דברי הגר"י יוסף שליט"א על חכמי הדור

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה טעות של אוצה"ח, שמו כתוב בשער הספר -
הצג קובץ מצורף 13508
עם כל הכבוד לנתיבי עם ולמצטטו, מה שהאברך הזה יודע על יהדות בבל, הם לא יודעים עשירית האחוז.
וכפי הנראה מרוב אדיקותו בדברי רבינו הגרע"י זיע"א אינו יכול לקבל האמת.
ומפריז בדמיון שלא היה ולא נברא ומוליד גאון אשכנזי בבגדאד....

אין כזה מדרש, זה ממקור מאוחר (כנראה בכלל מדתות אחרות, ואכמ"ל. אולי הרב @מחשבות טובות ידע להחכימנו).
יתכן שאינו בקהלת רבה, פשוט כך מצוין בשערי תשובה שלי, אבל רבינו יונה [שהוא היה בהחלט יהודי חכם...] בהחלט מביא אותו : [שערי תשובה שער ג אות ריז]
"וזכרו במוסר. כי אדם אחד וחכם עברו על הנבלה. אמר האדם כמה מוסרחת נבלה זו. אמר החכם כמה לבנים שניה. ואמר אחרי זה לב יודע מרת נפשו. וכל חכם יודע כי לא הביא שלמה בתוך המוסרים הנבחרים דברים אין בם מועיל. אבל בא הענין על דבר הפסוק הראשון. להגיד רעת האויל המליץ אשם. כי יתכן שהחוטא שב מדרכו. ונפשו מרה לו. ואין יודע מרת נפש האדם ולא שמחתו זולתו. והוא נשוא עון. כי עקרי התשובה לפי מרירות הלב. על כן יחטא ואשם האויל המזכיר עונו".
ואם מקורו מדתות אחרות, אדרבה חכמה בגוים תאמין. והיה לי להביא את דברי חז"ל והוי דן את כל האדם לכף זכות, שלכאורה גם זה תמוה שהיה לו לומר לדון כל אדם כפי האמת והמשפט והצדק, ונראה שביאור הדברים כנ"ל.

על רבני כסא רחמים:

1764257100094.png

על מרן הגאב"ד שליט"א

כיון שזו דעתו לא יעצור מלאומרה ולא יעצור מלהרחיק את הציבור שלא יימשכו אחר פסקים שלדעתו אינם מסתדרים עם ההלכה.

וכבר הביא כמה פעמים את דברי המאירי (וחבל שאיני שולט שמקורות ובהסרטות כדי להביא הכל מהר) שכתב שהפוסק עומד לו בראש מעייניו שאם יפסקו אחרת יהא חורבן לדעתו שינהגו שלא כדין וכו' ואין לי את הלשון המדוייק.
וכך כתב:
1764261640518.png
1764261663993.png

כיון שזו דעתו לא יעצור מלאומרה ולא יעצור מלהרחיק את הציבור שלא יימשכו אחר פסקים שלדעתו אינם מסתדרים עם ההלכה.
שהפוסק עומד לו בראש מעייניו שאם יפסקו אחרת יהא חורבן לדעתו שינהגו שלא כדין

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול, או יתירה מכך - להשתיק כל מי שכותב אפילו ברמז על שהעתיק לספרו את הקטע ההיתולי "תכלא דפזלון", שזה (יחד עם עוד הערות רבות שהובאו כאן ברחבי הפורום) מעיד על דרך הליקוט וההעתקה בכלל הספר, ואין "חורבן" גדול מזה.

יצויין שאני בעד שיח ענייני, ומאז ומתמיד הבעתי דעתי בעד זה, ואני בעצמי מדווח להנהלה על ביקורת שאיננה עניינית אלא לגופו של אדם (יהיה מי שיהיה), או כתיבה בלשון זלזול על ת"ח, שזה מוריד את רמת הדיון ואת רמת הפורום. אבל הקושיה היא עליך ועל חבריך, ממה נפשך.

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים ממנו בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול, או יתירה מכך - להשתיק כל מי שכותב אפילו ברמז על שהעתיק בטעות את "תכלא דפזלון" והעתיק דברי ליצנות במלוא הרצינות, שזה (יחד עם עוד הערות רבות שהובאו כאן ברחבי הפורום) מעיד על דרך הליקוט וההעתקה בכלל הספר, ואין "חורבן" גדול מזה.

יצויין שאני בעד שיח ענייני, ומאז ומתמיד הבעתי דעתי בעד זה, ואני בעצמי מדווח להנהלה על ביקורת שאיננה עניינית אלא לגופו של אדם (יהיה מי שיהיה), או כתיבה בלשון זלזול על ת"ח, שזה מוריד את רמת הדיון ואת רמת הפורום. אבל הקושיה היא עליך ועל חבריך, ממה נפשך.

