במה הם סרים למשמעתם ב-100%? בהלכות עירובין?... אתה כותב דברים מגוחכים.אני מכיר עשרות(!!) שלא מצביעים בגלל שכך הורה להם חכם בן ציון זיע"א
אולם חוץ מענין זה הם סרים למשמעתם ב-100%!!!
במה הם סרים למשמעתם ב-100%? בהלכות עירובין?... אתה כותב דברים מגוחכים.אני מכיר עשרות(!!) שלא מצביעים בגלל שכך הורה להם חכם בן ציון זיע"א
אולם חוץ מענין זה הם סרים למשמעתם ב-100%!!!
אין לי באמת נתונים, אבל אני משער שלא איזה מיעוט בטל.@קויתי כמה אחוזים לדעתך מהציבור הספרדי לא מצביע / מצביע למפלגות אחרות?
אני לא נגד אף אחד, אני בעד דעת גדולי ישראל ולא בעד דעת בעלי בתים שמוציאים הקלטות לא רלוונטיות שנאמרו על הצעות חוק אחרות.לא שמענו אינה ראיה... אם @מרנן ורבנן היה נגד המכתב הזה כבר היה משרבט ממקלדתו כל מיני מילים עמומות וריקות ומכחיש...
תמים תהיה ---אני לא נגד אף אחד, אני בעד דעת גדולי ישראל ולא בעד דעת בעלי בתים שמוציאים הקלטות לא רלוונטיות שנאמרו על הצעות חוק אחרות.
נכון מאוד. ולכן שיתכבד וישב בביתו ולא יתן להם הוראות מה לעשות.מי שמצביע למפלגה אחרת, או שלא מצביע, גם אם הוא מאד מעריך את כלל חברי המועצת אי אפשר לומר שהוא "מציית" להם.
כי אם יואלי ברים אמר - זה מה שיהיה.יואלי ברים: חוק הפטור מגיוס לא עובר כרגע בכנסת. אין לנתניהו רוב.
גם אכלו גם לקו גם שילמו בכפל כפלים, עצוב, מתסכל ,מכאיס
הנחמה- שחוק גרוע כזה לא יעבור
אין ממש בדבריךנכון מאוד. ולכן שיתכבד וישב בביתו ולא יתן להם הוראות מה לעשות.
שיביע מכאן ועד שדה בוקר, אבל שלא יתן הנחיות למועצת החכמים.אין ממש בדבריך
זכות כל אדם להביע את דעתו ובפרט לגדולי ישראל
אף אחד לא נתן הנחיות אלא חלקו על דבריהםשיביע מכאן ועד שדה בוקר, אבל שלא יתן הנחיות למועצת החכמים.
בעז"הכי אם יואלי ברים אמר - זה מה שיהיה.
ברור.
נתנו. כתבו בסגנון אם תעשו כך וכך בנוגע לחוק הגיוס "אתם לא שלוחים שלנו".אף אחד לא נתן הנחיות אלא חלקו על דבריהם
אתה מתכוין לחברים שהם גם בכה וגם בכה? גם כותבים מכתבי תמיכה בחוק וגם כותבים מכתבי התנגדות?ובפרט שבתוך המועצת יש בכה ויש בכה
יש לומר, את מי שמתנגד לחוק אני יכול להבין, לא מסכים, אבל מבין.בעז"ה
הרי כבר אכלנו, לקינו, וילמנו בכפל כיפליים, למה שלא נהנה ממה שיש.גם אכלו גם לקו גם שילמו בכפל כפלים, עצוב, מתסכל ,מכאיס
יש כאלה אנרכיסטים הסבורים שכמה שיהיה יותר גרוע זה יותר טוב.יש לומר, את מי שמתנגד לחוק אני יכול להבין, לא מסכים, אבל מבין.
אבל מי שמקווה שהוא ללא יעבור - זה נשגב מבינתי, איך אמר כאן מישהו
הרי כבר אכלנו, לקינו, וילמנו בכפל כיפליים, למה שלא נהנה ממה שיש.
משל לאדם ששילם מצאה שקלים על מנת פלאפל, ואחרי שקלט כמה זה יקר שפך אותה כעל כרעיה וקרבה.
ההסכמה ניתנה, מכון? הם כבר דפקו לנו את הצורה? מכרו את הנשמות ושרפו את הישיבות? לפחות שיגיעו תקציבים.
למה לא?
אתה שולל את זכותם של גדולי ישראל להביע את דעתם?נכון מאוד. ולכן שיתכבד וישב בביתו ולא יתן להם הוראות מה לעשות.
אחרי שנים שרגילים לדחוף לכאוס, שוכחים מה היתה המטרה המקורית....יש כאלה אנרכיסטים הסבורים שכמה שיהיה יותר גרוע זה יותר טוב.
לך תבין אותם.
הבנת הנקרא שלך לא משהו. תקרא שוב.אתה שולל את זכותם של גדולי ישראל להביע את דעתם?
הסביר לך למעלה, כל גדול בישראל זכאי להביע את דעתו, אבל מלהביע דעה ועד לתת הוראות לנציגים שנשלחו לכנסת ע"י גדולי ישראל אחרים - הדרך מאוד מאוד ארוכהאתה שולל את זכותם של גדולי ישראל להביע את דעתם?
