לחצו כאן – תרומה לשמואל

פסקי המשנה ברורה לספרדים

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
וכבר נרמז על עניין הדקות והעומק שניחנת בהם באשכול אחר
אבל לצערי יש הרבה "קנאים" בפורום שרק מזלזלים וכל ציטוט שמביאים מאיזה ספר מאוצה"ח, כבר קוראים לך "גזור העתק הדבק"... ה' יעזור להם.

אבל לצערי יש הרבה "קנאים" בפורום שרק מזלזלים וכל ציטוט שמביאים מאיזה ספר מאוצה"ח, כבר קוראים לך "גזור העתק הדבק"... ה' יעזור להם.
ואתה יודע כמה כותבים עלי השמצות?.

נראה לך שאני בכלל מסתכל בזה?? [לייתר דיוק מביט גרידא אך לא מעיין]

טוב שהבאת את דבריו
אך אתה צריך "לדייק" ו"לדקדק"

כוונתו של חכם שלום, הוא "לעיין" בפוסקים הספרדים וכלשונו "זה טעון יגיעה"
כי הוא בא בדיוק לאפוקי מכל ההוצאות של המשנה ברורה שמוציאים היום כביכול "לספרדים"
שהרוב שם לא קשור "לפוסקים הספרדים" כי הוא זה, אלא הכל שם זה ליקוט מיביע אומר או ילקו"י
וגם אם מזכירים שם איזה ר' חיים פלאג'י או כנסה"ג וכד' זה בתנאי שיהיה תואם ליבי"א

בא"ח וכה"ח מאן דכר שמיה בכל ההוצאות האלה
טוב שכתבת מה שכתבת.

עכשיו נודע הדבר, שכבר אתה כותב זמן מה בעניין ההוצאות של המשנ"ב לספרדים, ואתה כותב שזה טוב יותר מזה וכו'

ומדבריך נראה שאתה מתכוון להוצאת תפארת ועתה מתברר, שאתה בכלל לא ראית ולא עיינת בהוצאת תפארת.

אם אתה כותב שדברי הבא"ח וכה"ח לא נזכרים בהוצאה הנ"ל.

כל זה נובע שאתה כותב בלי לראות ובלי לחפש את האמת, (לא נראה לי שאתה מוציא שם רע בכוונה.

חכמים היזהרו בדבריכם

עכשיו נודע הדבר, שכבר אתה כותב זמן מה בעניין ההוצאות של המשנ"ב לספרדים, ואתה כותב שזה טוב יותר מזה וכו'
כתבתי זמן מה, מה יותר טוב ממה??

אולי אתה מתבלבל ביני למישהו אחר,

מ"מ לא זכור לי שכתבתי איזה הוצאה יותר טובה

דרך אגב יש ספר "הליכות יוסף" שמביא קרוב ל400 מקומות שמרן הגרע"י זצוק"ל והרב יצחק שליט"א חולקים על המ"ב בהלכות שבת.

- והכל מסודר לפי נושאים איפה המ"ב חלק על השו"ע ואיפה נוהגים אחרת מחמת שהתשנתה המציאות ועוד. ספר ממש יפה ומסודר.

דרך אגב יש ספר "הליכות יוסף" שמביא קרוב ל400 מקומות שמרן הגרע"י זצוק"ל והרב יצחק שליט"א חולקים על המ"ב בהלכות שבת.

- והכל מסודר לפי נושאים איפה המ"ב חלק על השו"ע ואיפה נוהגים אחרת מחמת שהתשנתה המציאות ועוד. ספר ממש יפה ומסודר.

אברך מהכולל שלנו.

הוציא גם על משנ"ב ח"ו.
ועל משנ"ב ח"ב כמעט מוכן.
יש בסופו טבלאות של כל המחלוקות, היכן המשנ"ב מחמיר יותר והיכן מיקיל (בא' החלקים כ100!!! מקומות שהמשנ"ב מיקל יותר מהגרע"י), ומאיזו סיבה הגרע"י חלק.

ראשי תחתית