האדמו"ר מסאטמר רצה להפגש לפני שישים שנה עם מרן זיע"א

היה מוזר לי שהאדמו"ר הזקן בתשכ"ו היה כבן 80 ילך להסביר לרב [ששימש ברבנות ת"א] שצעיר ממנו את עמדתו בעניני זמנים ואולי ידוע כן?

ככל הנראה הצגת הדברים משובשת, וזה היה להיפך: האדמו"ר מסאטמר שלח מישהו לקרוא לו, ולא רצה לבוא.

וכידוע שלכן הגר"א פרץ אינו אוכל בשר

וכידוע שמרנא האול"צ לא אחז מכול היציאות נגד העדה"ח ואחז שזה בגדר ביזוי ת"ח
לא בדיוק
כידוע רוב השחיטות כהיום הם טרף להב''י
אבל הגרב''ץ היה לו טענות על הסכינים שלהם
ובעבור זטת הכניס את הרב חוכיימה

ככל הנראה הצגת הדברים משובשת, וזה היה להיפך: האדמו"ר מסאטמר שלח מישהו לקרוא לו, ולא רצה לבוא.
לזכרוני כך סיפר פעם אחרת [שנדפס בספרי השיעור השבועי]
מעניין איך סיפר את זה השבוע [סרטונים חסומים לי]

בשיעורו השבוע הזכיר שוב את הסיפור עם טיפה יותר מידע.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-12-17 110132.png
    צילום מסך 2025-12-17 110132.png
    54.5 קילובייט · צפיות: 52
בשיעורו השבוע הזכיר שוב את הסיפור עם טיפה יותר מידע.
ביקורו הראשון בארץ לא היה לפני 65 שנה אלא לפני 94 שנה בשנת תרצב. לאחר מכן ביקר לפני 81 בשנת תשה ולאחר מכן לפני 71 שנה בשנת תשטו ולאחר מכן לפני 67 שנה בשנת תשיט ולאחר מכן לפני 61 שנה בשנת תשכה.
לא סביר כלל שבסביבות שנות תשכ עניין את רבי יואליש דעת מרן הגר"ע.

ביקורו הראשון בארץ לא היה לפני 65 שנה אלא לפני 94 שנה בשנת תרצב. לאחר מכן ביקר לפני 81 בשנת תשה ולאחר מכן לפני 71 שנה בשנת תשטו ולאחר מכן לפני 67 שנה בשנת תשיט ולאחר מכן לפני 61 שנה בשנת תשכה.
לא סביר כלל שבסביבות שנות תשכ עניין את רבי יואליש דעת מרן הגר"ע.
יתכן וטעה בזה בסכ"ה מספר מה זוכר מילדותו גם כשאמר ביקורו הראשון אמר אני לא יודע מתי זה היה אולי לפני 60 שנה אולי לפני 65 אני לא יודע.
כנראה סבר שזה פעם ראשונה.
באמת הרב יצחק ציין את זה לשבח הוא אמר לכאורה לא היה צריך להתייחס אל הגר"ע זצ"ל.

כנראה זה ביקור ראשון שהרב יצחק זכר.
ואולי גם מישהו סיפר את הסיפור הזה לרב יצחק יוסף, ובאמת לא היה ולא נברא.
כמו שסיפר פעם בלווין על הרב מיכאל שילוני מקול יעקב שהוציא את ספרי אביו מהישיבה בשק, ודרך עליו.
ואמנם סיפור זה לא היה, ואין אנו חושדים את הרב יצחק יוסף בשקר, אלא כנראה מישהו המציא וסיפר לו.
וכהנה עוד סיפורים רבים.

לא נראה.

שאמר שאנחנו הילדים התלהבנו שיהיה להם תמונה ביחד.
יכול להיות שסיפרו לו את זה בילדותו.
ויש סימוכין לדברי ממה שהבאתי
כמו שסיפר פעם בלווין על הרב מיכאל שילוני מקול יעקב שהוציא את ספרי אביו מהישיבה בשק, ודרך עליו.
ואמנם סיפור זה לא היה, ואין אנו חושדים את הרב יצחק יוס' בשקר, אלא כנראה מישהו המציא וסיפר לו.
וכהנה עוד סיפורים רבים.

