לחצו כאן – תרומה לשמואל

חכם משה צדקה מניח תפילין דרש"י ור"ת ביחד או זה אחר זה?

יעקבי

חבר קבוע
אולי נחתלף לי הרב צדקה בחכם שלום ...
בכל מקרה, חכם יהודה צדקה בודאי הניח ביחד.

נערך לאחרונה:
מתוך הקונטרס 'עין טהרה' להגר"ע דוד שליט"א.

ומחמת כבודו של הרשל"צ, על אף שבכל יום רגיל מו"ר שליט"א להניח תפילין רש"י ור"ת יחד, בעת הגיעו לתפילה אצל הרשל"צ שליט"א, הניח תפילין ר"ת בביתו, ואח"כ בעת התפילה הניח רק תפילין של רש"י, מחמת שכך סובר הרשל"צ שליט"א. וכעין זה היה מעשה ברבנו האור לציון שהזדמן לו להתפלל יחד עם מרן היבי"א, ועשה כן מחמת כבודו

ומחמת כבודו של הרשל"צ, על אף שבכל יום רגיל מו"ר שליט"א להניח תפילין רש"י ור"ת יחד, בעת הגיעו לתפילה אצל הרשל"צ שליט"א, הניח תפילין ר"ת בביתו, ואח"כ בעת התפילה הניח רק תפילין של רש"י, מחמת שכך סובר הרשל"צ שליט"א. וכעין זה היה מעשה ברבנו האור לציון שהזדמן לו להתפלל יחד עם מרן היבי"א, ועשה כן מחמת כבודו

אני לא מכיר את המחבר ואת מידת מהימנותו, אבל זה נשמע מופרך. להניח את ר"ת לפני רש"י. אולי היה הפוך.

ובאמת המעשה עם חכם בן ציון היה כעין זה, כי הוא הניח את של רש"י ורק לאחר התפילה הניח את של ר"ת. (כך שמעתי ממרן הראש"ל שנכח שם בשעת מעשה).

מחילה, תמוה מאוד,
מה יש להשוות את מרן הגרע"י שרוב ככל הציבור הספרדי כפוף להוראותיו והנהגה בניגוד לדעתו יכלה להתפרש כפגיעה בציבור שם התפלל הגרב"צ,
לבין בנו שליט"א שבודאי הוא ת"ח מופלג מאוד, אבל בודאי לא שייך לומר שהציבור כייף ליה וצמוד להוראותיו?
אה"נ שרבים לומדים ילקו"י, אבל מחמת שמביא פסקי אביו בצורה יותר נגישה,
או במילים אחרות - זה דין ב'חפצא' של ספר ילקו"י שמביא את פסקי הגרע"י, ולא ב'גברא' המחבר שליט"א.
וצ"ע.

אני לא מכיר את המחבר ואת מידת מהימנותו, אבל זה נשמע מופרך. להניח את ר"ת לפני רש"י. אולי היה הפוך.

ובאמת המעשה עם חכם בן ציון היה כעין זה, כי הוא הניח את של רש"י ורק לאחר התפילה הניח את של ר"ת. (כך שמעתי ממרן הראש"ל שנכח שם בשעת מעשה).
אולי ר"ח שאני, פעם שמעתי שע"פ הקבלה אין להניח תפילין כלל אחד מוסף, איני יודע אם הדברים נכונים, ואין לי יד בזה, אבל לפי"ז יתכן וזה ההסבר.

מחילה, תמוה מאוד,
מה יש להשוות את מרן הגרע"י שרוב ככל הציבור הספרדי כפוף להוראותיו והנהגה בניגוד לדעתו יכלה להתפרש כפגיעה בציבור שם התפלל הגרב"צ,
לבין בנו שליט"א שבודאי הוא ת"ח מופלג מאוד, אבל בודאי לא שייך לומר שהציבור כייף ליה וצמוד להוראותיו?
אה"נ שרבים לומדים ילקו"י, אבל מחמת שמביא פסקי אביו בצורה יותר נגישה,
או במילים אחרות - זה דין ב'חפצא' של ספר ילקו"י שמביא את פסקי הגרע"י, ולא ב'גברא' המחבר שליט"א.
וצ"ע.
זה שיש כאן כמה ניקים שמזלזלים בו, לא משנה את זה שכמות הציבור ההלכים לאורו גדולה כמותית מהציבור שהלך אחרי אביו בשנת המעשה עם הגרב"צ.
בניגוד אליכם הגאב"ד שליט"א (ועוד רבים רבים מחכמי ישראל) ברוחב דעתו אוחז שהוא אחד מחכמי הדור ומנהיגיו, ולכן נוהג כך בפניו.
גם נשק את ידו (כמו עוד חכמים גדולים ורבים) למגינת ליבם של כמה "חכמים" בעיניהם.