מעולם לא זלזל בגדולים ממנו!

מה שכתב על חכמי זמננו לשון של "המציא הלכה" או "לבלבל את הציבור" או "נמשך אחרי .." או "אברכים שלא נפתחו עיניהם בהלכה" - כתב לפי הענין ולפי התקופה ולא כתב כן על גדולים ממנו, רק על חכמי זמנינו שכולם חיים עמנו חוץ מהגר"מ לוי זצ"ל.

ואין בזה זלזול כלל וכלל!

ומה שכתב על חכמי זמננו: לשון של "המציא הלכה" או "לבלבל את הציבור" או "נמשך אחרי .." או "אברכים שלא נפתחו עיניהם בהלכה" - כתב לפי הענין ולפי התקופה ולא כתב כן על גדולים ממנו, רק על חכמי זמנינו שכולם חיים עמנו חוץ מהגר"מ לוי זצ"ל.

מה בכך שהם חיו עמו בדורו? מה בין תקופת חיים לבין גדלות בתורה?

ממתי ספרדי צריך לפסוק כפוסק ספרדי? יש שו"ע ומנהגים, וכל השאר זה ענינים שבסברא, ואין שום הבדל בין ספרי לאשכנזי!
אכן, ןחבל מאד שיש פוסקים ומחברים אשכנזיים שמתעלמים מגדולי הספרדים
כמי הספרדים צריכים לפסוק?

הצג קובץ מצורף 13538
אז ספרדים כן צריכים לפסוק כפוסק ספרדי?
ברוך שכיוונתי

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים ממנו בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול
יש חילוק בין כשהראב"ד כותב על הרמב"ם לבין כשהיעב"ץ כותב על הרמב"ם, ופשוט

אזיל לשיטתו כלפי עורכי האורל"צ ח"ב

גם המגיבים כאן אזלי לשיטתם שהילקוט יוסף נכתב ע"י תלמידים טועים, והראיה - תכלא דפזלון.

בשורה התחתונה הוא חולק על הגרב"צ בזלזול, התירוץ לא משנה.

על מרן שר התורה היח"ס שליט"א

הצג קובץ מצורף 13872
הרב סופר חלק על הרב עובדיה הרבה פחות ממה שהרב עובדיה חלק על הבאח.
לפי נוסחת המצוטט אפשר לומר בהחלט שאילו היה כתוב בבאח עשרת הדברות הרב עובדיה היה חולק גם על זה.
וכמו כן אם היה כתוב באור לציון או בברכת ה' או בהלכה ברורה עשרת הדברות - הרב המצוטט היה חולק גם על זה.

לגבי הקשקוש שהובא כאן שמותר לקללו, כבר ענו באור תורה.
הרמב"ם דיבר על מישהו שעובר איסורים בשאט נפש. לא על כל אחד שחולק על חבירו. לא היה דבר כזה מימות עולם השיטה הזו שמי שלא מסכים עמי ואם אבי, אני מקללו. ואיני רוצה להתחיל לפי שיטתו לקלל את כל מי שאיני מסכים עמו. עכ"פ כתיב קללת שוא לו תבוא.

קבצים מצורפים

זה כבר נהיה ציטוט בשם מרן האבא
גם שהביאו שכתב כן בספר מעתיקי השמועה, רציתי לכתוב שזה מדברי מרן הגרע"י זצ"ל.

וידוע שמרן זצ"ל התבטא בביטוי זה על כמה חכמים שהרבו לחלוק עליו.

שמעתי מת"ח ותיק ששמע באוזניו מאחד מגדולי החכמים בדור הקודם שאמר שאפילו אם יאמר חכם עובדיה לברך על מים 'שהכל' לא נשמע לו. בין תבין.

בשביל ההשכלה, הנה הקטע במלואו ללא חיתוך, כולל דברי הגאון היח"ס עצמו:
מה עניין שמיטה אצל הר סיני?

וכי יש איזה תוספת שקשורה לסוגריים? , מה שכתב לפנ"כ אינו קשור לסוגריים בכי הוא זה

בשביל ההשכלה, הנה הקטע במלואו ללא חיתוך, כולל דברי הגאון היח"ס עצמו:

הצג קובץ מצורף 13953
הוא עצמו חולק על מרן האבא זצ"ל בענין זה. לפחות פעמיים ביביע אומר מרן אומר שהולכים אחר רוב הפוסקים ולא אומרים ספק דרבנן לקולא.

ראשי תחתית