יפתח בדורו
חבר חדש
היה גם בקשר קרוב עם משה סבא, למרות שלא הצליח גם עימו בכספים.ג. כידוע, מרן הגאון מהר"י יוסף היה כל ימיו שקוע בספריו ובלימודו ומעולם לא הצליח עם תורמים, ולישיבתו אין בנין ואין נכסים. וכיצד היה בקשר כה קרוב עם גביר אדיר כפיצוטו ונשאר ערום ועריה
מי אמר שזה לאפוקי, אומר שזכה למה שלא כל אחד זוכה ותול"מ.ד. בסוף דבריו כתב 'זכיתי שמרן אאמו"ר והרב בקשי וחכם שלום הלבישו אותי במצפנת, מה שלא כל אחד זוכה לזה' ויש לעיין מה כוונתו בזה וממי בא לאפוקי וכיצד זה מוסיף כבוד שמים.
למרות שיתכן שהיה רבו בפורת יוסף, היו בידידות, מה זה סותר.ה. בחזור לנידון, יתכן כי לרוב ענוונתנותו של הגאון החסיד הרב בקשי, חש מרן הגר"י כי " במשך השנים שררה ביננו ידידות", אך כידוע הוא הרב בקשי לא היה ידידו כי אם רבו בישיבת פורת יוסף.
כב' מדבר כאילו היה מינימום משב"ק של הגר"י והראב"ד.ויש לעיין במעשה הנ"ל:
א. משפחת פיצוטו גרים בברזיל ולא במקסיקו
ב. הגאון הראב"ד הוא זה שהציע להם את הרעיון להקים בתי כנסיות לזכרו בכל אתר, ולא שהם חשבו על כך לבד
ג. כידוע, מרן הגאון מהר"י יוסף היה כל ימיו שקוע בספריו ובלימודו ומעולם לא הצליח עם תורמים, ולישיבתו אין בנין ואין נכסים. וכיצד היה בקשר כה קרוב עם גביר אדיר כפיצוטו ונשאר ערום ועריה
ד. בסוף דבריו כתב 'זכיתי שמרן אאמו"ר והרב בקשי וחכם שלום הלבישו אותי במצפנת, מה שלא כל אחד זוכה לזה' ויש לעיין מה כוונתו בזה וממי בא לאפוקי וכיצד זה מוסיף כבוד שמים.
ה. בחזור לנידון, יתכן כי לרוב ענוונתנותו של הגאון החסיד הרב בקשי, חש מרן הגר"י כי " במשך השנים שררה ביננו ידידות", אך כידוע הוא הרב בקשי לא היה ידידו כי אם רבו בישיבת פורת יוסף.
קבל האמת ממי שאמרה.כב' מדבר כאילו היה מינימום משב"ק של הגר"י והראב"ד.
האמת?????קבל האמת ממי שאמרה.
אכן כן. גם אם היא לא נעימה.האמת?????
כלל לא רלוונטי וכנראה ישנה טעות גם בשם המשפחה ולא התכווין למשפחת פיצ'וטו אלא למשפחת מועלם.מה רלוונטי טעות במדינת מוצא ?
לא יפה חכם @ידידיהכלל לא רלוונטי וכנראה ישנה טעות גם בשם המשפחה ולא התכווין למשפחת פיצ'וטו אלא למשפחת מועלם.
למה לצחוק עלי? אני רציני.לא יפה חכם @ידידיה
אני תופס את בטני מרוב צחוק......
מי? פיצוטו ממכסיקו?חצוף! מסכן! מתוסכל אחד גדול!
לא מבין מה אתה רוצה. אני מלמד זכות ואתה מתרגז. שיהיה לך לבריאות.לב יודע מרת נפשו!
מדברים עליך!
לא מבין מה אתה רוצה. אני מלמד זכות ואתה מתרגז. שיהיה לך לבריאות.
חצוף! מסכן! מתוסכל אחד גדול!