@תחשוב טוב יהיה טוב בימים האחרונים כמעט ולא הגבתי כאן כי אני רואה שהקדמנו פה את חנוכה. סביבון סוב סוב סוב החוק הוא חוק טוב / לא טוב / טוב / לא טוב / טוב / לא טוב / טוב / לא טוב.
אותי לימדו שכאשר אני רוצה להתנגד לתוכנית של מישהו אחר - אני צריך להביא תוכנית חלופית כנגד ולהסביר בצורה הגיונית למה היא טובה ועדיפה יותר על פני התוכנית שאני מתנגד לה.
אני מקווה שמוסכם על כל שותפי לדעה שאוחזת מכך שגדולי ישראל מנהיגי הציבור החרדי המכונס במפלגות החרדיות הם היחידים שאמורים לקבוע לחכי"ם מה להצביע ומה לעשות, ואוחזת מכך שהחוק המוצע הינו ממש לא פסגת אושרינו אבל הוא המפלט האחרון שנותר לנו בכדי להציל את בחורי הישיבות בדרך טבעית, ואוחזת מכך שהחוק ייתן לבחורי הישיבות אפשרות ללמוד בטוב ככל הניתן, ואוחזת מכך שהחוק המוצע יעמיד את נערי הרחוב להחליט אם הם לומדים תורה או אם הם מסתבכים עם הצבא, ואוחזת מכך שאסור לבזות ולרדוף את גדולי ישראל ושלוחיהם הנאמנים גם אם הם לא באים לך טוב בעין, ואוחזת מכך שאין צורך לשקר לסלף ולעוות את הנתונים בכדי להפחיד את הציבור אם הם באמת כ"כ נוראיים. ואוחזת מעוד הרבה סעיפים דומים, שמעתה ועד הודעה חדשה נמתין לך שתביא תוכנית ברורה וסדורה הפותרת גם את בעיית ה- 61 אצבעות, וגם את הייעוץ המשפטי, וגם את בג"ץ.
עד שלא תביא כזו תוכנית, שגם תפתור את כל הנ"ל וגם תצליח להסביר למה היא עדיפה על פני החוק הנידון בימים אלו - אני לא רואה טעם לדון איתך בנושא. לא איתך ולא עם שאר חבריך האוחזים כדעתך בעניין הנוכחי.
(אגב, 'לחשוב טוב' אינה תוכנית פעולה בשעה שהבית בוער על יושביו. גדולי ישראל מכתתים רגליים ממדינה למדינה ומבית לבית בשביל שעוד אברך שלא ראו מעולם יקבל החודש מלגה, ישיבות חיות על השקל ועושות ככל שאפשר מחד לא לקצץ לבחורים בלחם של הבוקר ובעוף של הצהרים, ומאידך לשלם את משכורות הרמים והעובדים, ובנוסף לשלם את חשבונות המים והחשמל וכן הלאה, הורים מספיגים כריות בלילות כי אין להם מאיפה לקנות מטרנה לתינוק ונעלים מוכרחות לילדה, נציגים שעשרות שנים מקימים עולמות של תורה ויראה וחינוך וחיים קורעים את לילותיהם ומזיעים בכדי להסדיר מעמד חוקי לעולם התורה, ויש מי שמרשים לעצמם לבוא ולחרוץ לשון כי למה לא? כל זב חוטם יודע להדפיס פשקוילים מכוערים כנגד גדולי ישראל וכנגד הנציגים, ובלי טיפת מחשבה וטיפת אחריות על אף יהודי הם באים וגוררים את העיירה כולה לתוך הבור של הפריץ. הגיע הזמן להגיד להם די).
היום הייתי בחנות חליפות מסויימת בבני ברק ואני רואה את אחד העובדים ממש נראה אברך ובין לקוח ללקוח הוא עם גמרא קטנה. ככל הנראה הוא אחד מאותם אלו שהוכרחו לעזוב את הכולל ולצאת לעבוד בצער בזכות אותם אלו שימותו ולא יתגייסו [לא יתגייסו לצבא, כי לליכוד הם התגייסו ובקצב]. כמה זמן הוא יחזיק עם הגמרא הקטנה? לא יודע. ה' יעזור.