שמעון טרבלסי
חבר בכיר
בתחילת שיעורו מרן הראש"ל הגר"י שליט"א דיבר באורך על הגיוס ועל המעצרים.
יש לך רב? תשאל אותו.קבלתי צו גיוס אני לא יודע מה לעשות אולי בסופו של דבר אתגייס הרי ממילא אני לא יושב ולומד ומגן על העולם מה אומרים??????????
אני לא מכיר אותך, וגם לא יודע להיכן אתה רוצה להוליך את הדברים כאן,אבל אני לא חושב שיש מאיפה שאני נמצא לאן לרדת
אז אם (לפי מה שאתה טוען) אין לך לאן לרדת, ממילא יש לך רק להיכן לעלות !אבל אני לא חושב שיש מאיפה שאני נמצא לאן לרדת
תפנה למישהו שאתה סומך עליו, שיוכל ליעץ לך.קבלתי צו גיוס אני לא יודע מה לעשות
אולי תנסה אצל הקב"ן.אבל אני לא חושב שיש מאיפה שאני נמצא לאן לרדת
תברח מהצבא כמו בורח מאש . תברח כל עוד אתה חי . רשעים קרויים מתיםקבלתי צו גיוס אני לא יודע מה לעשות אולי בסופו של דבר אתגייס הרי ממילא אני לא יושב ולומד ומגן על העולם מה אומרים??????????
נכדו של מרן רה"י הגר"א סאלים ועוזרו האישי נשלחו בימים האחרונים להעברת ותיאום מסרים בין מרן הגר"א סאלים למרן הגר"ד לנדו בעניין הגיוס ובעניינים נוספים כעת שעל הפרק
הצג קובץ מצורף 10045
בגדול זה קשור לוואקום ההנגהתי של הספרדים. דרעי מתוך שאיפה לשליטה מוחלטת הדחיק רבנים והעלה אחרים שקולם פחות נשמע, כך הוא לא צריך 'להתמודד' עם 'דעת תורה' כמו שהוכרח בחיי מרן הגרע"י זיע"אהייתי מוסיף ומרחיב את השאלה
שנה שלמה התהדר הציבור הספרדי כביכול שהנה הוא מוביל את מאבק נגד הגיוס
בכל מיני אמרות של עזיבת הארץ, ולזרוק לאסלה, ולקרוע צוים וכו'
ובין הייתר אמרו גם - נעצור את העיר וכן ע"ז הדרך
אך שמגיעים לצומת הדרכים ולשלב המעשי
"וידום"
שום כלום
היו עשרות מעצרים בחודשים האחרונים [אגב רובם היו ספרדים מי שעקב] והציבור הספרדי כלום, שום מאבק שום מעשים רק דיבורים
והנה השבוע נפל דבר - מעצר של שני בחורים ספרדים בתוך ביתם
ומי נלחם- רואים חסידי גור בוייאן ועד כלל חסידי שבאים
גדולי ראשי ישבות אשכנזים
ואילו הציבור הספרדי ישן ורדום [מסתבר כל אחד רדום בנופש או בצפון או בכל מקום אחר]
בתימצות- כולנו היינו גיבורים בדיבורים אך אפסים במעשים
ואת האמת כבר חודשים אחורה טענתי זאת נקודתית
יעויין פה
וכן פה
ומי שזעק שם על דברי [יעויין שם] עתה ממלא פיו באויר
הספרדים לוחמים כ"כ חזק שהם בקואיליציה ומעבירים לביבי את תקציב 2026שתי השורות האחרונות שכתבת עדיף שתשמיט, הציבור הליטאי רק מוציאים "כותרות" במערכה הזו.
הלוחמים הגדולים זה החסידים והספרדים!!!
אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל. הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך. הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות. לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה. הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה. וכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת. בכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם@אדרת
לא אכנס איתך לדיון על הזלזולים שאתה משמיע כלפי גדולי ישראל "אחרים שקולם פחות נשמע". לא חושב שזה משפט שראוי ליחס מעבר לגינוי מלא.
אבל עניין אחר, האם אתה, תהא אשר תהא, חושב שאתה יודע את מכלול השיקולים ומה הרבנים אומרים לר' אריה בשיחות? אתה יושב לך במרפסת ביתך עם כוס קפה וסיגרייה, נהנה מהאויר הצח ומנעימות שירי שבת ברקע, ומטנף על מי שעובד בשבילך ובשביל הילדים שלך עוד מלפני שנולדת.
ולא, אני לא חושב שר' אריה מושלם, אני לא חושב שש"ס מושלמת, אני לא חושב שדגל מושלמת, אני לא חושב שאגודה מושלמת, אני לא חושב שהחרדים מושלמים, אני לא חושב שהיהודים מושלמים. אבל מפה ועד להציג מהלכים שקולים ומחושבים כבדיחה עצובה - זו באמת בדיחה עצובה.
הרב מסעוד בן שמעון שהוא הההמנהיג הספרדי בבני ברק ללא עוררין, משום מה אינו חבר מועצת. 'כל הנחלים הולכים לים'.אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל. הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך. הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות. לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה. הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה. וכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת. בכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם
חלק מן ההובלה זה גם לגעור מדי פעם. אגב הוא אחד מתוך שמונה - לא הכל עושים על פי וזה אולי מפריע לו.אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל.
עם כל הכבוד שאתה יכול להבין שיש לי למרן הגר"ד שליט"א - אני לא חושב שחברי המועצת אמורים להכריע על דברים שנוגעים אליהם ישירות אישית. מה שכן - בהחלט היה שם סיפור משפחתי מורכב מכל כיוון.הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך.
אני האחרון שאחלוק איתך על גדלותו של מרן הגרש"י שליט"א - ואשמח שתסביר לי את הסיבות המובנות לכך שהוא לא במועצת (ותסביר מה בינו לבין שאר אלו שנכנסו). אגב, מניין לך שלא ביקשו ממנו והוא העדיף שלא?הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות.
למה הכוונה "הוא מתרחק מפוליטיקה", אני דווקא כן שומע אותו מפעם לפעם בסוגיות ציבוריות, מעבר לזה שאולי הוא לא מהיוצאים ראשונה עם כרוזים לרחובה של עיר אבל אני מניח שגדול כמוהו שמעבר לגדלותו התורנית גם ידע להקים מערכת כשרות כ"כ גדולה וחשובה - יודע להוביל מהלכים יפה יפה.לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה.
למה הוא צריך להתבטאות בפוליטיקה מולך? אני מניח שהרב אומר את דעתו בפורומים הרלוונטיים.הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה.
בכבודוכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת.
אשריךבכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם
א. לא נכון. בלי לזלזל, הוא רב העיר הספרדי, הוא מגדולי הרבנים בעיר, ועדיין הוא לא מנהיג את כל הציבור הספרדי בעיר שם. מותר להסתכל על המציאות בעיניים.הרב מסעוד בן שמעון שהוא הההמנהיג הספרדי בבני ברק ללא עוררין, משום מה אינו חבר מועצת. 'כל הנחלים הולכים לים'.
לא הם שמסייעים לבחור?עם קדוש סתם מנסה להתלבש על הנושא ולעורר מהומות
אם יום אחד המשטרה הצבאית תדפוק לך בדלת ח"ו, למי תתקשר? לשס או לעם קדוש? שואל באמת.עם קדוש סתם מנסה להתלבש על הנושא ולעורר מהומות