גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

ע"פ בירור באותם דק' נחת בשדה התעופה בחזור מארה"ב.
כנראה מיהרתי להסיק מסקנות (זה לא הוא בתמונה?)
1767870670094.png

מספר חצופות עתרו לבגץ נגד גדולי הדור בגלל האיסור ללכת לצבא

קבצים מצורפים

• ה_מספר_חצופות_עתרו_לבגץ_נגד_גדולי_הדור_בגלל_האיסור_ללכת_לצבא.jpg
    ה_מספר_חצופות_עתרו_לבגץ_נגד_גדולי_הדור_בגלל_האיסור_ללכת_לצבא.jpg
    119 קילובייט · צפיות: 41
שמעתי שעצרו בחור אשכנזי מפוניבז' מישהו יודע לאמת ?
הבחור צבי הרש פרקוביץ, נעצר בלשכת הגיוס בבאר שבע, לאחר שניסה לסדר פטור. (ובכך למעשה הסגיר את עצמו לצבא).
השמועות על כך שהוא נעצר בדרך למירון אינם נכונות, והם פורסמו כי המשפחה לא רצתה בהתחלה שידעו שהוא הלך ללשכת הגיוס (שזה נגד הוראת הרבנים).

הבחור החתן החשוב מאיר יונה, תלמיד ישיבת הקיבוץ 'תורת זאב' בתל ציון, שהיה עצור כבר בחודש אלול האחרון, הוסגר היום על ידי המשטרה הכחולה למשטרה הצבאית.

רבינו הגאב"ד הגר"ש זעפרני שליט"א התראיין השבוע לקול חי ובמתק שפתיו הסביר את שתי הגישות שיש בין גדולי ישראל שנגד החוק לגמרי (מרנן הגר"מ צדקה, הגר"מ שטרנבוך, הגרמ"צ ברגמן, וכ"ק האדמורי"ם שליט"א) לבין גדול"י בעד החוק (מרנן הגר"א סלים, הגר"ד לנדו, הגר"ש בצלאל, הגרמ"ה הירש שליט"א)
ע"פ הגמ' בעבודה זרה יח. בדיון שבין רבי חנניא בן תרדיון לבין רבי יוסי בן קיסמא איך להתמודד מול גזירות המלכות עיי"ש

היום התפרסם מתווה שמובילים כ"ק האדמו"ר מקרלין שליט"א והגר"ד לייבל שליט"א שמשמעותו "תנו לי יבנה וחכמיה" אין מכסות ויעדים (!!!) רק פיקוח הדוק על לומדי התורה שלא מסתובבים בטלים, וכל השאר מתגייסים, תומכים בכך המלואימניקים וחלקים בציונות הדתית ובאופוזיציה (!!!)
בינתיים מול הצעת ביסמוט אני מעדיף את הרע במיעוטו הזה... מעניין מה גדולי ישראל יכריעו.

היום התפרסם מתווה שמובילים כ"ק האדמו"ר מקרלין שליט"א והגר"ד לייבל שליט"א שמשמעותו "תנו לי יבנה וחכמיה" אין מכסות ויעדים (!!!) רק פיקוח הדוק על לומדי התורה שלא מסתובבים בטלים, וכל השאר מתגייסים, תומכים בכך המלואימניקים וחלקים בציונות הדתית ובאופוזיציה (!!!)
בינתיים מול הצעת ביסמוט אני מעדיף את הרע במיעוטו הזה... מעניין מה גדולי ישראל יכריעו.
לפי מה שהביאו כאן לעיל גם אהרן ברק תומך

ראשי תחתית