יתכן וטעה בזה בסכ"ה מספר מה זוכר מילדותו
אני גם חושב שלא צריך לעשות ענין מכל בדל סיפור.

הרבה פעמים אנשים לא מדייקים או לא זוכרים מדויק בדברים שאין בהם נפק"מ.

כמו שראיתי שהעירו על מה שנאמר בשיעור השבועי פרשת תולדות
ציטוט מפרשת תולדות

1764094376643.png

1764094443216.png

ראשית מי שהכיר את בעל הציץ אליעזר יודע שסיפור כזה לא היה ולא נברא
הוא היה מכיר את כל ספריית הענק שברשותו ולכל ספר הכיר בדיוק את הביגורפיה שלו
ולא היה אצלו לדעת ספר בלי לראות בכריכה מיהו המחבר

אבל מה נעשה שניתי ספר ונחזי
בואו ותראו מה כותב הציץ אליעזר בעצמו בשנת תשי"ב (לפני 75 שנה)
האם היה לו ספק מיהו הרב פעלים ???
ציטוט מתוך שו"ת ציץ אליעזר ח"ד סי' ד'

1764094787065.png

וענו שנתחלף לו עם רבי ראובן כץ, כפי שנתבאר בפורום דידן:
אגב, ברצוני להעיר על טעות היסטורית חמורה מאוד שיצאה מפיו של הרב יצחק בהילולא של הבא"ח בסרטון הנזכר.
הסיפור של הרב שחשב שהרב פעלים היה רב בהונגריה, היה עם הגאון רבי ראובן כץ בעל הדגל ראובן רבה של פ"ת.
כך שמענו ממרן זיע"א שנים רבות. והדברים מתאימים לגאון ליטאי שקיבל תורה מהגר"ח מבריסק.
ופלא עצום שמיחס את הסיפור להגאון הנודע בעל הציץ אליעזר, שהיה בקיא מאוד מאוד בכל ספרי הספרדים וגדל בירושלים [הלואי עלי] מילדותו ממש
והכיר את כל ספרי הגר"ח פלאג'י [במיוחד ועוד רבים רבים] בצורה מעוררת השתאות, ולא יתכן שיצאו דברים כאלו מפיו.
וספריו העצומים צי"א יוכיחו.
ויבואו היודעים ויביאו תיעודים ממרן זיע"א שסיפר זאת על הגר"ר כץ.

אם כבר מדברים על הנושא...
אז הנה עוד סיפור מהביקור שלו.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-12-18 095932.png
    צילום מסך 2025-12-18 095932.png
    71.1 קילובייט · צפיות: 37
אם כבר מדברים על הנושא...
אז הנה עוד סיפור מהביקור שלו.
שמעתי מיודעי דבר שהאדמו"ר מסאטמר נסע אחרי הדלקת נרות בירושלים עשר דקות לפני השקיעה, רק כיון שבירושלים מקבלים שבת מוקדם הדבר עשה רעש גדול.
הסיפור שהאדמו"ר מסטמאר רצה להפגש כדי להסביר על זמני תפילה מוזר מאוד גם מכיון שזה מחלוקת עתיקת יומין בין חסידים למתנגדים, ולא הגיוני שהוא יראה צורך להצטדק שהוא נוהג כחסיד. בפרט לא בפני רב צעיר.
בראיה של חסיד זה כמו להצטדק בפני מי שלא מאמין בקבלה.

שמעתי מיודעי דבר שהאדמו"ר מסאטמר נסע אחרי הדלקת נרות בירושלים עשר דקות לפני השקיעה, רק כיון שבירושלים מקבלים שבת מוקדם הדבר עשה רעש גדול.
גם מהרב מרדכי אליהו זצוק"ל משמע שנסע בר"ת.

1766046006453.png

וכי אין רבנים מהעדה"ח שרצו להפגש עם בנו הרב יצחק, ואף כאלו שנפגשו עמו.
גאב"ד העדה"ח הזמינו להגיע עמו לביקור במשחטות שלהם.

איזה גאב"ד?

רבי יצחק טוביה וייס

והלכו למשחטה ביחד?