אל תדברר עמדות שאתה לא אוחז בהם, ובוודאי אל תעניק תארים בלתי מחמיאים להרבה יהודים ובהם גדולי וענקי תורה.יש כאלה אנרכיסטים הסבורים שכמה שיהיה יותר גרוע זה יותר טוב.
לך תבין אותם.
הבנת הנקרא שלך לא משהו. תקרא שוב.
חשבתי שהוא מדבר שאין להם זכות להגיד למועצת את דעתם.הסביר לך למעלה, כל גדול בישראל זכאי להביע את דעתו, אבל מלהביע דעה ועד לתת הוראות לנציגים שנשלחו לכנסת ע"י גדולי ישראל אחרים - הדרך מאוד מאוד ארוכה
תגיד אתה קומוניסט?אל תדברר עמדות שאתה לא אוחז בהם, ובוודאי אל תעניק תארים בלתי מחמיאים להרבה יהודים ובהם גדולי וענקי תורה.
יש כאלו שסבורים שהמוצא היחיד מהפלונטר הזה הוא מלחמה ולא פשרות.
כיצד מלחמה ללא פשרות תוציא אותנו מהפלונטר הזה?אל תדברר עמדות שאתה לא אוחז בהם, ובוודאי אל תעניק תארים בלתי מחמיאים להרבה יהודים ובהם גדולי וענקי תורה.
יש כאלו שסבורים שהמוצא היחיד מהפלונטר הזה הוא מלחמה ולא פשרות.
חשבתי שהוא מדבר שאין להם זכות להגיד למועצת את דעתם.
אל תדברר עמדות שאתה לא אוחז בהם,
נגיד "גייסי סלבודקא" "מוכרי נשמות" "נאצים" וכדומה.אל תעניק תארים בלתי מחמיאים להרבה יהודים ובהם גדולי וענקי תורה.
???תגיד אתה קומוניסט?
כדרך שהרבה דברים בעולם התבטלו בזכות מלחמה עיקשת, וסימנך גזירת גיוס בנות.כיצד מלחמה ללא פשרות תוציא אותנו מהפלונטר הזה?
לכל יהודי יש אחריות וערבות על כל כלל ישראל.אגב, אתה מכיר יהודי אחד שיש לו אחריות ציבורית על כלל ישראל (ולא על ישיבה או שניים) שתומך בהמשך הכאוס?
גם לבעלי ההגדרות האלו הייתי אומר את אותם דברים.נגיד "גייסי סלבודקא" "מוכרי נשמות" "נאצים" וכדומה.
הרי "אנרכיסיטים" זו המילה החריצה ביותר שהשתמשו בה בפולמוס הזה, ברור.
מאוד הגיוני.
יש מכתב מלפני פחות מחצי שנה [כ' תמוז תשפ"ה] עם חתימת ידם של גדולי ישראל חברי מועצת חכמי התורה, הכל צולם והוסרט שם.ולמרות זאת כבר העלו כאן כו"כ פעמים את מכתב מועצת חכמי התורה, שרוב ככל הדור הולך אחריהםהצג קובץ מצורף 13751
אין טעם להעלות טענות ישנות שוב ושוב
ולהזכירך, אז לא שמענו שום הכחשות, שפלוני לא מסכים וכו'
זה יצא על דעת כל מועצה"ח ללא יוצא מן הכלל
ואם יש לך קושיא, סתירה, אי הבנה בדברים
אתה מוזמן לפנות לרבנים ולברר הדבר ישירות אצלם
(לי אין קושיא)
אילו חלומות! גיוס בנות מעולם לא היה קונצנזוס, זו היתה מלחמה במדינה צעירה ומתפוררת, עם הסכמה ציבורית מעורפלת מאוד, בלי שלאף אחד היה מושג איך להתמודד עם דברים כאילו.כדרך שהרבה דברים בעולם התבטלו בזכות מלחמה עיקשת, וסימנך גזירת גיוס בנות.
השאלה אם הוא יודע את זה.לכל יהודי יש אחריות וערבות על כל כלל ישראל.
מלחמה עקשת שהיה ניתן להסביר את הרציונל שבה גם ליהודי חילוני וגם אם הוא לא אוהב את זה הוא מבין ומסכים. משא"כ פה שהם מסכימים איתך (בדוחק גדול) על אלו שלומדים שילמדו, הם מסכימים איתך (בדוחק גדול) שלא לקלקל את אלו שלא לומדים ולכן מקימים להם מסגרות חרדיות ככל האפשר, מפה ואילך הם לא מבינים מה אתה רוצה מהם וכל התנגדות רק מעלה את חמת זעמם, שגם ככה מאוד גבוהה.כדרך שהרבה דברים בעולם התבטלו בזכות מלחמה עיקשת, וסימנך גזירת גיוס בנות.
השאלה מי מאותם יהודי שיש להם אחריות וערבות לכלל ישראל כיתתו רגלים ממדינה למדינה ומעיר לעיר בשביל לאסוף תרומות לאברך שמעולם הם לא ראו ואת שמו הם לא מכירים!לכל יהודי יש אחריות וערבות על כל כלל ישראל.
זה נראה שאתה מפעיל משטרת מחשבות.
לא קרב זה אל זה אלף לילה ולילהוסימנך גזירת גיוס בנות.