הרב זעפרני מנשק את ידו של מרן בחתונת נכדתו-ליל יג חשון פה.PNG

וכעין זה היה מעשה ברבנו האור לציון שהזדמן לו להתפלל יחד עם מרן היבי"א, ועשה כן מחמת כבודו
הגר"צ עמאר שליט"א אמר לי שפרשנות זו אינה נכונה. והסיבה שהניח בזה אחר זה היא כי אחיו שהיה מיומן להניח לו התפילין בעת חולי השיתוק לא נסע איתם לחו"ל, ולא היה מי שיניח לו.

זה שיש כאן כמה ניקים שמזלזלים בו, לא משנה את זה שכמות הציבור ההלכים לאורו גדולה כמותית מהציבור שהלך אחרי אביו בשנת המעשה עם הגרב"צ.
בניגוד אליכם הגאב"ד שליט"א (ועוד רבים רבים מחכמי ישראל) ברוחב דעתו אוחז שהוא אחד מחכמי הדור ומנהיגיו, ולכן נוהג כך בפניו.

הצג קובץ מצורף 8801

הגאב"ד שליט"א כבודו במקומו מונח, והוא לא מרבותיי.
אני חסיד של מרן הגרע"י, וגדלתי לאורו,
ואינני רואה בבנו שליט"א את מה שאביו היה. ואין בזה שום פחיתות כבוד.
וכמוני סבורים רוב ככל מי שהכיר את מרן זצ"ל ואיננו מבחורי הישיבות קטנות אשר לא ידעו את יוסף - מרן זי"ע,
וראו עוד דברים בעולם, ומבינים שהתורה לא ניתנה במתנה לחכם אחד בלבד.

הצג קובץ מצורף 8801
למה אתם צריכים כל הזמן לנפנף בזה ?
אף אחד לא יודע מה עומד מאחורי התמונה הנ''ל. ואין לזה שום השלכות הלכתיות.
וגם ניזכר שאביי היה יותר גדול מרבא (שהיה מקבל פני שכינה כל ע''ש) , ובכ''ז הלכה בכל הש''ס חוץ מיע''ל קג''ם כרבא.

הצג קובץ מצורף 8801
אם אתה הולך אחר מרן הגאב"ד שליט"א,
הוא גם אמר כי מרן הגר"א סלים שליט"א הוא נשיא מועצת חכמי התורה.

הגר"צ עמאר שליט"א אמר לי שפרשנות זו אינה נכונה. והסיבה שהניח בזה אחר זה היא כי אחיו שהיה מיומן להניח לו התפילין בעת חולי השיתוק לא נסע איתם לחו"ל, ולא היה מי שיניח לו.
לא פרשנות, הנה עדות בנו הראש"ל שליט"א שהיה שם:
1754505836583.png

הגאב"ד שליט"א כבודו במקומו מונח, והוא לא מרבותיי.
אני חסיד של מרן הגרע"י, וגדלתי לאורו,
ואינני רואה בבנו שליט"א את מה שאביו היה. ואין בזה שום פחיתות כבוד.
וכמוני סבורים רוב ככל מי שהכיר את מרן זצ"ל ואיננו מבחורי הישיבות קטנות אשר לא ידעו את יוסף - מרן זי"ע,
וראו עוד דברים בעולם, ומבינים שהתורה לא ניתנה במתנה לחכם אחד בלבד.
ודאי שלא ניתנה לחכם אחד, וב"ה גם אני משתדל לשמש כמה שיותר ת"ח, גם אותם שאינם הולכים בדרכו של מרן הגרע"י זיע"א.

ראשי תחתית