הר' יצחק כן לומד מהאיגרת...מדברי האגרת עצמה אין שום ראיה לכאן ולכאן.
לא, הוא לא הודה, אלא כתב שלא ברור דעת החזו"א בזה...הרב יצחק יוסף שליט"א צידד להודות לזה אחרי שרוב תלמידיו של החזו"א העידו שלא הקפיד על זמן ר"ת.
הר' יצחק כן לומד מהאיגרת...מדברי האגרת עצמה אין שום ראיה לכאן ולכאן.
לא, הוא לא הודה, אלא כתב שלא ברור דעת החזו"א בזה...הרב יצחק יוסף שליט"א צידד להודות לזה אחרי שרוב תלמידיו של החזו"א העידו שלא הקפיד על זמן ר"ת.
לא ראיתי דבריו בעין יצחק שהביא את כל הלשון של האגרת.הר' יצחק כן לומד מהאיגרת...
בילקו"י שבת חלק א' עמ' תשנג משמע שם דעתו בחזו"א לצדד כנ"ל.לא, הוא לא הודה, אלא כתב שלא ברור דעת החזו"א בזה...
באוצר החכמה במקום הנ"ל מפורש שדעתו נוטה שהחזו"א החמיר ר"ת.בילקו"י שבת חלק א' עמ' תשנג משמע שם דעתו בחזו"א לצדד כנ"ל.
כנראה חזר בו:
אין שבוע שאינו טועה בהלכה
בגלל זה הוא נחשב לטועה?דברים הסותרים את מה שכתב הרב עובדיה בספריו.
מי היה מגיע באמצע הסעודה ושואל את הגרע"י שאלות בהלכה, והיה אומר את דעתו באופן נחרץ, והגרע"י היה בקושי שומע אותו, ואח"כ אותו רב היה מפרסם בשמו כמה הלכות?
על מי אמרו שאין שבוע שאינו טועה בהלכה?
מי אינו בקי כ"כ במקורות ההלכה, אחר שעסק רוב ככל ימיו רק בפלפול התלמידים בשיטה הליטאית, וגם לא למד בספר...?
הצג קובץ מצורף 11676
הצג קובץ מצורף 11675
בגלל זה הוא נחשב לטועה?
במכתב כתב קצת דברים אחרים:ולגופו של ענין לא כתב את המכתב הנ"ל אלא בגלל שהנ"ל התבטא "וכי אסור לחלוק על ילקוט יוסף", וכן "תעזוב אותי מרבנים צעירים אלה", שזהו עוון בל יכופר.
את ההלכות הנ"ל הוא אמר משמו של חמיו זצ"ל? א"כ זה נורא בלי קשר לשום דבר.כשהוא אומר דברים בשמו ומתיימר להיות מעתיק השמועה, בוודאי.
במכתב כתב קצת דברים אחרים
לא ידעתי שהוא מתיימר בכל דבריו להיות מעתיק השמועה
אני מזועזע מי שחולק על ילקו''י זה נקרא דברי שמיים שמבזים אותו?????גם הרב אופיר מלכא מבלבל את הציבור...
הצג קובץ מצורף 11698
לא מדויקאני מזועזע מי שחולק על ילקו''י זה נקרא דברי שמיים שמבזים אותו?????
דברי שמים הפשט הפשוט ברמב''ם זה שאוכל אוכל לא כשר וכד'
לא על ת''ח שיצא לו הפוך בהלכה מהחכם מירושליים
אתה לא מדייקלא מדויק
לשון הרמב"ם (הל' ת"ת פ"ד ה"ה)
"לא יהיה התלמיד בוש מחביריו שלמדו מפעם ראשונה או שניה והוא לא למד אלא אחר כמה פעמים שאם נתבייש מדבר זה נמצא נכנס ויוצא לבית המדרש והוא אינו למד כלום לפיכך אמרו חכמים הראשונים אין הביישן למד ולא הקפדן מלמד במה דברים אמורים בזמן שלא הבינו התלמידים הדבר מפני עומקו או מפני דעתן שהיא קצרה אבל אם ניכר לרב שהם מתרשלין בדברי תורה ומתרפין עליהן ולפיכך לא הבינו חייב לרגוז עליהן ולהכלימן בדברים כדי לחדדם וכענין זה אמרו חכמים זרוק מרה בתלמידים לפיכך אין ראוי לרב לנהוג קלות ראש לפני התלמידים ולא לשחוק בפניהם ולא לאכול ולשתות עמהם כדי שתהא אימתו עליהן וילמדו ממנו במהרה"
לפי הרב בעל הילקוט יוסף כל החולקים עליו הם בגדר מתרשלים בדברי תורה וכו"
זה לא דין מיוחד ב"רב''אתה לא מדייק
כי גם לשיטתו למה הוא חושב שהוא רבו של הרב בוטבול או של הרב אופיר מלכא או של הרב סופר וכד'
שיש שסוברים שהם גדולים ממנו
תבדוק כמה פעמים ברדיו הוא מזכיר ששאל את הרב עובדיהכשהוא אומר דברים בשמו ומתיימר להיות מעתיק השמועה, בוודאי.
אל תזרוק הערה ותגיד שנכון שכל שבוע הוא טועה
לולא זה היה פורם של בני תיירה שאין חשש שלא ישמעו לרבנים
אם אתה טוען שזו גוזמא לי הקטן זה נשמע ביזיוןמסתבר ש"כל שבוע" הוא לשון גוזמא. אני שמעתי אותו כמה פעמים. ואני ממליץ לא להקשיב לו.
ולא ביזיתי אף אחד, אלא כתבתי שדברי הרב יצחק נכונים בפרט זה.
כן אבל עמי ארצות יכולים להשליך זאת גם על רבנים שהם בבחינת מלאך ד׳נהפוך הוא, י"ל שאין חשש שמאן דהו מגולשי הפורום הולך אחרי פסקי הרב בוטבול...
גם לאשר את דבריו התמוהים נקרא ביזיון
לכן אמרתי שאין חשש כזה כאןהכיצד ישליכו מפלוני על פלוני אחר?
אתה יכול לנסות להתחכםזה נקרא "יהודה ועוד לקרא". הוא לא צריך את אישורי.