לא.
זה היה אחר שדיבר על הבשר של העדה"ח.
וסירב, ודיבר ע"ז ג"כ בשבוע שלאחמ"כ.

??

מדוע לסרב - כדי שיוכל להמשיך לדבר מבלי לבדוק?

פשוט מאוד, כשמתאמים ביקור אפשר לעשות הרבה שינויים.
הרב יצחק דיבר ע"ז בעודו נשיא הרבנות הראשית, כשמפקחים מטעמו מדווחים לו על מצב השחיטות

אז לדעתך איך נאמין לפרוספקטים של כל הכשר והכשר (לצורך הענין, עטרה ובית יוסף. - או ההכשר ממנו אוכל הרב יצחק),
אולי לצורך העלון הכתבות והתמונות עורכים שינויים ?
אלו דברי הרב יצחק יוסף - עלון בית מרן' פרשת ויחי תש"פ

הנה השבוע הרב טוביה ווייס גאב"ד העדה החרדית שלח לי שליח ובפיו טענה למה דיברתי על ההכשר שלהם שהוא הכי פחות טוב, וגם כעת אני חוזר ואומר לנו הספרדים הכשר העדה החרדית בבשר הוא הכי פחות טוב וכו'.
הרב ווייס גם ביקש שאבוא אליו ב12:00 בלילה בלי מצלמות, ובסוף לא יצא לי לבוא אליו.

אלו דברי הרב יצחק יוסף - עלון בית מרן' פרשת ויחי תש"פ

הנה השבוע הרב טוביה ווייס גאב"ד העדה החרדית שלח לי שליח ובפיו טענה למה דיברתי על ההכשר שלהם שהוא הכי פחות טוב, וגם כעת אני חוזר ואומר לנו הספרדים הכשר העדה החרדית בבשר הוא הכי פחות טוב וכו'.
הרב ווייס גם ביקש שאבוא אליו ב12:00 בלילה בלי מצלמות, ובסוף לא יצא לי לבוא אליו.

בינינו כולם יודעים מה הכוונה של הרב יצחק כשהוא אומר שהעדה"ח לא טוב,
וכולנו יודעים כשמזיזים את אותה בעייה הצידה, מי באמת יותר טוב.
ואני בכל אופן מאמין למה שהעדה"ח אומרים שיש להם מסלול שעוקף גם את הבעייה ההיא...

אני לא יודע

כששמים את הרמה הרוחנית של המשגיחים (לפחות בפן הנראה כלפי בשר ודם),
ואת רמת הדקדוק והחיפוש אחר הסכינים ובדיקתם,
אפשר לומר שב"י עוד לא התחילו לגרד בהרבה מקומות את המדרגה השניה באיכות מעל הרבנות.
ובשביל להגיע לרמה של העדה"ח יש להם עוד הרבה הרבה מה לשנות ולשדרג, הם עובדים ע"ז לאט לאט, אבל אתה יודע להפוך אנשים למהות אחרת זה לא קל, ולכן הרצונות לחוד והמעשים לחוד, ויש פה גם את הענין הכלכלי שכל ההידורים הללו ייקרו את המחיר יותר.
===
וכשמדברים על רב ספרדי בסגנון משפ' יוסף על דעותיו השליליות על הבשר של העדה"ח, הדבר ברור שהכוונה לסירכה הידועה, שיתכן שיש אותה ויתכן שאין (תלוי במסלול בשחיטה).
וגם במסלולים שלא מקפידים על כך, הנה בהתחשב בעובדה שלא כל הבהמות הם כאלו, ועוד כמה קולות הובאו בארוכה ביבי"א (מי שזוכר היכן שיציין), הרי שלא כ"כ נורא לאכול את זה (חוץ ממה שזה של אשכנזים ואנחנו ספרדים), לעומת הבעיות האחרות שעדיך שלא יהיו וישנן בהכשרים האחרים.
ואכמ"ל.

איני יכול לפרט,
אבל הסתובבתי קצת, וראיתי בעיני במקום מסויים (איני יודע מה קורה במקומות אחרים) שהם מנסים מידי פעם להקשיח נהלים ולחדד עמדות מול המציאות הקיימת (איני יודע באיזה אחוזי הצלחה כעת).

ראשי תחתית