האם לרדת מהארץ מחמת גזירת הגיוס?

• יוזם הנושא יוזם הנושא אכסנאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לא הנחתה ולא כלום. נכון כך היה דעת הגראי"ל שטינמן זצ"ל ועוד רבנים גדולים בהקמת הנח"ל החרדי, שמי שלא לומד ומתגייס, שיהיה לו מסגרת חרדית
רק לידיעתך התומך הראשי הוא היה מרן הגראי"ל שטיינמן זצוק"ל.
לא ברור לי למה אנשים עדיין חוזרים על המצאה זו
דעת הגראי"ל היה שבחורים שמחללי שבת ועוברים על עוד חייבי כריתות ממש, ואביו רוצה להצילו ולהציל את הרחוב מלהזיקם, אין לנו כח למונעו, ותול"מ
וכך פרסמו בשעתו מקורביו הגר"י לוינשטיין ויבל"ח הגר"ח מישקובסקי

לא ברור לי למה אנשים עדיין חוזרים על המצאה זו
דעת הגראי"ל היה שבחורים שמחללי שבת ועוברים על עוד חייבי כריתות ממש, ואביו רוצה להצילו ולהציל את הרחוב מלהזיקם, אין לנו כח למונעו, ותול"מ
וכך פרסמו בשעתו מקורביו הגר"י לוינשטיין ויבל"ח הגר"ח מישקובסקי
כן שמעתי עדות חיה מהג' הרב יעקב עדס שליט''א

דברים מדוייקים בזה נשמעו מפי מקים הנח"ל החרדי:

"הרב שטיינמן ראה בנח"ל החרדי פתרון לחייבי כריתות ומחללי שבת. רק על זה היה מדובר. אני הייתי אצל הרב שטיינמן, כשאנחנו הגענו אליו ודיברנו על איזה שמסתובבים ברחוב, חלקם מחללי שבת וחייבי כריתות, חלקם קרובים מאוד לשם, על זה היה מדובר. על שום דבר אחר לא היה מדובר.

"על זה הוא אמר בחצי פה "לאלה זה דבר טוב במובן מסוים". אני יודע עדות גם מהרב אלישיב שבשיחה בינו לבין הרב שטיינמן הם דיברו רק על הנוער הזה. כפתרון, לא כאידיאל, כפתרון לנערים כאלה".

"אגיד לך עוד משהו, אמירה שהרב שטיינמן אמר למישהו אחר, לא לי: 'הם עברו כבר על כל חייבי כריתות שבתורה, רק את העבירה של לשרת בצבא הם עוד לא עשו? נו".

אלו דברים שחייבם להאמר, והיחיד שהעיז לאומרם הוא הרב שליט"א. [אכן הוא חזר בו מדבריו, אך זהו רק מחמת כבוד רבני אחינו המזרוחניקים, ובעיקר מפני בנו של הראש"ל הגר"מ אליהו זצ"ל. אך לא חזר בו מעיקר דבריו].
בסדר
סמוטריץ הוא רוצח המונים
נכון!

ראשי תחתית