל.